• 9.370.568 stemmen

Releasedatum: 3 augustus 2006

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Dood Eind

"This house is angry"

Tijdens een gezellige avond rond het kampvuur worden zeven jeugdvrienden plotseling aangevallen door een stel bloeddorstige honden. Ze weten zich in een oud, verlaten landhuis te verschansen, maar dat blijkt niet zo verlaten als gedacht. Ze horen geluiden, deuren sluiten vanzelf en ze zien de beangstigende verschijning van een vrouw. Maar het is pas het begin van de duivelse opgave om het huis veilig weer te verlaten. De paniek, de toenemende kou, vermoeidheid en onderlinge conflicten maken hun zoektocht naar een uitweg tot een hel. Toch zullen de overlevenden het angstige verleden van het huis helemaal moeten ontrafelen voordat er weer licht door de duistere gangen zal schijnen...

avatar van Leviathan

Leviathan

Tijdje geleden gezien, maar had m'n stem en reactie nog niet uitgebracht dus bij deze.. film was erg saai zoals ik al verwachte dat zwarte met die lampjes sloeg helemaal nergens op dat waren volgens mij gewoon kerstlampjes.. gewoon om te lachen

spanning zat er ook niet in acteerprestatie's waren ook niet geweldig en verhaal? zat er dus ook al niet in.

Kortom totaale afrader! neem er de moeite niet voor om te kijken..

1* voor de moeite om de film te maken..

avatar van Bartw1991

Bartw1991

Een erg matige, Hollandse horrorfilm. Al mijn verwachtingen werden waargemaakt. Het was een slecht verhaal wat aan een minuscuul draadje hing, De goede horror-effecten bleven uit (behalve dat zwarte kool spul!?!?) en de acteurs hadden, tussen alle oneindige climaxen door, slechte dialogen. Mijn verwachtingen waren een niet spannende,slecht geacteerde B-film en het is allemaal uitgekomen.

Ik had gedacht dat er met DoodEind & Sl8N8 een opleving kwam van de Ned. horror scene, maar het is jammer genoeg niet zo!

Bartw1991 schreef:

Nee, het is mij ook een beetje tegengevallen...heel erg jammer!

avatar van darkjaap

darkjaap

beetje saai

niet echt spannend en beetje te eentonig 2*

avatar van nightbreed

nightbreed

Een stap in de goede richting voor de Nederhorror.

De regie ziet er zeer gelikt uit, goed afgekeken van Hollywood, en is gelijk het beste wat de film te bieden heeft.

Het verhaal is zo'n cliche horrorverhaaltje van 13 in een dozijn.

Het acteerwerk is een beetje om te huilen, zo gemaakt en soapy.

Ik ben geen soapkijker maar volgens mij waren deze mensen allemaal geplukt uit soaps, wat een overacting zeg.

Het fake Schotse accent van de voice-over is ook erg slecht, hadden ze geen echte Schotse kunnen inhuren voor een kwartiertje om dat ff in te spreken ipv een Nederlandse die doet alsof ze Schots praat.

Voor de rest is het niet eng vanwege matige en slechte effecten.

avatar van darkjaap

darkjaap

everon jackson hooi ofso speelt in GTST victoria koblenko speelde erin

avatar van nightbreed

nightbreed

Kijk eens aan, dat zag ik gewoon aan het acteren.

avatar van Goblin

Goblin

Ik ben een fan van het horrorgenre en had dus wel verwachtingen van deze nederlandse produktie.

Helaas de film is me erg tegengevallen, over het algemeen niet echt goed geacteerd, nergens eng of zelfs maar spannend.

Jammer want het verhaal heeft absoluut mogelijkheden.

Kan 'm echt niet meer geven dan 1.5

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ik ben ook een fan van het horrorgenre. Persoonlijk sta ik versteld van zoveel negativisme hier. Ik heb de film zopas bekeken op DVD en vond de zorgvuldig opgebouwde sfeerschepping heel geslaagd. De montage, vertolking en muziek zijn volgens mij erg knap en ik bleef geboeid van het begin tot het einde.

avatar van Nixon17

Nixon17

Mac Hammer Fan schreef:

Ga eens normale films kijken dan want er gaat een wereld voor je open als je hier al versteld van staat..... :S rofl

avatar van Ajda

Ajda

Heb erg gelachen om deze film i.p.v. dat 't eng of spanned was...

avatar van Lennert

Lennert

De film had een interessant begin met de hondenaanval, maar zakte aan het einde behoorlijk in. Ik zag er niet direct Hollywood invloeden in, maar wel een hoop Japanse cinema (voornamelijk op het einde door de muziek en door de hele film met die geestflitsen). Het acteerwerk varieerde: Anniek Pheifer doet het altijd goed (in Jiskefet was ze geniaal als zuster Hetty), maar Victoria Koblenko en Terence Schreurs werkten me al snel op de zenuwen. De special effects waren redelijk en deden hun werk goed, maar waren niet genoeg om de film op alle fronten spannend te houden.

Het verhaal was matig, maar dat zou al een stuk minder erg zijn als de rest van de film wat beter was geweest. Geen echte misser, maar er had veel meer in kunnen zitten.

