• 9.378.992 stemmen

Met onder meer: Frank Lammers, Fedja van Huêt en Peggy Jane de Schepper

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 oktober 2006

Plot Nachtrit

'Nachtrit' gaat over de jonge taxichauffeur Dennis. Wanneer hij in de hoop zijn droom te verwezenlijken, zichzelf tot zijn nek toe in de schulden steekt, raakt hij niet alleen verstrikt in een crimineel netwerk maar verliest hij ook alles wat hem lief is. Er ontvlamt in hem een allesoverheersend wraakgevoel. Oorlog in de straten van Amsterdam.

avatar van robertus65

robertus65

Vond ik toch wat tegenvallen, wat rommelig verfilmd. Ik vond het voor een thriller helemaal niet zo spannend, eerder voorspelbaar.

avatar van Wouter

Rommelig gefilmd?

avatar van offermans

offermans

Frank Lammers speelt een mooie taxichaufeur. Weet hoe hij koffie moet zetten . Aardig veerhaal. Voor het verhaal niet meer dan een 3. Frank Lammers maakt het een 3,5.

avatar van wimaroca

wimaroca

Frank Lammers is net Joost Prinsen maar dan 40 jr.jonger

dit moest ik even kwijt

dit zegt wel niet veel over de film!!

Ik vind het een goede spanning opbouwende film,

Lammers speelt uitstekend

avatar van wimaroca

wimaroca

wimaroca schreef:

Frank Lammers is net Joost Prinsen maar dan 40 jr.jonger

dit moest ik even kwijt

dit zegt wel niet veel over de film!!

Ik vind het een goede spanning opbouwende film,

Lammers speelt uitstekend

*3.5

avatar van valerio2003

valerio2003

mooie film,wat is die frank lammers toch een goeie acteur

avatar van mwjrommens

mwjrommens

Leuke film, toch gaf het einde mij een raar gevoel. Had toch meer in gezeten volgens mij!

avatar van Bullit

Bullit

Goed verhaal en leuke film. Alleen het einde is wat jammer. Maar toch een 3,5*

avatar van cales77

cales77

Voor filmbegerippen realistisch en erg rauw.....Een naar sfeertje in de film...

3 1/2 *

avatar van The Lexx

The Lexx

tsja dat sfeertje zat ook een beetje in De dominee, ik vond het wel een goeie film die zeker 4* waard is

avatar van Earth

Earth

Redelijk tot goed verhaal, niet echt spannend. Spel van Frank Lammers was goed. Verder was de sfeer ook goed.

avatar van han de barman

han de barman

Erg strakke film, maar het einde vond ik een beetje jammer....

avatar van Killagame

Killagame

Leuke Nederlandse Film Goede sfeer

avatar van jester

jester

Overtuigende film, met een mooie, donkere sfeer. Leuk om de parallellen met de Taxi-oorlog te zien. Het helpt wel als je iets van de achtergronden van de Taxi-oorlog weet, dat wel. Prima acteerprestaties, zoals al eerder aangegeven.

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Top van een film, lang getwijfeld of ik 'm wilde zien. Lekker acteer spel, mooi sfeer en goed verhaal..

Top...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Opzicht een aardige Film maar niet heel speciaal, Ik had er meer van verwacht, De acteerprestaties waren matig niet heel Goed maar toch nog wel te doen, Het Verhaal is te pruimen en de titel van de Film is ook wel Goed en aantrekkelijk bedacht maar ik vind het einde eigenlijk op de een of andere manier heel eerlijk gezegd een beetje afgeraffeld voor Nederland is deze Film wel Goed maar ik vond het eerlijk gezegd niet zo'n spektakel als dat op de voorkant van mijn hoes staat.

