• 9.373.955 stemmen

La Leggenda del Pianista sull'Oceano (1998)

Drama / Muziek | 165 minuten / 125 minuten (internationale versie)

Genre: Drama / Muziek

Speelduur: 165 minuten / 125 minuten (internationale versie)

Alternatieve titels: The Legend of 1900 / The Legend of the Pianist on the Ocean

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Giuseppe Tornatore

Met onder meer: Tim Roth, Pruitt Taylor Vince en Bill Nunn

Gesproken taal: Frans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 2 december 1999

Plot La Leggenda del Pianista sull'Oceano

"An epic story of a man who could do anything... except be ordinary"

Een trompetspeler zit in geldnood en klopt aan bij een muziekhandel om zijn trompet te verkopen. Nog een laatste keer speelt hij op zijn trompet en de eigenaar zet verbaasd een plaat op van exact hetzelfde nummer dat onlangs in diens bezit kwam. De trompetspeler kent de pianist die te horen is op de opname en beweert dat de plaat de enige opname is die ooit van de man gemaakt is. De pianist, 1900 genaamd, werd namelijk geboren op een schip en zette nooit een voet aan land. Voor de wereld bestond de man niet, maar 6 jaar lang had de trompetspeler het genoegen om aan zijn zijde te spelen. De trompetspeler vertelt het verhaal van 1900.

Danny Boodmann T.D. Lemon Nineteen Hundred '1900'

Mexican Stoker

Neapolitan Stoker

avatar van Blindfold

Blindfold

Hele mooie film. Soms wel een beetje langdradig.

beetje erug saai

avatar van dttom

dttom

Ik vodn dit dus gewoon een hele goede film. Ik heb me geen moment verveeld.

Ik houd niet zo van films over een zogenaamd "speciaal" persoon.

Mooi gemaakt, maar ik vind deze film nogal overmatig sentimenteel. Wordt een beetje voorspelbaar allemaal.

avatar van Ramon K

Ramon K

Aardig filmpje dat naar een hoger niveau wordt getild door het goede spel van Roth. Muziek is ook erg mooi. De versie die ik zag duurde maar 125 minuten(???) en geen 170 minuten. De film maakte verder weinig indruk op mij en dat lag vooral aan het magere script. 2,5 sterren voor de goede rol van Roth, een paar mooie scene's en de leuke muziek.

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Dit film heeft mij aangegrepen. mooi gemaakt en een zeer goede rol van Tim Roth.

avatar van titan

titan

Deze film duurt in mijn belevenis helemaal niet 170 minuten en het plaatje is wel erg vaag trouwens.

avatar van renske

renske

Ondanks Roths mooie melancolische hoofd kon deze film me niet overtuigen. Ik geloofde het gewoon niet en vond het ook saai worden. Laatste half uur doorgespoeld.

avatar van Armin

Armin

Ben wel een "fan" van Roth, maar had bij deze film hetzelfde als Renske. Langdradig en onovertuigend. **1/2

titan schreef:

Deze film duurt in mijn belevenis helemaal niet 170 minuten

dat komt omdat de film maar 125 min duurt

heb het even veranderd.

neo

Kan een film van 125 min die gaat over een pianist die geboren is op een schip, die haast alleen ontroerende scenes bestaat, die tim roth van zijn allerbeste kant laat zien, die geweldige muziek bevat van ennio morricone, die een magische sfeer heeft, die bestaat prachtig camerawerk, die enkel op het einde 1 schoonheidsfoutje bevat en die ik eerst erg saai vond, 5 sterren waard zijn?

Het antwoord: JA

avatar van egbert

egbert

Dit is een waanzinnig mooie film.

Als je hem bekijkt moet je steeds bedenken dat het verhaal dat je ziet niet het thema van de film is.

Tim Roth is werkelijk ontroerend als naief genie.

En bedenk dat de trompetist, de verteller, een andere kijk is op de werkelijkheid van de centrale figuur (1900)

Ik besef dat deze recentie vaag is maar iets veraden van wat deze film probeert te vertellen .... moet je gewoon niet doen.

Ga zitten, bekijk de film, en laat hem bezinken.

Als je net zo enthousiast bent als ik raad ik je de stripverhalen van Schuiten Peters aan.

