menu

The Quiet (2005)

mijn stem
2,83 (168)
168 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Jamie Babbit
met Camilla Belle, Elisha Cuthbert en Edie Falco

Dot is een doofstom tienermeisje dat tevens wees is. Ze komt terecht in het gezin van haar peetmoeder en hun dochter Nina. Op het eerste gezicht lijkt dit een gelukkige doorsneefamilie, maar Dot ontdekt al gauw dat niet alles pluis is in dit gezin.

zoeken in:
avatar van danny61
2,5
Redelijke film,maar zeker geen thriller.Wat een klasse dame Elisha Cuthbert.
Dat heeft veel van de film goed gemaakt.

ik geef 2,5 op 5

avatar van Useless
0,5
Het gaat ook weer nergens over. Het verhaal is op het lijf van Cuthbert geschreven zodat ze om de tien minuten wat lingerie kan showen. Verder is het zo ongeloofwaardig en belachelijk dat ik er kregelig van werd. Het is om te huilen hoe stompzinning plat en onlogisch losse plotlijnen zomaar rondfladderen (en meteen te pletter storten) alsof een veertienjarige puber met testosteron tot in de oren het script mocht schrijven.

Dat Belle doofstom is in de film, is ook maar enkel van belang zodat de jongeren in de film als complete schertspersonages de hele dag gratuit luidop tegen haar lopen te spuien over sex als een manier om iets te bereiken in het leven. Ze kan het toch niet horen, of toch wel, haha, oeps! Niet dat daarmee een statement gemaakt wordt, het scoort gewoon lekker gemakkelijk bij het kneedbare doelpubliek. Optiefen met dit soort rotzooi. Dat de minimumstem dan toch 0,5 moet zijn, kan nog net gered worden omdat zowel Low als Cat Power even voorbijkwamen, ook al is hun subtiliteit compleet misplaatst in een film die als een overjaarse zeekoe een porseleinen kamer vol breekbare emoties komt binnenwalsen, gewoon omdat het kan. Het lijkt alsof de scriptschrijver incest eigenlijk vet cool vindt en er dan maar wat lollig over doet.

avatar van mikey
1,0
Ridicule film met een hele slappe puberale voice-over. Schokkende rol van Edie Falco trouwens.

2,0
Wat een hoop treurigheid bij mekaar zeg.

avatar van voskat
3,5
Ietwat onevenwichtig drama dat qua opbouw veel weg heeft van een theaterstuk. Iemand op deze pagina zag al vergelijkingen met American Beauty. Ik kreeg ook al een beetje een Alan Ball-gevoel, nog vóórdat Elisha Cuthbert met pappie aanpapte. Alleen was dit iets minder subtiel. En dan die irritante donkerblauwe kleurfilter... nogal irritant en gemakkelijk. Maar het feit dat ze de incest niet op een voorspelbare en goedkope manier tentoonstelden en de algehele afwezigheid van zoetsappigheid maken veel goed.

Camilla Belle leek hier trouwens verdomd veel op een jonge Selma Blair. Zij moet vaker uit de buurt van de make-up blijven.
En ook complimenten voor haar uitstekende pianospel. Ik ben verliefd.

3,5 *

4,0
samtari schreef:
Wat een hoop treurigheid bij mekaar zeg.


Precies dat. En nog goed uitgevoerd ook. Ik brgrijp niet de verwarring (pag1) over het genre van deze film (komedie ).

Mooie film voor als je niet al te gevoelig bent voor depressiviteit, maar wel ervoor open staat jezelf in te leven in complexe karakters (zonder die voor jezelf belachelijk te maken omdat je geen sympathie durft te voelen).

avatar van Noodless
2,5
Aardig, simpel verhaaltje dat op geen enkel moment de kijker weet te verrassen. De geheimen , zowel van de familie als van Dot, zijn voor de kijker gemakkelijk te raden na een klein half uurtje. 5/10

Ik vond dit net een erg goede film. Alleen jammer dat ze niks deden met de overduidelijke seksuele spanning tussen Dot en Nina. Hoe vaak ze niet net op het randje van een kus komen! De zwembadscène vind ik ook maar vaag. En die Connor en Brian waren toch helemaal niet knap?

3,5
Verrassende film, zeker na de slechte kritiek te lezen.

Absoluut geen hak en slacht. Een goede spannende, maar toch rustige sfeer. De mooie muziek van Beethoven geeft de film extra sfeer. De film bouwt zich goed op en blijft boeien. Niet voor iedereen weggelegd, bijvoorbeeld niet voor degene die van louter actie houdt.

