Genre: Western / Drama
Geregisseerd door: Andrew Dominik
Met onder meer: Brad Pitt, Casey Affleck en Sam Rockwell
Releasedatum: 8 november 2007
Plot The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
"Beyond the myth lies America's greatest betrayal"
Een film over de legende Jesse James gezien vanuit het oogpunt van Robert Ford, die niet alleen grote bewondering voor de snelste schutter van het Wilde Westen had, maar zich ook bij zijn bende aansloot. Langzaam maar zeker ziet Ford echter in dat James niet de perfecte held is uit de boekjes.
Jesse James
Ed Miller
Dorothy Evans
Sheriff Timberlake
titia
volgens imdb komt hij pas vanaf september 2007 in de bios. (is hij een jaar uitgesteld? vind ik wel erg lang)
Matchostomos
De release voor zowel België als Nederland lijkt zich te gaan plaatsen ergens rond oktober 2007, dit toekomstige pareltje wordt dus een dik jaar uitgesteld.
...en dat komt best hard aan, want deze bezet reeds lang de nummer 1 spot op mijn to-see lijstje.
Het lijkt alleszins een geweldige terugkeer naar het ô zo gemiste westerngenre te worden.
Een nieuwe 'Unforgiven', een nieuwe 'Open Range' (zwaar onderschatte film overigens, en misschien wel de beste van zijn jaar); wie gaat het zeggen? Wat wel vaststaat is dat 'The Assassination of Jesse James' steunt op een fabuleuze fotografie en een charismatische Brad Pitt.
TheRisingSun
Nu geeft Bol.com weer aan dat ie 25 januari uitkomt op dvd...?
Matchostomos
Ik hoop ten zeerste dat men bij Bol.com een vergissing heeft gemaakt, want op deze manier zal 'The Assassination...' zijn glorie niet kunnen tentoonspreiden op het grote scherm.
basketballerke
Zou inderdaad zonde zijn. Ik wil wel eens een keer mijn favoriete genre op het grote scherm zien.
hollywood
Nou zie ik op http://www.dvd-home.nl/ staan dat deze film op 16 november al op dvd uit komt, maar dat lijkt me toch niet kunnen?! Hij is in de VS nog niet eens te zien, meen ik...
Iemand die hier meer van weet?
De officiële datum van de dvd release (in Nederland) is 25-01-2007.
TheRisingSun
De officiële datum van de dvd release (in Nederland) is 25-01-2007.
Dat heb ik ondertussen ook gelezen op Bol.com . Zie hier:
Nu geeft Bol.com weer aan dat ie 25 januari uitkomt op dvd...?
Maar toch erg vreemd, aangezien de film volgens mij nog niet eens in de VS in de bios te zien is....
Iketes
- 1968 berichten
Heb hem inmiddels in de regionale shop gezien, Nederlandse versie... Vreem toch..
TheRisingSun
Voor de mensen die dachten (zoals ik!) dat die dvd, die op dit moment in de winkels ligt, deze film was kan ik geruststellen (of teleurstellen!). Deze dvd is een of andere documentiare met een hoes die verdomde veel op de hoes van deze film lijkt!
Iketes
- 1968 berichten
Bron?
Zeker in de war met The Assassination of Richard Nixon.
BobdH
Mooie poster! Prachtige die gele kleur!
Hij is anders wel fake. Er is nog geen poster van deze film, enkel het outlaw-plakkaat met groot de titel.
De stemmer heeft zich vergist bij het pindakazen denken ze dat ze deze hebben maar het gaat om deze
Jesse James: Legend, Outlaw, Terrorist
Stem kan dus weg svp.
N811
Hij is klaar en als we geluk hebben is deze film in oktober in de bios.
Artifact
Visueel een pareltje, mogen dat duidelijk zijn.
Norma
Ik ben niet zo gek van westerns, maar deze trailer trekt mij als een magneet naar de bios straks! Goed werk dus.(Het is alleen te hopen dat het op de liefhebbers van dit genre dan ook hetzelfde effect heeft)
TheRisingSun
Trailer ziet er prachtig uit, maar wat heeft die Casey Affleck een zeikerige stem zeg! Ligt niet echt prettig in het gehoor.
Een beetje té gelikt als je het mij vraagt. Maar we zullen zien...
BobdH
Prachtig, prachtig, prachtig. Ademt Malick uit, werkelijk elk beeldje is visueel geweldig poetisch.
Vijf uitstekend beoordeelde films die het heel slecht deden in de bioscoop

There Will Be Blood

Babel
Drama, 2006

Dolores Claiborne
Drama / Mystery, 1995
dodenadmiration hold-up robberyto shoot deadidolmissourimediajesse jamescowardlinessfamiliecoward