Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: Laurence Malkin
Met onder meer: Laurence Fishburne, Ryan Phillippe en Colm Meaney
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Plot Five Fingers
"What price would you pay for freedom?"
Het verhaal van de idealistische Nederlandse pianist Martijn (Ryan Philippe) die op verzoek van zijn vriendin naar Marokko reist om een voedselprogramma te starten voor kinderen. Kort nadat hij zijn Britse gids Gavin (Colm Meany) heeft ontmoet, worden de twee ontvoerd door terroristen. Ze worden geblinddoekt en met riemen vastgebonden aan stoelen wakker in een verlaten warenhuis. De ontvoerders, geleid door Ahmat, (Laurence Fishburne) zijn sceptisch over Martijn’s altruistische motieven. Wat volgt is een ondervraging die verhevigt met iedere ruwe vraag en ieder hard antwoord.
BoordAppel
Verhaal vind ik niet zo merkwaardig. Wat wel raar is dat Ryan Phillippe een Nederlander speelt en Laurence Fishburne een Marokkaan.
damon
de trailer is ook uit he!
ik vond het wel leuk uitzien, en die Haoud heeft nog een redelijk grote rol voor een Nederlander in een Amerikaanse film (nee ik weet niet waar die trailer te vinden is
narva77 (crew films)
Wat heeft die Malkin met Nederland? Of komt ie er vandaan soms?
Laurence Malkin is een Amerikaanse regisseur, die een Nederlandse vriendin (of vrouw) heeft. Sterker nog, zijn vriendin komt oorspronkelijk uit de Provincie Zeeland.
Dat is ook de reden waarom hij in Nederland "Soul Assassin" maakte.
Zijn vriendin/vrouw maakte hem attent op enkele locaties in Zeeland voor zijn niewe film "Five Fingers", waaronder Middelburg.
Als het goed is, zit er een scene in de film, waarin Ryan Phillippe over de Markt in Middelburg fietst, met als achtergrond ons mooie stadhuis, en met Touriya Haoud achterop
Dit weet ik omdat dit een keer in de lokale krant heeft gestaan, maar dat ik alweer een hele tijd geleden.
Iemand enig idee wanneer deze film uitkomt?
sb272127@skyne
ik geef deze film een 4.5
is echt de moeite waard om te kijken.
Hi-Tek
Blijkbaar is de film al uit en ik ben echt benieuwd naar de argumentatie van de stemmers hier zodat ik me beter kan oriënteren.
Ik kan ook geen trailer vinden de film is relatief onbekend, maar ik kan wel reviews, foto's en dergerlijke vinden.
Het verhaal opzich klinkt best interessant een beetje actueel nog en daarbij komt dat ik Laurence Fishburne steeds meer begin te waarderen.
Koekebakker
Blijkbaar is de film al uit
Waaruit maak je dat op? De film beleeft namelijk op 16 september zijn Europese premiere tijdens Film by the Sea. En wordt op 21 november uitgebracht, op dvd...
Esteban
Hij verschijnt hier reeds in september op DVD. Dus ik veronderstel dat hij ook in NL de bioscopen niet zal halen?
sanderse
Ik heb de film gezien bij film by the sea in vlissingen. Vond hem redelijk werd op een geven moment langdradig. Maar het einde was wel wat sterker. Verder was het leuk om wat shots uit zeeland te zien
Respekked
maar de hamvraag natuurlijk:
Wordt er nog Duitsnederlands gesproken in deze film?
pharma
haha inderdaad! net als in austin powers-goldmember.....
hij is dan ook een nederlander maar je hoort duits!
erg jammer dat ze daar geen moeite voor doen
en deze film lijkt me ook wel wat en is iig met Fishburn dus kan niet zo slecht zijn
Tresonyx
Dan hier het antwoord: Neen, Nederlands in deze film = echt Nederlands, dus dat is alvast eeen pluspunt
Hoewel hier en daar wat voorspelbaar, vond ik het een goede film met een aardig verhaal. Hier en daar vond ik het acteurwerk van Ryan Phillippe wat minder, maar wel leuk dat hij als Amerikaan Nederlandse woorden (simpele, dat wel) spreekt in de film.