4,0
Heel erg goeie vrouwelijke cast; Super Camilla Belle, matige Elisha Cuthbert. Heel wat vreemde en onnuttige kronkels in het plot, maar de essentie blijft een triller die mij toch tot het einde kon boeien.
Er zat meer in deze film dan er uitgehaald is. Ik denk commerciële doeleinden een deel van de waarde hebben afgedaan, door teveel 2de "American beauty" te maken. Niet te min, is deze film zeker niet slecht en verdient in geen geval deze super negatieve kritieken.

avatar van silent_force89
3,0
Rustige film, met een treurig sfeertje...
Ik vond het meer een drama dan een thriller.

Het pianospel was fantastisch,
De zwembad-scene was wat overbodig.

Goed geacteerd ! (Een beetje in de american beauty stijl)

avatar van nadrin
3,5
Mooie film die het vooral van de sfeer moet hebben.
En daar was ik wel gelukkig mee. Die sfeer bij wijle versterk door Beethoven gespeeld op de piano, deed de film veel goed.
De erotische scenes mochten subtieler en waren soms platvloers, dit zou de film nog meer diepgang gegeven hebben.

Maar een veel voorkomend misbruik die hier mooi word vertaald.
En die door Elisha Cuthber, wel meer laat verstaan over de liefde haat verhouding, in deze.

Camilla Belle schitterde hier in haar rol.
Een opvallende bijrol voor Katy Mixon, die jammer genoeg haar typetje uit Mike en Molly hier verder zet.

avatar van Kr!kke
2,0
Het verhaal is veelbelovend, maar daar blijft het ook bij. Je verwacht toch als kijker dat je enkele spannende scènes tegemoet gaat komen (zeker omdat ze er de stempel "thriller" op drukken), maar moesten deze scènes er al geweest zijn, dan zijn ze me toch volledig ontgaan. Ik had na de film dan ook het gevoel dat er toch wat meer met het verhaal te doen was: nu bleef het allemaal redelijk oppervlakkig en was het soms zelf wat saai.

avatar van K. V.
3,0
Deze eens bekeken want het verhaal sprak me wel aan en 'k had eens zin in een thriller, spijtig dat al gauw bleek dat het genre niet thriller, maar drama was (die mannen van Prime moeten dringend hun genres eens aanpassen, want er stond zelfs nog thriller/actie bij en actie heb 'k al totaal niet ervaren).
Desondanks was het geen slechte film, maar ook geen filmpje die ergens uitblonk. 'k vond hem goed voor een keertje, maar meer ook niet.
Voor de rest was het leuk om Elisha Cuthbert nog eens terug te zien.

avatar van mjk87
2,0
Matig. Het verhaal zelf kan een opzet zijn tot iets heel aardigs, alleen wordt dat om zeep geholpen door de nodige clichés. Ook is de fotografie te duister en oogt nogal goedkoop zo met dat blauwe filter. Verder is het acteerwerk nergens heel fantastisch. Maar toch, het kijkt aardig weg, er lopen twee mooie dames constant door beeld en de muziek van Beethoven is altijd goed, zeker de Mondscheinsonate aan het eind in combinatie met de beelden. Sowieso zaten er nog een aantal scènes in die best goed zijn, alleen te weinig voor een echte behoorlijke waardering. 2,0*.

avatar van Collins
2,0
Welkom in een suburb van een doorsnee stadje in de VS. Een typische Amerikaanse buitenwijk met grote vrijstaande huizen, opzichtige auto’s en decoratief aangelegd groen, waar de blije bewoners alles hebben wat hun hartje begeerd. Het leven is gelukkig. Maar niet heus natuurlijk. Films genoeg die het tegendeel bewijzen. Deze film doet dat ook. Onder de oppervlakte van geluk en luxe hangt een laag van schaamtevolle geheimen en verborgen ongeluk. Depressie en verdriet tieren welig.
In een wijk als deze komt de doofstomme Dot (vlak gespeeld door de aangename Camilla Belle) inwonen bij een familie die er in depressief opzicht goed op z’n plek is. De doofstomme Dot heeft dat al snel in de gaten. De kijker dus ook. Door haar ogen ontdekt de kijker hoe niets is wat het lijkt en hoe fucked up het gezin eigenlijk is. Onderhuids broeit er van alles.
De film slaagt er in om met die gegevens een viezig en broeierig sfeertje neer te zetten. En dat is het dan eigenlijk ook wel. Goed, het verhaal loopt nog wat om en door de probleempjes van de personages heen, maar blijft verder zonder veel verrassende ontwikkeling. Laat ik het zo zeggen: vanaf vrij in het begin is al in grote lijnen duidelijk hoe de zaken gaan verlopen. En dat blijkt aan het einde redelijk te kloppen.
Het scheelt dat er in de film twee aangename leading ladies acteren, want naast Belle doet Elisha Cuthbert ook nog mee. Ik deed het er maar mee. Hun aanwezigheid leidde wat af van de nare en vermoeiende problemen waar de personages (ook de beide dames) mee kampen en voorkwam tijdens het kijken al te depressieve gedachten.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:35 uur

geplaatst: vandaag om 17:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.