• 9.371.052 stemmen

Met onder meer: Miguel Ángel Solá, Susú Pecoraro en Philippe Léotard

Gesproken taal: Spaans en Frans

Releasedatum: 13 september 1991

Plot Sur

Na afloop van de militaire dictatuur in Argentinië in 1983, wordt Floreal (Miguel Ángel Solá) uit de gevangenis vrijgelaten. In plaats van dat hij naar huis en naar zijn vrouw terugkeert, dwaalt hij 's nachts door de straten van Buenos Aires. Hij ontmoet enkele mensen uit zijn verleden en haalt herinneringen op aan de tijd voordat hij gevangen genomen werd.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Ben ik nog steeds de enige die hier ooit op gestemd heeft? Hij wordt toch door de film buffs als een van de beste Argentijnse films beschouwd.

Hoe dan ook: oneirische film die vooral in het begin zeer sfeervol is, duidelijk geinspireerd door film noir en het magisch realisme en een rokerige en schimmige sfeer creeert om een evocatie te geven van Sur.

De meer realistische sequenties waarin we worden geconfronteerd met het verleden van de held en zijn verblijf in de kerker hebben we wel vaker gezien in dit soort vergangenheitsbewältigungscinema. Waarom hij niet meteen naar huis terugkeert, krijgen we al aardig snel in de smiezen....de scène waarin literatuur op grand van de meest absurde overwegingen door de versnippperaar gaat was wel aardig geestig.

Zeer bekende muziek van Piazzolla, en uiteraard ook zeer goed.