En de dialogen waren zoals in veel Nederlandse films amper verstaanbaar.

avatar van Dnies

Dnies

Mac Hammer Fan schreef:

nou dan weet ik niet wat voor films jij kijkt.. maar het einde was slap.. en egt geboeid bleef ik ook niet..

ik vond sl8n8 tog persoonlijk stukke beter..

avatar van Botterboy

Botterboy

hele slechte film helaas

avatar van *kelly*

*kelly*

Geen echte felle horrorfilm, kon veel beter zijn. Toch waren er schrikmomenten die-vond ik-de moeite waard waren.

De cast kon er mee door. Uit deze film kon veel meer gehaald zijn.

----->3*

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Ik ga niet eens men toetsenbord vermoeien om over deze ruk film te praten. 0,5 *

avatar van wsly

wsly

Ik vond het echt een enorme bagger film toen ik hem had bekeken.

0.5* geef ik de film, als het lager kon dan was het lager geweest.

Snap niet dat sommige mensen deze film redelijk of goed kunnen vinden...

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

wsly schreef:

Snap niet dat sommige mensen deze film redelijk of goed kunnen vinden...

Klootzakken, zijn het!

avatar van maxo922

maxo922

verschikelijk saaie film, ik ben maar een keer geschrokken en zelfs dat was nog vorspelbaar.

avatar van Kiros

Kiros

psycholamp schreef:

Klootzakken, zijn het!

Afvoeren, die types!

avatar van Zinema

Een soort van GTST in horrorland. Vanaf het moment dat ze het huis met de verschrikkelijke SE instappen wens je vanzelf dat de cast zo snel mogelijk het loodje legt. Een amateuristisch gedrocht. Slecht.

• 11900 berichten

Waarom moeten we het altijd zo negatief bekijken?? Ik vond het een dappere poging om de non-existente Nederlandse horror-industrie weer wat nieuw commercieel leven in te blazen. Dat ze daarin niet helemaal geslaagd zijn...á la. Positief denken mensen!

avatar van Kikopuz

Kikopuz

Ach kom op mensen, ik heb DoodEind een tijdje geleden gezien en ik vond hem toch echt wel goed (voor een Nederlandse horror film).

Ik heb het samen met een Oekraïense vriend gekeken, we zaten beide op het puntje van onze stoel. Er zaten leuke spannende momenten in en af en toe een schrik moment. "Jeetje, dat een Nederlandse film zo eng kan zijn." Volgens m'n vriend, een horror liefhebber..

Ik zat meer op het verhaal te letten dan alleen de spannende stukken, dus ik vond het niet (echt) eng.

Misschien vonden we deze film zo goed omdat het 's ochtends vroeg was (uur of 4), toen wij hem keken en het was toen aardig donker. En omdat m'n vriend in zo'n oud, vervallen, Nederlands boeren-huisje woont, die geen bovenverdiepingen heeft. En waar ik ooit is een raam, aan de bovenkant van het huis, heb gezien, die m'n vriend nooit is opgevallen. "Waarschijnlijk een zolder ofzo.."

En dit maakt het 'horror-filmkijken' wel wat enger.

Natuurlijk zaten er minpuntjes in de film. Ik vond bijvoorbeeld de special effects niet zo mooi. Maar ik lees hier dat mensen het acteerwerk slecht vonden. Dat vind ik totaal niet zo.

De film was redelijk goed, I know a good film when I see a good film xD.

Dit is trouwens mijn eerste bericht hier op MovieMeter

Welkom!

avatar van Robin0

Robin0

BlueJudaskiss schreef:

Met je eens we lopen met man en macht te zeiken dat de

Nederlandse horror industrie geen reet voorstelt en er iets aan gedaan moet worden, nou zijn er 2 commerciële Neder-horror's

de laatste tijd uitgebracht (DoodEind Sl8n8), 2 films die gemaakt

zijn met een zeer klein budget, en die redelijk veel bekijks hebben gehad.

Bekijk hem met het idee dat het budget zeer laag was,

dan zul je zien dat ze met weinig geld en apparatuur,

echt een redelijk goeie film op het doek hebben gezet.

avatar van Robin0

Robin0

BlueJudaskiss schreef:

Ik ben het met je eens, we lopen met man en macht te zeiken dat de

de laatste tijd uitgebracht (DoodEind Sl8n8), 2 films die gemaakt

zijn met een zeer klein budget, en die redelijk veel bekijks hebben gehad.

Bekijk hem met het idee dat het budget zeer laag was,

dan zul je zien dat ze met weinig geld en apparatuur,

echt een redelijk goeie film op het doek hebben gezet.

avatar van Fazcinating

Fazcinating

Matig. Ik vind het niet echt in het genre horror passen, er zaten niet veel schrikmomenten in. Ik vond het saai om naar te kijken.

avatar van roedie18

roedie18

ik vond deze film buiten gewoon slecht...

het is erg ongeloofwaardig... een horror film

moet gewoon uit amerika komen en niet uit nederland...

als er in een horror film nederlands gepraat word is het al niet meer te geloven..

avatar van Nielojram

Nielojram

1,5 ster.

Voor nog geen tientje op de kop getikt bij MM. Lekker voor gaan zitten, sfeer zoals die hoort te zijn bij een griezel, waxinelichtjes, dolby etc, maar wat een suffe film....

Ik ben toch wel weg van Nederlandse films, alleen dit was echt helemaal niets.. Jammer van het idee, want ze hebben volgens mij wel hun best gedaan, maar het komt niet uit de verf..

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Voor een nederlandse horror is dit een aardige, met een verrassend einde.