(De Duistere Steden)

avatar van as

as

Heb net het stuk op de planken gezien van orkater met Porgy Franzen. Erg mooi.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Mooie film met goede rol van Tim Roth. Hele mooie scene vond ik het "piano-duel" tussen Roth en die zwarte ster-pianist. 4*

avatar van speedy23

speedy23

Dat was inderdaad echt indrukwekkend.

avatar van xangadix

xangadix

Dat stukje zag ik dus gisteren op de BBC bij het dagelijkse zaprondje voordat ik ga slapen. Ik bleef meteen hangen. Ik heb de film dus niet helemaal gezien en kan daarom niet stemmen, maar ik ga hem snel ergens halen.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Mwah ik vond m best tegenvallen. Best aardig filmpje, maar wel erg sentimenteel. 3*

Waarom is de tijdsduur nu veranderd? De originele versie duurt wel degelijk zo'n 170 minuten. Dat wij hier altijd de korte versie te zien krijgen verandert daar niks aan.

avatar van FisherKing

FisherKing

Jeetje, overal een andere tijdsduur. Waar vindt je de officiele tijdsduur ?

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Zie IMDb's alternate versions: de oorspronkelijke Italiaanse versie is 160 minuten, de internationale versie is zo'n twee uur, daarvoor verschillen de opgaven inderdaad wat. De site van de BBFC (Britse filmkeuring) geeft doorgaans erg betrouwbare opgave van speelduur, in dit geval 125 minuten.

avatar van Wouter

Welke versie is de beste?

neo

Absoluut de langere. Na zo'n 2/3, maar ook al eerder, krijg je sterk het gevoel wat te missen. Het wordt steeds onevenwichter, de montage wordt onlogischer....

neo schreef:

Echt waar? Zag de lange versie en had het idee dat de kortere wel eens beter zou kunnen zijn.

neo schreef:

beetj erug saai

Je mening aangaande deze film is nogal eens veranderd of niet?

Eerst zei je dit, maar zag ook dat je de film ooit vijf sterren gaf. Nu vier.

avatar van Wouter

Klopt die boekenlink wel? Volgens mij linkt ie naar een ander boek. Dit is toch gebaseerd op de theatermonoloog Novecento??

neo

Ja, mijn mening is enkele malen veranderd. Ben toch uitermate blij dat ik na een eerste mindere ervaring toch de film vaker ben gaan zien.

De boekenlink is inderdaad onjuist en heb ik nu verwijderd.

avatar van wwelover

wwelover

Een mooie film, opvallend weinig stemmen op moviemeter want deze film is zeker de moeite waard. Licht voorspelbaar.Maar o zo goed ingespeeld op de kijker qua sentimentele momenten, het greep me gewoon. Ondanks dat er eigenlijk niet zoveel gebeurd in de film, is het allemaal vrij boeiend en leuk om te volgen.

De muziek in de film is top, zeker het duel tussen de 2 'grootheden' is echt ontzettend indrukwekkend, wellicht één van de mooiste scenes die ik heb gezien. Wat een klasse werk zeg en de muziek is fantastisch in die scene.

Tim Roth staat echt te schitteren in deze film, verbaasd me echt dat hij geen prijzen heeft gekregen voor zijn overtuigende rol. Ook de piano scene's deed hij subliem, zal vast aardig wat energie hebben gekost, al speelt hij het natuurlijk niet zelf. En ook Pruitt Taylor Vince speelt erg goed, moet eerlijk zijn dat ik nog nooit van die gast heb gehoord maar hij zet net als Roth een ijzersterke rol neer.

Minpuntjes zijn toch dat het wat vergezocht is, en af en toe gewoon wat sentimenteel. Maar het einde is dan weer wel erg mooi ondanks dat het voorspelbaar was.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Mooie film met aardig verhaal. Goed geacteerd door Tim Roth. Het tempo ligt laag maar dat is niet storend. Ik denk meer geschikt voor de vrouwelijke kijkers.

avatar van tsjidde

tsjidde

Is de lange versie overigens ook op DVD verkrijgbaar?

tsjidde schreef:

Is de lange versie overigens ook op DVD verkrijgbaar?

Ja, in Italie. Maar ik zou voor de korte gaan.

avatar van wzshop

wzshop

Prachtige film, vond het zeker niet langdradig al hadden bepaalde invalshoeken in de film wat beter/dieper uitgewerkt kunnen worden. Had hem denk ik nog mooier gemaakt.

Maar zeker voor iemand die van mooie muziek houdt een 5 ster!