• 9.176.494 stemmen

The Night My Number Came Up (1955)

Thriller | 94 minuten

Genre: Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Leslie Norman

Met onder meer: Michael Redgrave, Sheila Sim en Alexander Knox

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Night My Number Came Up

"12 Men and a Girl Re-Living a Dream That Fortold Disaster"

Op een trendy dinerfeest in Hongkong wordt aan een piloot gevraagd onthullende details te vertellen over een droom, waarin acht personen opstijgen met een Dakota DC-3 van Bangkok naar Tokio. Deze Dakota stort vervolgens neer in de Japanse bergen. Onder de luisteraars is de Air-marshal Hardie, die de volgende dag naar Tokio moet vliegen. Hardie legt aanvankelijk dit gedroomde verhaal naast zich neer, omdat zijn toestel een Liberator is en er maar zes mensen op de vlucht meegaan. Maar wanneer Hardie op de luchthaven aankomt, verneemt hij, dat de Liberator mechanische problemen heeft en wordt vervangen door een Dakota. Kort voordat de Dakota wil vertrekken, gaan er nog twee soldaten aan boord. Hiermee komt het aantal personen op acht. Hardie vreest, dat de droom van de piloot uitkomt en hij gedoemd is te sterven.

logo tmdbimage

Mrs Robertson

Wainwright

The Soldier

avatar van scorsese

Redelijke film waarin het lot van een Britse militaire vlucht lijkt af te hangen van een voorspellende droom. Een prima premisse voor een thriller als deze. Een aantal aardige dialogen, maar de film wordt al wel vrij snel wat eentonig. Tijdens het laatste gedeelte wordt de spanning langzaam wat opgebouwd.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Film uit 1955... ik had iets gedateerd verwacht met houterig toneelspel en weinig tempo, maar deze film is opmerkelijk verfrissend! Natuurlijk, alles in zwart-wit en pre-historische vliegtuigen, maar het toneelspel vind ik opmerkelijk smeuig en up-to-date, de film gaat er vlot door en verveelt geen moment. Naar het einde toe wordt het steeds spannender en de special effects mogen er ook best zijn. Buiten dat, de film heeft gewoon een leuk thema dat prima wordt opgebouwd. Aanrader!