• 9.413.254 stemmen

Geregisseerd door: Christophe Gans

Met onder meer: Radha Mitchell, Sean Bean en Laurie Holden

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot Silent Hill

"We've been expecting you."

Sharon (Jodelle Ferland), het dochtertje van Rose (Rahda Mitchell), wordt geplaagd door nachtmerries waarbij ze altijd dezelfde naam roept: Silent Hill. Nadat Sharon een bijna-doodervaring heeft tijdens een van haar nachtelijke slaapwandelingen, besluit Rose, ondanks de protesten van haar man (Sean Bean), om met Sharon naar Silent Hill te gaan. Tijdens een nachtelijke dollemansrit, waarbij ze op de hielen worden gezeten door overijverige politieagente Cybil (Laurie Holden), verliest Rose de macht over het stuur en krijgt een ongeluk. Wanneer ze bij haar positieven komt is Sharon verdwenen, en Rose zet alles op alles om haar terug te vinden in het mysterieuze spookstadje.

Rose Da Silva

Christabella's Aide

avatar van historicus

historicus

michael myers schreef:

kut film naar een half uur heb ik hem uitgezet ik viel bijna in slaap!

0,0

haha in slaap vallen volgens mij vond je hem gewoon te eng haha, kei spannende film man

avatar van smeetsm

smeetsm

wat is dit nou, moet ik nou wel of niet kijken

Pastichio Rocker

Die keus is aan jou. Ben je bekend met het spel: ja. Hou je niet van game verfilmingen: nee.

avatar van je80roen

je80roen

Vond de sfeer en de duisterheid van het spel echt super. Dus ga vol verwachting kijken vanavond. Hoop de film ze qua sfeer en creepy geluiden beetje hetzelfde effect geeft als het spel. Ben benieuwd!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

smeetsm schreef:

wat is dit nou, moet ik nou wel of niet kijken

Ik zou het een kans geven, veel mensen beoordelen hem te zwaar omdat hij afwijkt van de norm. Er wordt in ieder geval geprobeerd om een gamesverfilming met diepgang te maken. Of dat gelukt is, mag je zelf bepalen.

avatar van Resh

Resh

Er was een goede creepy sfeer aanwezig. De verhaal vond ik echt slecht en niet kloppend. De verhaal kon veel beter worden uitgewerkt. De acteerwerk van Radha Mitchell vond ik erg goed. Het einde was wel best spannend. Alleen ik vond de monsters echt belachelijk nep, soms om te lachen.

avatar van lordmars

lordmars

ik heb hem al eens eerder gezien en ik vind het een geweldige film met veel spanning en geweldige special effects, zoals dat wezen wat de huid van dat meisje er af scheurd, echt smullen! zeker kijken deze film!

avatar van Totalwar

Totalwar

ik had van te voren echt zo'n belachelijk slechte horror verwacht maar hij bleek uiteindelijk toch wel vet te zijn

avatar van MissyNador

MissyNador

Huh ik snapte het einde niet! kan iemand het me uitleggen. Ze waren allemaal thuis maar ook weer niet? Wat een wazige film zeg.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

MissyNador schreef:

Ze waren doodgegaan.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Mooie visuele effecten en wel een aardige setting. Verder een verhaaltje van niks en rare twist aan het einde.. maar toch 3*

avatar van je80roen

je80roen

Vond hem redelijk, maar zeker niet goed. Verhaal, locaties en karakters zijn exact gekopierd uit het spel. Dit is wel leuk als je het spel gespeeld hebt. Toch heeft het verhaal niet echt veel om het lijf.. Einde vond ik juist wel weer wat hebben. In ieder geval niet zon heel zoet happy-end waar ik in eerst instantie dacht dat de film naartoe ging.

avatar van tijn79

tijn79

Geen onaardige film, heeft inderdaad niet veel om het lijf

maar toch vond ik hem wat saai overkomen en de special effects.... I mean wtf?!? uit welk jaar zijn die?

