• 9.373.175 stemmen

Tenement (1985)

Actie / Horror | 94 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titels: Game of Survival / Slaughter In the South Bronx / Tenement: Game of Survival

Geregisseerd door: Roberta Findlay

Met onder meer: Joe Lynn, Mina Bern en Walter Bryant

Plot Tenement

"A bloodbath in the Bronx!"

In de kelder van een verpauperd appartement is een bende gehuisvest, tot overlast en ergernis van de bewoners. Wanneer zij opgepakt worden, maakt de conciërge er geen geheim van dat hij ze heeft aangegeven. De bewoners zijn opgelucht en kijken optimistischer naar de toekomst. De politie blijkt echter de bende niet vast te kunnen houden, dus heeft de bende vrij spel om 'hun gebouw' weer in te nemen. Aan de bewoners om hun huis en haard te verdedigen met alle gevolgen van dien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stephan73

stephan73

Midden jaren '80 kwamen er ineens wat films uit over bewoners van flatgebouwen die de tereur van bendes zat waren en wraak nemen.

Tenement is de versie van Roberta Findlay (Snuff) en het is meteen lekker sleazy.

Qua verhaal stelt het echt helemaal niets voor, maar de sfeer is goed en de manieren waarop de bewoners wraak nemen is erg lekker en behoorlijk bloederig.

Top film!

avatar van ToNe

ToNe

Alleen maar al vanwege die 'penetratie' scene.

Ik vraag mij af of een mannelijke regisseur hiermee was weggekomen!

avatar van FillumGek

FillumGek

Cheesy jaren '80 filmpje over een jeugdbende die een appartementencomplex in zijn greep houdt. Een jeugdbende met een kledingsmaak waar je hedendaags alleen toegang tot de roze boot in Amsterdam zou krijgen. Maar zoals we weten was dat toen best hip. Findlay heeft schijt aan een fatsoenlijk intro en gaat vrijwel meteen over op de orde van de dag; inwoners vs. jeugdbende. Na de eerste twintig minuten had ik het gevoel dat we al een uur onderweg waren, zoveel vaart heeft de film.

Findlay heeft ook schijt aan logica en een fatsoenlijk verhaal. Waarom de bende direct weer wordt vrijgelaten is vreemd, maar vooral dat er daarna geen enkele keer meer wordt gepoogd om de politie nogmaals te bellen is onbegrijpelijk. Vrij spel voor het sadistische tuig dus en een opluchting voor kijkers die niet vies zijn van wat bloed. De bodycount is hoger dan verwacht, en de moorden zijn soms grof en bloederig.

Toch is het grote middenstuk een beetje een rommeltje omdat het nergens echt naar toe werkt. Tussendoor verschijnt de tijd en locatie van de flat in beeld, maar dat heeft geen enkele toegevoegde waarde. Waar het begin van de film nog vaart had, is het later niet meer dan de bewoners één voor één uit hun tent lokken en dat ging een beetje vervelen. De soundtrack is ook nogal wisselvallig, evenals het acteerwerk. Niet echt bijzonder, maar leuk voor de eighties liefhebber.

avatar van Noodless

Noodless

Een pulpfilmpje uit de jaren 80 met een hoge bodycount en redelijk wat bloederige kills. Toch weet de film weinig indruk te maken. De film heeft eigenlijk niet echt een verhaal en de personages zijn niet interessant.

Op een bepaald moment heb je als kijker het ook gezien want buiten de kills is er weinig te beleven. De locatie van een appartementencomplex wordt te sober en sfeerloos uitgewerkt. Zwak slot overigens. 4/10