• 8.707.658 stemmen

Den Enfaldige Mördaren (1982)

Alternatieve titels: The Simple-Minded Murder / The Simple Minded Murderer

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Den Enfaldige Mördaren

In Skåne, het zuiden van Zweden, jaren '30, voelt de boerenknecht Sven (Stellan Skarsgård), met een hazelip, zich opgejaagd als een dorpsidioot. Uit visioenen van Verdi's Requiem begeleide engelen put hij moed om wraak te nemen op de feodale landeigenaar Höglund (Hans Alfredson).

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Meer dan 700 stemmen op Imdb en hier niemand?

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Schitterende film over een jongeman die vanaf zijn jeugd door iedereen wordt uitgesloten en later enkel troost vindt bij een meisje en haar ouders. Wanneer hij tot het uiterste wordt gedreven door een landeigenaar slaat het noodlot toe, waardoor er geen terugweg is.
De scène op weg naar de moord is prachtig in beeld gebracht en voeg daarbij een weergaloze acteerprestatie van Skarsgård en je hebt te maken met een parel van een film!

avatar van sveneras

sveneras

Prachtige film!

avatar van AniSter

AniSter

Geweldige en zeer sfeervolle film met en prima cast. Maria Johansson ziet er nog hetzelfde uit als toen ze een jaar of 8 was in de rol van Maria in de kinderserie 'Kinderen van de zeekraaibaai' (Vi på Saltkråkan (TV Series 1964) - IMDb).

En wie kent Stellan Skarsgård niet. Hij speelde toen, en nu nog steeds, de steren van de hemel.

De setting was perfect in de jaren '30 geplaatst en de scenes met de engelen vergezeld van een zeer bijpassende zang waren ook meesterlijk. Aanrader.

avatar van scorsese

Goeie film over een simpele jongeman die door zijn baas wordt uitgebuit als zijn moeder is overleden. Een mooi verhaal met een mooi hoofdpersonage. Het geheel deed me wat denken aan een John Irving-verfilming. De toon is ook wat afwijkend (mede door het fantasie-element). Prima aangekleed en Stellan Skarsgård is overtuigend in de hoofdrol.

avatar van 93.9

93.9

Eindelijk eens iets bijzonders op Netflix.

Meesterwerk!

avatar van Roel_

Roel_

• 1989 stemmen

Meesterwerk, kan niets anders zeggen.

avatar van Roel_

Roel_

• 1989 stemmen

93.9 schreef:

Eindelijk eens iets bijzonders op Netflix.

Meesterwerk!

Meesterwerk is vijf sterren ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

avatar van Movsin

Movsin

Zeker één van de oudste films van Stellan Skarsgård - zag hem nog nooit zo jong - maar toch weer een sublieme act als de jongen, niet bepaald zwakzinnig, maar naïef, ter goeder trouw, een aanblik die niet in zijn voordeel spreekt, maw een gewillig slachtoffer van spot, plagerijen en onderdrukking.
Stevig en aangrijpend - heb het vermoeden naar een waar gebeuren - boeit de film over de ganse lengte. Alleen even verbaasd toen het meisje Anna uit het niets plots Sven hard verwijt de schuld te zijn van alle huiselijke ellende.. Wellicht is dat en de gebeurtenissen rond zijn enig bezit de aanzet naar het dramatische einde.

avatar van lang pee

lang pee

Prachtige film met een jonge Skarsgard, één van mijn favoriete acteurs, zijn beste heerlijke film, met veel geslaagde zwarte humor vind ik Kraftidioten, heb hem al twee keer bekeken.

Deze film gaar over iemand met een beperking waar ze geld voor krijgen als ze hem in huis nemen. Doet mij denken aan een stad in Belgie waar men ook geld krijgt voor iemand met een beperking in huis te halen, en ik weet dat daar vroeger al wel eens misbruik van werd gemaakt, door deze mensen zeer hard te laten werken, en niet zo goed te behandelen......