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Komt langzaam op gang, maar wordt in het laatste uur heel vet. Ik vind het meer een actiefilm met gore dan een horrorfilm.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Had ik wat gemist? Silent Hill begint gewoon, zonder inleiding, zonder introductie; 'huppa, ik heb 'n ziek kind en ik ga naar een spookstadje'. Erg verwarrend, en jammer ook, want op die manier blijft enige binding met de, overigens zeer bekoorlijke, hoofdpersoon uit.
Maar vooruit, ik ben een vergeeflijk persoon en besluit dan ook maar door te kijken. Silent Hill ziet er lekker mistig uit - goedzo! - en bezit ook zeker wel een erg (on)aangename sfeer. De sirene die de duisternis inluidt - overduidelijk een element uit de game; en het werkt ook erg goed - doet de spanning toch wel toenemen, maar zodra de eerste wezens in beeld komen is deze meteen weer weg. Het is jammer dat je, als kijker, direct zo erg oog in oog komt te staan met de monsters die Silent Hill bevolken; wat mij betreft had mevrouw beter nog even rond kunnen lopen, lijken aan de muur kunnen zien hangen en zich afvragen waar ze in godsnaam terecht is gekomen, dan direct de confrontatie aan te gaan. Want wat bleek: zodra je niet zelf dient te ontsnappen aan die wezens, zijn ze totaal niet eng.
Het is daarom dan ook dat ik de rest van de film met gemak uit kon zitten; de monsters komen genoeg in beeld om mijn fantasie niet aan het werk te hoeven zetten, zien eruit alsof ze rechtstreeks uit de computer komen en weten maar weinig walging op te roepen. Slechts één scène weet werkelijk te overtuigen, en dat is de scène waarin de moeder een lekker luguber lijk vindt op de wc. Dat deze vervolgens nog tot leven komt ook is natuurlijk zo voorspelbaar als wat, maar desondanks zeer wenselijk. Het is alleen jammer dat de kijker wordt gewaarschuwd door een opnieuw intredende duisternis; een schrikmoment midden op de dag zou veel effectiever zijn geweest, al haalt het wel een beetje de Silent Hill-logica onderuit, dat geef ik toe. Aan de andere kant zou het misschien beter zijn geweest als de regisseur zich minder had vastgeklampt aan het idee van een zo trouw mogelijke verfilming van de game: de muziek, die rechtstreeks uit de game schijnt over te zijn genomen, haalt af en toe de spanning er een beetje uit (zoals in de achtervolging van het meisje, vlak voordat de moeder op het desbetreffende toilet terecht komt); voorwerpen die de moeder toevallig vindt gedurende haar reis is ook iets wat werkt in een game, niet in een film; en het manouvreren tussen de zusters door zou doodeng zijn als je het zelf zou moeten doen, als toeschouwer zijnde is het niet bijster indrukwekkend.
Tot zover zal ik dus helaas tot de conclusie moeten komen dat Silent Hill een prima sfeer kent, maar simpelweg niet eng of spannend genoeg is. Helaas is ook deze conclusie te voorbarig: het subplot met de vader weet zelfs de sfeer af en toe behoorlijk te verzieken en voegt helemaal niks toe. Daarnaast was het einde, waarin alles netjes wordt uitgelegd, ook een echte moodkiller. Wat bleek nu namelijk: het achterliggende verhaal heeft veel te weinig om het lijf om te interesseren en ontdoet de wezens al helemáál van al hun (potentiële) engheid. Jammer.

Dus? Tja, Silent Hill heeft zo af en toe een leuk momentje, maar is niet eng of spannend en kent flink wat missers die met een beter script en/of regie hadden kunnen voorkomen. Vermakelijk, maar niet meer.

avatar van Tun-89

Tun-89

Had deze al eens gezien, maar gister weer even gekeken.

ik vind hem wel vermakelijk maar hou zelf niet zo vind dit type Horror.

ik vind het een beetje apart. Ook het verhaal, niet zo mijn ding.

Maar heb me niet verveeld.

2,5 *

avatar van rox91

rox91

erg goeie film, alleen het eind snapte ik niet goed.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

wel goeie film. alleen dat history stukje dat je ziet dat zon ontschuldig meisje werd verbrand door dat stom mens vond ik nogal erg. niet eng ofzo maar gwn zielig.

