• 9.371.710 stemmen

Moor (2015)

Drama | 134 minuten / 119 minuten (revised) / 87 minuten (Verenigde Staten)

Speelduur: 134 minuten / 119 minuten (revised) / 87 minuten (Verenigde Staten)

Alternatieve titel: Mother

Oorsprong: Pakistan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jami

Met onder meer: Hameed Sheikh en Shaz Khan

Gesproken taal: Urdu

Plot Moor

Wahid is een arme stationsmeester van een klein stadje in Beloetsjistan. Als zijn vrouw plotseling komt te overlijden moet hij, naast zijn persoonlijke verdriet verwerken, in het reine komen met met trauma's uit zijn jeugd en de moeilijke omstandigheden die tot de dood van zijn vrouw leidden. Hij moet kiezen tussen twee kwaden: hulp bieden aan een corrupt web waardoor hij comfortabel kan verder leven, maar dat zijn geliefde spoorweg kan vernietigen. Of zijn zoon in de stad in 'n soortgelijke situatie de helpende hand bieden om daar een comfortabel leven te kunnen leiden.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1987 stemmen

Ik vond dit een erg trage film, maar desalniettemin interessant. Veel wordt impliciet verteld, net voldoende om het zelf in te kunnen kleuren (voor Westerse ogen dan). Verder was de film vrij moralistisch, zonder dat dit echt in your face is, zoals bij Amerikaanse films te doen gebruikelijk:

eergevoel, eerlijk zijn, respect voor je ouders, niet hebzuchtig zijn...Ze vormen de rode draad in deze familietragedie in de setting van de door criminaliteit teloor gegane Pakistaanse spoorwegen.

Speciale vermelding voor Shaz Khan, die me sterk aan jonge Robert de Niro deed denken.