• 9.377.091 stemmen

Geregisseerd door: Dave Payne

Met onder meer: Devon Gummersall, Derek Richardson en Michael Ironside

Gesproken taal: Spaans, Frans en Engels

Plot Reeker

"If you can't breathe, you can't scream"

Een groepje studenten is op weg naar een rave midden in de woestijn. Wanneer hun wagen het plots begeeft zijn ze verplicht te overnachten in een verlaten motel. Al snel merken ze dat deze plek een schuilplaats is van iets dat het midden houdt tussen leven en dood en ze zijn hun leven daar niet zeker.

avatar van MovieEter

MovieEter

Vermakelijke b-horror maar niet echt bijzonder. Het verhaaltje is standaard en schiet niet altijd op. De mysterieuze doom sfeer vond ik wel weer goed en daardoor heb ik de film met plezier afgekeken.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Heb het begin van de film gemist, wat was die dan? (Aangezien dat bij enkele opmerkingen genoemd wordt)

avatar van MovieEter

MovieEter

VierkanteOogjes schreef:

Een scene met een half aangevreten of gespleten hoofd dat er nogal knullig uitzag. (Dat is eigenlijk niets bijzonders bij dit soort films...)

avatar van -P-

-P-

Low budged filmpje.

Waarom Michael Ironside zich voor dit soort films laat lenen is mij een raadsel. Op zich vond ik het niet eens zon slechte film, er zat aardig wat humor in alleen zijn de special effects niet om over naar huis te schrijven.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Geen hoogstaand filmpje!

Wat horror betreft heb ik wel eens betere films gezien. Vond het allemaal niet echt schokkend. Daarnaast was het acteerwerk ook niet van dien aard dat je er warm of koud van werd.

De dood met gasmasker op was wel aardig gevonden, zonder gasmasker een heel stuk minder. De moorden zelf waren nou ook niet om over naar huis te schrijven, weinig gore.

Het einde was leuk gevonden, mits ik het al niet eerder gezien had in de film "Dead End" (2003) Ook niet origineel, dus!

Heb hem uit kunnen zitten, maar daar was alles mee gezegd!

1,5 ster

avatar van janus

janus

Zeer geslaagde romance tussen 2 verliefden wat vooral in het begin van de film goed belicht wordt.

Echter na de achtervolgingsscene kakt het geheel wat in, ondanks het goed geacteerde stukje waarin de agenten toesnellen.

Vreemd dat het uiteindelijk toch nog eindigt in de woestijn en het bereik wegvalt der telefoons.

Al met al een geslaagde horror, daarom 1,5 *

avatar van Jayvie

Jayvie

Er zijn er hier volgens mij nogal wat die uiteindelijk de film nog altijd niet begrijpen...

Ik vond het op zich al niet zo slecht, en zeker met het einde niet. Makes all sense, en er zitten ook genoeg tips en subtiele verwijzingen in de film.

avatar van R00SJ

R00SJ

Ik vond dit een slechte film, gewoon slechte acteer prestaties.

Ik ben geen een keer geschrokken, slechte bloed effecten.

En een heel vaag einde!

Krijgt van mij nog 1 ster omdat ik hem heb afgekeken.

(tot mijn grote verbazing!) :O

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Flauwe film zeg!

avatar van stoffel75

stoffel75

Wat een saaie bedoening. Geen sfeer, bijna geen gore, slechte acteurs en een belachelijk verhaal (dat einde, wat een aanfluiting).

Ok, Kebbel is leuk om naar te kijken, maar dat is dan ook alles. Bij momenten wel moeten lachen, maar ben niet zeker dat dit altijd de bedoeling was. Gewoon vermijden, deze film. En dat ze hier dan nog een sequel van maken, kom op zeg.

avatar van Boeikens

Boeikens

Middelmatig.

Het verhaal is eens iets anders maar voor een groot deel nogal ondoorzichtig. Ik heb me niet echt verveel bij het kijken maar de spanning en de sfeer zijn niet denderend. De gore, op zich niet slecht komt nogal laat en valt voor een slasher nogal mager uit.

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

De stomste horror film die ik ooit gezien heb.

Ik sta ervan te kijken ls iemand het een 5.0 geeft!

*0.5

avatar van Bitbyter

Bitbyter

geen spanning, geen gore en een lachwekkend freddy look alike monster met elektrische boor dat zich kan verplaatsen met de snelheid van licht. waardeloze troep dus.

avatar van Ralf81

Ralf81

Creepy sfeertje en een goede dosis originaliteit!

