• 9.201.410 stemmen

Everything or Nothing (2012)

Documentaire | 98 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Everything or Nothing: The Untold Story of 007

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stevan Riley

Met onder meer: Albert R. Broccoli, Barbara Broccoli en Ian Fleming

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Everything or Nothing

"The untold story of 007!"

De documentaire vertelt aan de hand van getuigenissen en toont door middel van archiefbeelden hoe de filmheld Bond geboren werd uit een samenwerking tussen Hollywood-mogols Albert Broccoli en Harry Salzman, en geestelijke vader Ian Fleming. En hoe hij vervolgens de wereld veroverde, met dank aan de eerder onbekende Schotse acteur Sean Connery en zijn opvolgers, de spectaculaire actiescènes, de Bond-girls, de pittige muziek van John Barry, de auto's, wapens en gadgets waarvan 007 zich bedient, en de uitgekiende marketingcampagnes. Met talrijke fragmenten uit de films en interviews met onder meer Roger Moore, Pierce Brosnan en George Lazenby.

avatar van Hannibal

Hannibal

Interessante documentaire! Het verhaal achter Never Say Never Again is nu nóg duidelijker. Wij zien als publiek bondfilms en genieten er van, maar realiseren ons niet wat een soap er achter de schermen heeft gespeeld. Roger Moore blijft mijn favoriet, geweldig ook dat hij zei dat hij het afschuwelijk vond dat hij, als Unicef-ambassadeur een Indiaas jongetje uit een boot duwde.

Ik vond elke Bond wel goed, ik vind het altijd jammer als een acteur stopt met het spelen van James Bond, maar ben altijd ook wel weer tevreden met de vervanger. Ze hebben allemaal hun eigen charme. Connery, Dalton en Craig komen wel het dichtst in de buurt van de Bond uit de boeken van Fleming. Craig nog wel het meeste denk ik.

Een must-see voor alle fans van Bond!

avatar van Brix

Brix

• 19529 berichten

Hannibal schreef:

Een must-see voor alle fans van Bond!

Absoluut!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Ik ben niet zo'n Bondfan, maar vond het zeker een geslaagde en interessante documentaire.

Informatief in de zin dat ik er geen idee van had dat de Bondreeks zo sterk afhankelijk was van slechts een aantal producers! Wat een gedoe vaak ook met betrekking tot de rechten over de hele reeks. Verder leuke weetjes zoals een Pierce Brosnan die luttele minuten voor een grote persconferentie alsnog moest afhaken als James Bond, wat de weg voor Timothy Dalton plaveide.

Verder ga ik me niet uitspreken over welke acteur de beste Bond heeft gespeeld, aangezien ik te weinig van de materie weet om hierover een oordeel te vellen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Perfecte docu.

Ben inderdaad Bond fan en dit is dan ook zeker een must . Leuk hoe ze bij het zakelijke verhaal scene's vanuit de Bonds hebben gebruikt.

Het verhaal van Timothy Dalton was interessant over hoe zij Bond wilde aanpakken na 't Roger Moore tijdperk. De gehele geschiedenis vanaf het begin met het verhaal van de producer's Albert R. Broccoli, Harry Salzman en schrijver Ian Fleming wordt goed verteld. En daarna iedere Bond met zijn eigen ding is meer dan interessant. Daarom alleen al een zeer positief cijfer waard.

avatar van Film Pegasus

Inhoudelijk is dit zeker een sterke documentaire over de Bondfilms achter de schermen. Met getuigenissen van kinderen van betrokken figuren en cruciale levende figuren (Bondacteurs en regisseurs).

Hieruit blijkt ook de verschillende stijlen die Bond heeft ondergaan. En hopelijk nu ook begrijpelijk waarom de ene graag een lichte Moore-Bond zit en de andere eerder een hardere Craig-Bond. De kracht in de documentaire zit hem er vooral in dat dit minder een promofilmpje is, maar veeleer een openhartig gesprek. Vooral Lazenby is zeer eerlijk en zorgt voor de boeiendste Bondacteur-getuigenis. Ook de te vroeg afgeschoten Dalton was boeiend.

De film is vooral interessant voor Bond-liefhebbers, al zal dit misschien algemeen wel filmliefhebbers interesseren die eens een blik achter de schermen willen werpen. Het enige dat de film miste, maar waar niemand denkelijk in zal slagen, was een getuigenis van Connery. Nu werd dat gedeelte nogal eenzijdig verteld (of kwam het toch zo over) en had ik graag zijn versie van 't verhaal willen horen.

