Dood Eind (2006)
Releasedatum: 3 augustus 2006
Bekijk via Videoland
Plot Dood Eind
"This house is angry"
Tijdens een gezellige avond rond het kampvuur worden zeven jeugdvrienden plotseling aangevallen door een stel bloeddorstige honden. Ze weten zich in een oud, verlaten landhuis te verschansen, maar dat blijkt niet zo verlaten als gedacht. Ze horen geluiden, deuren sluiten vanzelf en ze zien de beangstigende verschijning van een vrouw. Maar het is pas het begin van de duivelse opgave om het huis veilig weer te verlaten. De paniek, de toenemende kou, vermoeidheid en onderlinge conflicten maken hun zoektocht naar een uitweg tot een hel. Toch zullen de overlevenden het angstige verleden van het huis helemaal moeten ontrafelen voordat er weer licht door de duistere gangen zal schijnen...
Chris
Joline's Mother
Chris' Wife
Laura
Boeikens
Zal de Nederhorror met deze spookhuisfilm herleven ?
Het huis is mooi dreigend opgebouw maar door de soms te donkere verlichting gaat hiervan veel verloren. De spanning is redelijk goed maar de film verloopt veel te traag waardoor ook hier de spanning soms onnodig verslapt.
Het einde van de film vond ik ook redelijk zwak.
Met deze prent is er in ieder geval een stap in de goede richting gezet maar er valt nog veel te verbeteren.
russell
Minpunten voor deze film is eigenlijk wel de langdradigheid en het slecht te verstaan van hun gesprekken.
Verder wel een redelijke film voor de Nederlandse begrippen.
De eerste helft van de film vond ik ontzettend spannend wat later wel iets afzakte. De schrikeffecten waren wel goed en de kwaliteit van de sets zagen er best goed uit.
3 sterren.
Linske
ik vond 'm slecht
heb na een half uur de film er al uitgehaald xD
ik denk dat nederlandse thrillers/horrors niet geloofwaardig voor mij overkomen
psycholamp
- 1960 berichten
De film is best wel leuk, alleen vond ik dat er een beetje te veel bijgesleept werd, waardoor het een beetje rommelig werd. Ik ken vele slechtere Amerikaanse horrors. Vooral het stuk met de honden vind ik cool.
satanic-death
Zeer slechte film, net als sl8n8 en complexx. Ze zullen Dick Maas nooit overtreffen! *0,5
one point
Zeer zwak, anderhalf uur met zaklantaarns door een donker huis lopen.Het lijkt wel een verkapte batterij-reclame van dat merk met die konijntjes.
thysum
Fantastisch!! N klimop met lampjes!! Nog wat krakende deuren erbij en n modern hangslot uit 1780..niet te vergeten de voordurend huilende acteurs,, zal wel wat uien gekost hebben deze "film"
Heel teleurstellend..
DOODEIND=DOODSAAI
Weg ermee
n 1 voor t hangslot
L2E
Verschrikkelijk SLECHT!
Niet te geloven, als je anderhalf uur ONM gaat kijken zit er meer verhaal in dan deze film.
Waardeloze soap acteurtjes, waardeloos verhaal...verhaal???
Vreselijk gewoon.
Ik heb al gestemd, 1* maar had eigenlijk een halve moeten zijn.
Mug
Met heel wat tamtam werd de Nederhorror uit de Hollandse klei wedergetrokken. De films Sl8n8 en Woensdag lijken op het eerste gezicht te slecht voor woorden, maar DoodEind leek nog wel kijkbaar. En dat is het ook. DoodEind kan met gemak de concurrentie aan met andere moderne horrorflicks uit de rest van de wereld. Grootste probleem is echter wel dat er in de moderne horrorfilms van de laatste jaren zelden iets interessants of unieks te vinden is. Met DoodEind is het niet anders door een blik met soap-acteurs open te trekken en een inwisselbaar verhaal met spookhuizen en vloeken te presenteren gepaard met lelijke cgi-effecten.
In vergelijking met dezelfde soort produkten die de filmwereld de laatste jaren teisterden, is DoodEind zeker nog te pruimen. Veel goede sound effects (krakende deuren, hoera!) en hier en daar een goede 'scare'. Het plot is natuurlijk bij elkaar geraapt en is niet altijd even logisch of verrassend. De acteerprestatie van Everon Jackson Hooi mag niet vergeten vermeld te worden als het slechtste sinds tijden. En de flauwe link met Cujo (hoe de vriendengroep heet) en de aanval van de rottweilers in het begin van de film komt zelfs niet campy over. En gelukkig doet Nederland niet mee met de flitsgeile generatie van tegenwoordig. Vandaar 2*.
