• 9.371.015 stemmen

Sky West and Crooked (1966)

Alternatieve titel: Gypsy Girl

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Mills

Met onder meer: Hayley Mills, Ian McShane en Geoffrey Bayldon

Plot Sky West and Crooked

Brydie White (Hayley Mills) is getraumatiseerd door een tragisch ongeval waarbij haar jeugdvriend om het leven kwam. Brydie is mentaal achtergesteld en als ontspanning begraaft ze dode dieren, terwijl haar bezorgde moeder en de lokale dronkenlap haar hobby vooral in de weg zitten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Brydie White

Rev. Phillip Moss

Mr. Cheeseman - undertaker

Mrs. Cheeseman

Bill Slim - grave digger

Mrs. Rigby

avatar van Ryann

Ryann

Leuke film!!!!! moet je zien hij is vanavond op tv!!!

avatar van hinie

hinie

Vanmiddag zul je bedoelen???

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Vanmiddag weer op tv (BBC2); verhaal stelt niet veel voor, maar houdt in ieder geval baby-face Hayley Mills van de straat. Zij draagt, evenals de hiervoor uitgezonden TIGER BAY, de film.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Het enige werk van John Mills als regisseur. Dochter Hayley speelt net als in Tiger Bay een aandoenlijke rol.

een krappe 3,5*

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Niet de beste film van Hayley Mills maar verre van de slechtste. Ik vond deze persoonlijk beter dan The Chalk Garden, The Trouble with Angels en The Moon-spinners. Pollyanna is evenwaardig aan deze. Sterkere films zijn dan weer Tiger Bay en Whistle down the Wind. Hoewel ze in familiefilms uitblinkt hou ik meer van haar in dramarollen. Ook hier draagt ze weer de film. Het eerste uur vond ik erg sterk, het laatste half uur werd het minder interessant en langdradiger. Dit had voor mij een stuk korter gemogen anders had ik em een halve ster meer gegeven.