Wel veel oud beeldmateriaal met als toevoeging enkel het samenbrengen ervan en de getuigenissen van veel belangrijke personen. Visueel geen hoogstandje en weliswaar niet de beste documentaire, maar voor Bondfans zeker een must! En veel beter dan pakweg The James Bond Story.

avatar van The Oceanic Six

The name is Bond, James Bond.

Toen ik dit op MovieMeter voorbij zag komen ben ik de docu als groot Bond fan meteen op gaan zoeken. Zeker omdat er hier positieve meningen over zijn. En terecht, wat een heerlijke docu! De speelduur van ruim 90 minuten is precies goed. Niet te kort, niet te uitgerekt. Iedere Bond periode krijgt de aandacht. Ik vond het vooral leuk om diverse achtergrondverhalen te horen, zoals het jaar toen er 2 Bond films in de bios kwamen. De onofficiële Never say never again van Connery versus Octopussy van Moore. Zulke verhalen zijn interessant. Of hoe men GoldenEye ging introduceren, na de beëindiging van de Koude Oorlog in de jaren 80. Je merkt ook dat Bond met de tijd mee blijft evolueren. Daardoor is het ook lastig om echt de allerbeste aan te wijzen. Je hebt de eerste Bond, de stoerste, de grappigste, de meest harde en noem het op. Voor mij hebben ze allemaal hun charme. Alleen Lazenby vond ik niet boeiend, maar hij zat er maar 1 film bij.

Ook prettig is dat er diverse namen aan het woord komen. Niet alleen regisseurs, maar ook acteurs (oa Moore, Dalton, Brosnan, Dench en zelfs onze eigen Famke ''Xenia Onotopp'' Janssen!) tot aan bekende fans van de reeks (Bill Clinton toffe kerel). Opvallende afwezige was Connery, had hij geen behoefte aan zijn zegje te doen? Jammer.

Bij dit soort docu's heb je vaak dat het vrij droog en humorloos gebracht wordt. Maar hier komen genoeg leuke anekdotes (Moore over dat hij het vreselijk vond het Indiase jongetje in de film in het water te gooien of Brosnan die ontzettend trots was toen hij in zijn 1e Bond voor het eerst zichzelf als James Bond mocht introduceren!)voorbij en als je daar weer genoeg van hebt krijg je filmbeelden en soundtracks te horen. Wat mij betreft de ideale verhouding.

Persoonlijk heb ik hier helemaal niks te klagen, behalve dat ik Connery aan het woord had willen hebben. Absolute aanrader voor de Bond fans.

avatar van james_cameron

Zeer onderhoudende en continu interessante documentaire over de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling door de jaren heen van James Bond. Auteur Ian Fleming komt uitgebreid aan bod, net als de meeste films. Grote afwezige bij de interviews is Sean Connery, maar afgezien daarvan hebben de makers de meeste betrokkenen kunnen strikken. Er valt natuurlijk heel veel te vertellen over 50 jaar Bond en je vraagt je af hoe dat allemaal moet passen binnen 90 minuten, maar de makers houden alles overzichtelijk en gestructureerd. Daarnaast veel geweldige filmfragmenten en archiefopnamen.

avatar van John Milton

John Milton

Geweldig! wist niet eens dat deze bestond tot ik hem in de lijst met hoogst gewaardeerde films van 2012 tegenkwam op Rotten Tomatoes. Aanrader voor iedere Bondfan en beste docu die ik tot nog toe over deze filmserie heb gezien. Had van mij ook 3 uur mogen duren

avatar van Brix

Brix

• 19529 berichten

Aanrader voor alle Bond fans (maar de meesten zullen deze docu natuurlijk al lang gezien hebben )

avatar van DiDa

DiDa

Fantastische docu. Het wordt tijd dat deze in NL op dvd/bluray wordt uitgebracht. Zou een mooie aanvulling zijn voor mijn James Bond Collection.

avatar van thunderball

thunderball

Helaas is hij tot nu toe slechts in Engeland -en dan alleen op dvd- zo'n kleine twee jaar geleden uit gebracht.

Ik heb hem toen via Amazon gekocht. Zelfs Amerikaanse fans op commanderbond klagen dat hij niet als regio 1 dvd te krijgen is. Dus wanneer je het niet erg vindt om hem zonder Nederlandse subs te zien, raad ik zeker de Engelse dvd aan.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Over enkele maanden te zien bij RTL7.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Wat een ongelooflijk rommelige film. Het begin is het ergste. Niet eens wordt er gezegd dat Fleming de schrijver is bijvoorbeeld. En later komen er onzin zaken aan bod - 20 seconde Austin Powers bijv. of Clintin aan het woord - die het allemaal van de hak op de tak doen gaan. Een voice over had het al een stuk beter gemaakt.