Én Touriya Haoud, nu weet ik niet of ik nu te veel verraad, maar ik vond het jammer dat ze zo weinig in beeld was
Toch een aanrader wat mij betreft.
DarkDuuvel
nou... wat moet ik van deze film zeggen??
het is zeker een nederlandse film,
ik heb me op sommige momenten tijdens het verhoor erg geërgerd aan de manier van acteren maar, het was wel een mooi verhaal maar wel een goedkoop ogende film.
3***
cornelis
het is zeker een nederlandse film,
Nee, dat is het niet.
Spil
Afgezet na 20 minuten... trok het echt niet meer... saaie boel, matig acteerwerk, mede veroorzaakt door het gegeven dat ze Ryan Filippe een Nederlander hebben willen laten spelen met bijbehorend accent waarin hij hopeloos faalt... Laat de hoofdrol dan ook gewoon door een Nederlander spelen...
waarheid
Niet echt een aanrader als je van wat diepgang houdt.
Je zit eigenlijk heel de tijd te wachten tot het "iets" gaat worden.
fritsy
fritsy
Viel me niet tegen, omdat ik niet veel van de film had verwacht.
maar verder best een leuk plot, en ik ben ook een paar keer op een dwaal spoor gezet, het is mischien geen aktie of een top film maar best een leuke film om een keer gezien te hebben. 3,5*
film is iedergeval beter dan al die horror crap en Cliché teenage movies van de laatste tijd.
The_Game
Goed verhaal, maar hij miste wel iets.
De film begon erg traag, maar gelukkig kwam hij later wel wat beter opgang. Toch vond ik hem niet goed genoeg om steeds je aandacht eraan vast te houden. Ik heb de film gekozen om te kijken, omdat (bijna) elke film met Ryan Phillippe een aanrader is. Ryan speelt hier dus een Nederlander die Engels praat en dat is flink wennen. Toch zet hij de rol goed neer en verdient deze film toch nog een aantal sterren.
hagi10
Viel me eigenlijk niet tegen. Begon wat saai maar werd steeds spannender. Maar ik had eigenlijk wat meer verwacht. Verder was het wel een erg goedkope film.. Ryan speelt wel goed maar dat accent was wel lachen...
Onslaught
Redelijke film inderdaad.
De film komt in mijn ogen niet traag opgang, aangezien je er al snel midden in wordt gegooid en het verhaal zich dan snel verder ontwikkeld. Natuurlijk zijn het juist deze scenes die het verhaal wat aan de trage kant brengt. Dit vond ik niet zo erg.
Erg leuk is om door de gehele film heen veel van de typisch Nederlandse omgevingen te zien. Ook het Nederlands wat je af en toe erdoor heen hoort is erg leuk.
Deze film voor een Nederlander wel leuk om te zien en heeft zeker wel een verrassing aan het eind. Een aardig goede zelfs in mijn ogen.
Een goede low-budget film als deze mag dus van mij met een 3.0 naar huis.
henkula
Ik zie Nederland de hele dag, dus zo bijzonder is dat niet, er zijn wel andere punten, waarom Nederland en Marokko?
Punt van discussie, dat automatisch spoilers zou bevatten en hier ook niet thuis hoort.
Edwin78
Een film met twee gezichten.
Deze film is bepaald geen standaard film.
In theorie kan dit ook in het echt gebeuren, het einde van de film had een "leuke" wending, wat je toch aan het denken zet.
Als je voor de actie en avontuur naar deze film kijkt, zit je verkeerd. Deze film moet je wel in de juiste context zien.
Cyberjoi
Redelijk goede film. Hij duurd gelukkig niet te lang, net lang genoeg om mij steeds te boeien. Acteer werk is aardig, en het verhaal is behoorlijk verrassend. Voor mij 3,5*
Ersial
Waardeloze k*tfilm. Echt niet de moeite waard om er naar te kijken. Alleen maar ge-ouwehoer. Bloed zag er ook heel nep uit. Heel goedkoop gemaakt wanneer zijn vingers eruit worden gesneden. Ryan Philippe kan niet eens Nederlands praten. "Stum koetweijf" Sure.
Zonde, een 0,5!

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'