Prima B-film!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Reeker kent in het begin nog de nodige spanning (de blinde man die de kamer binnenloopt waar een halfdode vrouw ligt en het niet merkt; het kleine jongetje dat opeens op de achtergrond verschijnt), doch verandert in niet meer dan een bloederige komedie zodra de Reeker in beeld verschijnt. Het feit dat de film zichzelf niet al te serieus neemt, is in dezen de redding: eng is 'ie niet, maar wel uiterst vermakelijk - en dat wisten de makers ook maar al te goed.

avatar van de-mama

de-mama

hele slechte film !

heel langdradig en er gebeurt niks !

ik viel in slaap :O

*1.5 ( voor de kleine moeite die ze nog in de film hebbe weten te stoppen !)

avatar van rep_robert

janus schreef:

Al met al een geslaagde horror, daarom 1,5 *

Even serieus, hoe tegenstrijdig kan je zijn??????
En over je 1e stukje tekst, uit welke film komt dat nou weer dan?
Het begin van de film gaat over een gezinnetje langs de weg dat dood gaat, niet over een romance tussen 2 geliefden, wat brabbel je hahaha?
En welke achtervolgingsscene...sjonge...zeg dan helemaal niets of zo.

Verder een redelijke/matige horror/thriller, zonder al te hoge acteerprestaties.
De spanning zit er redelijk in, totdat de killer vaak in beeld komt(laatste half uur).
Beetje suf gedaan. Het einde lijkt leuk, maar in feite is het gewoon een gebrek aan inspiratie.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Een meevallertje (althans, ik had hem slechter verwacht), de openingsscènes zetten goed de toon voor de film, het acteerwerk is goed, maar van het verhaal ben ik nog het meest verschoten. Het zat best aardig in elkaar, Payne slaagde er zelfs in om de kijker aardig op het verkeerde been te zetten en ook het einde kwam compleet onverwacht. De horrorelementen waren behoorlijk eng, het personage dat 'de dood' voorstelt was heerlijk creepy, wel wat stereotyp maar best wel eng. Verder was het verhaal redelijk standaard: opnieuw het één voor één dood gaan van de hoofdrolspelers, het groepje jongeren moet ook weer met vijf zijn, alle horrorclichés dus. Best wel jammer eigenlijk want het had iets speciaals kunnen worden.

avatar van Vascago

Vascago

Mooi filmpje. Sfeervol, spannend en met goede zwarte humor. Het acteerwerk is niets speciaals, de effecten af en toe slecht en dan doel ik op De Dood, maar de gore was best goed te doen. Jammer dat een aantal moorden buiten beeld gebeurde. Het einde van de film is verrassend en leuk.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Ik heb deze film graag bekeken maar tblijft bij die ene keer.

avatar van cfreak24

cfreak24

Opzich wel aardige film. Totdat je de Reeker zelf in beeld zag, damn wat een mislukt horror figuur is dat zeg. Ik heb een hele hoop horror films gezien en tot nu toe is Reeker toch wel de meest mislukte bad guy ever. Maarja over het algemeen was de film wel te doen. Ik ga hem iig niet zo gauw nog een keer kijken.

avatar van voomzap

voomzap

Deze waardeloze troep is best vermakelijk hier en daar - geen straf om uit te zitten - maar toch net geen voldoende. Geef deze jongens een flinke zak met geld en zeker weten dat ze dan hun ideeën kunnen omzetten in iets bijzonders.

avatar van pg-love

pg-love

Deze was echt zoiezo een goeie film. in de begin snapte ik hem niet maar daarna wel.. Echt goed gedaan bij deze film.. Bravo..

avatar van RuStY NaiL

RuStY NaiL

ik noem deze film een jongen met rood haar en sproeten.

een draak van een film dus!

avatar van Mutsaers78

Mutsaers78

Leuk filmpje.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Slechter dan het vervolg.

Is al weer een tijdje dat ik de twee heb gezien, maar kan me herinneren dat dit enkel af en toe vermakelijk was waar de humor of gore even de kop opstak.

Verder nogal saai, en ook het acteerwerk kan uiteraard beter. Maar valt best weg te kijken.

avatar van dsfotografie

dsfotografie

Gister avond heb ik deze film bekeken. Ik vond de film erg slecht. Na een paar minuten was al duidelijk dat de special effects erg slecht waren.

In plaats van dat het eng was, was het lachwekkend. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Alleen het einde vond ik enigszins verrassend, daarom toch nog de hoge beoordeling: 2,0

avatar van janus

janus

citaat rep_robert:

Even serieus, hoe tegenstrijdig kan je zijn??????
En over je 1e stukje tekst, uit welke film komt dat nou weer dan?
En welke achtervolgingsscene...sjonge...zeg dan helemaal niets of zo.

Domme films moet je zo dom mogelijk beoordelen.

avatar van SgtP

SgtP

Oh man wat een bagger!!

Gisteren deze film bij mn vriendin zitten kijken. Ongelovelijk wat een hillarische momenten zitten er in. Gewoon hillarisch omdat de special effects echt te beroerd voor woorden waren. Ik snap niet dat men zulke films kan maken. Dit is geen B film maar gewoon een Z film

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Helemaal geen bagger. Dit is een prima B film, met een prima verhaallijn erin.

Met plezier gekeken deze film. Is geen top film maar genoeg actie en spanning en een prima einde