Koert

Ik vond dit echt vreselijk. Misschien moet je de game gespeeld hebben om hier ook maar iets positiefs in te kunnen zien.

Het verhaal wordt ontzettend slecht verteld en slaat daarnaast nog eens nergens op. De film ziet er niet uit. Onbegrijpelijk dat er zoveel met de computer is geanimeerd waar dat helemaal niet nodig is, dit maakt de film alleen maar lelijker. Grootste misser is nog wel dat Silent Hill geen seconde spannend of eng is.

Ik heb de twee uur uitgezeten omdat ik wilde weten of ik te dom was om de film te snappen, of omdat Silent Hill echt zo belachelijk was als ik dacht. Helaas was het laatste het geval.

Pastichio Rocker

Hoe bedoel je; de film ziet er niet uit?

avatar van m1701

m1701

Vond em wel aardig. Sfeer is spannend maar verhaal simpel

Ik hoopte eingelijk dat de film meer een psychische/doordachte thriller zou zijn, maar het was helaas iets meer horror en teveel "zombie' achtige mensen. Die niet echt eng waren.

Heel spannend was het ook niet! Miss. doordat ze te snel die "zombies" hebben laten zien.

De sirene was echt een verschrikkelijk geluid (perfect dus) kreeg er echt kippenvel van

Pastichio Rocker schreef:

Hoe bedoel je; de film ziet er niet uit?

De CGI is op momenten erg lelijk. Dat zou een computergame vandaag de dag nog beter kunnen.

Pastichio Rocker

En op welke cgi momenten doel je dan?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Pastichio Rocker schreef:
En op welke cgi momenten doel je dan?

Nou, op een gegeven moment bijvoorbeeld heeft de agente de moeder geboeid en lopen ze over straat, met de bedoeling Silent Hill uit te lopen. Dan komen ze bij een afgrond aan, waarop er plotseling een - vrij aardig ontworpen, overigens - monster aan komt gelopen. Dat ding was gewoon té duidelijk met CGI gemaakt, waardoor het totaal niet meer eng was. Dat moment - er zullen er vast wel meer zijn geweest, maar dit komt als eerste in me op - was toch wel een beetje jammer.

Koert

Dat is een van de momenten inderdaad. Maar er wordt sowieso gewoon te veel gebruik gemaakt van CGI in Silent Hill. Als het dan wel goed werd gedaan was dat minder erg, maar het ziet er allemaal niet zo mooi uit. Bij die monsters bijvoorbeeld was het helemaal niet nodig geweest. Het zorgt er alleen maar voor dat de film er ontzettend nep uitziet.

Pastichio Rocker

De as die rondwarrelt is ook cgi. Was dat ook nep?

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Wat al helemaal jammer is dat veel monsters juist mensen in kostuums zijn, maar dat het later duidelijk bewerkt is met CGI.

Pastichio Rocker schreef:

De as die rondwarrelt is ook cgi. Was dat ook nep?

Nee hoor. Ga je nu alles waar CGI aan te pas kwam opnoemen? Het lijkt me duidelijk dat er op veel momenten gewoon erg slecht gebruik wordt gemaakt van CGI.

avatar van ILDIB

ILDIB

Hmm, wazige film. Ik miste de eerste 5 minuten dus wellicht ontging me de clou, maar vervolgens is het allemaal erg vaag waar die moeder aan het zoeken is. Zit geen logica in. Ik kan de agente ook niet plaatsen, evenmin het einde, alhoewel ik wel snap wat er is gebeurd (ze zijn dood) maar dan weer niet waarom ze dood zijn gegaan. Iemand een hint?

(goddomme lees ik net dat ze in de 1e 5 minuten al dood zijn (klopt dat?), damn zit je dan 2 uur te kijken met een raadsel.)

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

ILDIB schreef:

Yep. Auto-ongeluk al is het voor de niet zo oplettende kijker ook niet meteen duidelijk. Ben blij met je raadsel, ik heb me stierlijk zitten vervelen 2 uur lang