Grootste schrikmoment: Han Peekel, ik dacht dat die al jaren dood was...
trebor
Net gezien op Film1. Verhaal (is er een verhaal?) komt maar langzaam op gang. Plotwendingen hadden dit goed kunnen maken. Krakende deuren en langsflitsende geesten maken het ook niet echt spannend.
En die kruipende kerstslinger zeker niet.
Na een half uur stond ik voor de keus; zappen of uitzitten. Heb het laatste gedaan want je denkt misschien wordt het nog wat he? Mooi niet dus.
Anniek Pheifer is wel een plezier om naar te kijken, ze speelt goed.
1,5 * voor mij.
nadja
we zijn altijd bevooroordeeld als we t over de NL film industrie hebben en deze film is weer een bevestiging hier van..Ik ben het met ciritici voor mij eens dat er te weinig kwaliteitsfilms verschijnen op horror gebied de laatste jaren..De special effects worden meer dan ooit te voren uitgestrooid over de al te magere scenario's..Eens te meer kijk ik naar films uit de oude vertrouwde doos: Fulci , Argento, of zelfs Ed Wood, Roger Corman
Ik vond trouwens het kapsel van Han Peekel nog wel het hoogtepunt van de film en daarom 2 sterren
Rude
Zwaarzuigend!
Verhaal dat totaal niet origineel is, slechte special effects..
Je ziet gewoon als die wolven in die gozer zijn been bijten dat het nep is..
psycholamp
- 1960 berichten
Zwaarzuigend!
Verhaal dat totaal niet origineel is, slechte special effects..
Je ziet gewoon als die wolven in die gozer zijn been bijten dat het nep is..
Er komen in de film geen wolven voor.
realpino
Filmpje loopt nu nog,
Niet boeiend dus.
Een oud spaans galjoen kraakt nog niet zo erg.
Maar goed, ik hoor de naam Tim weer scanderen, zal even kijken wat er aan de hand is.
*Joly*
Slechtste horrorfilm die ik ooit gezien heb...
2*0
Quentin
Doodeind wint prijs op Amerikaans horrorfestival
Hoofdrolspeler Everon Jackson Hooi is op het filmfestival ScreamFest in Los Angeles bekroond voor zijn rol in de Nederlandse horrorproductie DoodEind.
Dat heeft een zegsman van de producent dinsdag bekendgemaakt. De 25-jarige acteur is vooral bekend door zijn rol als Bing in de soap Goede Tijden Slechte Tijden.
...
De film is inmiddels verkocht aan onder meer Duitsland, Japan en Rusland.
Bron: ANP
Mug
Dat zegt veel over de competitie. Echt de slechtste acteerprestatie die ik heb gezien de afgelopen tijd...
Maar ach, wel leuk voor de film en voor Hooi toch? En Screamfest is best groot volgens mij...
Mug
Dit zegt voor mij meer over de kwaliteit van de moderne horrorfilm... Het lijkt wel een onbedoeld grappige doodsteek.
Tja, er kunnen niet gelijk films verwacht worden die hoge bomen gooien, als een land er helemaal geen traditie in heeft; sowieso niet echt in 'de genre-film' overigens. Vond DoodEInd ook niet heel goed, maar vind het wel leuk als het, na alle bagger die het over zich heen kreeg, ook eens op een voetstuk geplaatst wordt.
wimaroca
Verschrikkelijk SLECHT!
Waardeloze soap acteurtjes, waardeloos verhaal...verhaal???
Vreselijk gewoon.
Ik heb al gestemd, 1* maar had eigenlijk een halve moeten zijn.
dit kan nog
*Joly*
Probeer Death Tunnel eens.
Die heb ik al gezien wel wat beter dan DoodEind maar is ook slecht...
*Joly*
Daar ben ik het niet met je eens.
Ach ja dat kan ook
ML Webdesign
Matig horror filmpje.
Maar stukken beter dan death tunnel dat wel!
Dat was helemaal verschrikkelijk.
PKlijnstra
Zeer matige horror film.
Ook de acteurs konden mij niet boeien. Ze moeten lekker in ONM of GTST gaan spelen, een film is zeker niets voor ze.
Doodeind, krijgt van mij 1,5^.
p.s. wat een slecht verhaal ook trouwens.
tn2543
Wat een slechte film zeg.
Ik weet nog die scene waarin één van die gasten helemaal helemaal bloedde en zichtbaar stervende was. Toen vroeg één van die andere gasten in het groepje aan die gast iets van... "gaat het nog een beetje?". Vervolgens zei die bloedende gast... "gaat prima, ik loop zo een marathon pik!". Dat soort dialogen die voorkomen in een horrorfilm hebben naar mijn mening niet echt veel diepgang. Ik heb de film na 3 kwartier volgens mij niet eens meer gekeken, zo slecht was ie.
Dikke 1,5. En dat is nog hoog gegrepen!

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

SM-rechter
Drama, 2009