***

avatar van De Blauwe Rijder

De Blauwe Rijder

Er wordt goed geacteerd, goede opnametechnieken, een matig verhaal. Er zitten wel veel fouten in de film. Het "Amsterdams" van Lammers is niet om aan te horen. Het klinkt als provinciaal die een dagje Amsterdam heeft gedaan en 's avonds in de kroeg indruk wil maken. Ook de Marokkaan die in de bijlmer woont kan niet. Er wonen gewoon geen Marokkanen in de Bijlmer en zeker niet in Egeldonk. In de film wordt met euros betaald. Euros zijn pas in 2002 ingevoerd en toen was de taxioorlog al lang ten einde.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Nou nou, wat een knoepers van fouten, het is een film hè, Blauwe Rijder, geen documentaire .

avatar van p_tah

p_tah

Niet de beste Nederlandse film ooit maar toch wel leuk om hem een keertje gezien te hebben. Die Peggy Jane is overigens wel een geile donder zeg.... Pfff

avatar van Sergio

Sergio

Ik vind de fouten (genoemd door Blauwe Rijder) storend ook al is het maar een film, het doet afbreuk aan het verhaal en geloofwaardigheid.

Het goede spel van Frank Lammers,Fedja van Huêt en Peggy-Jane de Schepper maken veel goed.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Zo godvergeten degelijk dat je zou willen dat we in een land woonden van kinderverkrachters, economische malaise en ongecontroleerde haat. Misschien dat er dan nog eens een interessante film gemaakt wordt.

avatar van niethie

niethie

De cover van de film is nogal misleidend, lijkt net een soort van Nederlandse versie van The Fast the Furious ofzo tenminste dat dacht ik voor ik hem ging kijken destijds, maar goed even over de film. Vond het een dergelijk filmpje met prima acteerwerk-

(vooral van Lammers) een sterk verhaaltje dat ons verder ook niet opgedrongen werd en verder wel een aangenaam sfeertje.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima film, goede rol van Lammers inderdaad en verder gewoon naturel. De situaties tussen de verschillende bedrijven is herkenbaar, heb het zelf ook wel eens meegemaakt.

avatar van speranza

speranza

Dit is een ongelooflijk ondergewaardeerde film. Ik heb zojuist naar een uitstekende film gekeken. Frank Lammers laat in dit drama een zeer goed staaltje method acting zien. Hij steekt met kop en schouders boven alle Nederlandse acteurs uit. Deze film legt de kilheid en uitzichtloosheid waarin Amsterdamse taxichauffeurs zich in de door en door corrupte taxiwereld bevinden weergaloos vast. Peggy Jane De Schepper speelt ook een sterke rol. Daarnaast vind ik haar een bijzonder aantrekkelijke vrouw.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Fedja ook trouwens.. niemand is op nep of overacting te betrappen vind ik. En dat is niet vanzelfsprekend bij NL films.

avatar van Spiekercoen

Spiekercoen

Zwak scenario, rommelig camerawerk, vreselijke score. Nergens kon Nachtrit me echt boeien of werd ik ergens positief verrast.

avatar van Tjussa

Tjussa

Redelijk goede Nederlandse film. Lammers is idd goed, maar vind het verhaal wat droevig en langzaam en daarom niet altijd even erg boeien. Heb hem 3 sterren gegeven. Vind het verhaal wel een aardig realistich beeld geven an de taxi-oorlog. Dat ging er namelijk niet altijd even rustig aan toe.

avatar van Nielojram

Nielojram

Heb hem gister ook gezien, en vond het een zeer beklemmende film. Ik had niet verwacht dat de film zelf zo'n inpact op mij zou maken, want ik wilde de hele tijd wegzappen, maar was toch behoorlijk door het verhaal geraakt.

Al met al, 3 sterren, deze Nederlandse film mag best gezien worden.

avatar van Murphyus

Murphyus

Eindelijk een film met een onvoorspelbaar einde. Prachtig neergezet en het acteerwerk kan niet beter. Dit laat zien dat Nederlanders ook kunnen filmen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Heel spannende film ! Ik vind hem bijna net zo spannend als Lek. Het einde was wel heel erg abrupt. Ik zag het natuurlijk wel aankomen maar toch had het voor mijn gevoel wat verder uitgewerkt mogen worden....