• 9.370.316 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Jud Taylor

Met onder meer: James Farentino, Don Murray en Denzel Washington

Plot License to Kill

Vlak nadat ze haar middelbare-schooldiploma heeft gehaald, wordt de jonge Lynn Peterson doodgereden door een dronken automobilist. Haar ouders zijn kapot van verdriet. Hun leed verandert in woede wanneer de dader, een succesvolle zakenman, met behulp van een slimme advocaat strafvervolging weet te ontlopen. John Peterson wil gerechtigheid voor zijn dochter en begint een lange, moeizame strijd tegen gehaaide advocaten en een traag rechtssysteem.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tuureluur

tuureluur

het werd ook een draak van een film zonde dat ik deze heb gekocht, dan is de james bond film met de gelijk namige titel nog beter.

avatar van papaEd

papaEd

tuureluur schreef:

Inderdaad wat een B film

avatar van tevelenco

tevelenco

Een oude en wat onbekende drama thriller.

Met een erg jonge Denzel Washington.

Het verhaal was wat standaard en niet echt verrassend.

Maar het leed van de hoofdrolspelers werd goed in beeld gebracht.

En er werd redelijk goed geakteerd, zodat ik me goed kon verplaatsen in hun situatie.

En de film me dus tot het eind wist te boeien.

De film is geen topper maar zeker niet zo slecht als de 2 bovenstaande berichten suggereren.

avatar van HeatWave

HeatWave

Wat een drama allemaal zeg, hoe het leven van een gezin in één klap naar de klote is.

Ook ik vind de bovenstaande berichten erg negatief, het is zeker geen topper, maar ik vind het thema van de film drank en rijden toch best goed in beeld gebracht met alle facetten van ellende die er nog eens bij komen kijken.

avatar van Roowland

Roowland

tuureluur schreef:

Nee want die heet LicenCe to kill

avatar van sylvia1

sylvia1

Wat een k*t film, met de hoes word je ook echt misleidt alsof je een film koopt met denzel washington in de hoofdrol, hij had maar een kleine bijrol..

Slechte film, nooit kopen of huren. Denzel speelt hier maar een klein bijrolletje. Slechte acteurs en de film had een slome voortgang, ik viel een paar keer bijna in slaap.

Mescaline

Zeker geen verkeerde film.. ook ik heb deze film gekocht door Denzel Washington op de cover.. zijn rol was niet groot.. maar wel erg sterk!

Ook de rest van de acteurs deden het lang niet verkeerd en het verhaal kwam overtuigend op mij over.. zeker te weten geen b film.. wat verouderd misschien maar meer ook niet..

3 wel verdiende sterren! voor de acteurs, het verhaal, en de overtuigende manier van brengen.

Deze film zit dicht tegen de 3,5 aan.. maar haald het net niet omdat deze film door zijn korte speelduur een beetje dieptegang mist..

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Rare James Bond film dit zeg.

Pastichio Rocker schreef:

Rare James Bond film dit zeg.

Aangezien de film van James bond later kwam hebben ze misschien hier hun titel wel vandaan? de titel heeft maar 1 letter verschil..

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Wat is het verschil eigenlijk tussen 'license' en 'licence'?

Geen flauw idee.. weet alleen dat het 2 verschillende titels zijn

avatar van Boromir007

Boromir007

Pastichio Rocker schreef:

Wat is het verschil eigenlijk tussen 'license' en 'licence'?

licence = Brits Engels

license = Amerikaans Engels

avatar van Ninto

Ninto

Kut film, niet naar kijken!

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ninto schreef:

Kut film, niet naar kijken!

Waar is die 1e ster dan voor...........................

avatar van Tarkus

Tarkus

Ondanks de vele slechte kritieken die ik van deze film overal lees, vond ik deze prent niet zo slecht als wordt beweerd.

Het verhaal kon me boeien en is zeker nog zeer actueel.

En ook het acteerwerk was goed.

Akkoord, het is geen topproduktie, maar moet dat dan om een goed verhaal te brengen ??

Ik vind deze film zeker het bekijken waard, en hoewel nog jong, Denzel Washington toont ook hier al wat voor een talent hij is.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

heb vaker gezien ik vond het niet echt heel mooie film.. toch zat er wel een goed verhaal in 2.5

avatar van DeCol

DeCol

Een echte B-film met een jonge Denzel Washington. De hoes is commercieel bedoelt volgens mij want de rol van de heer Washington was niet de hoofdrol. Hij komt pas na ongeveer 40 min in beeld.

Het verhaal is niet speciaal maar ook niet onaardig, jammer genoeg is de uitwerking nogal standaard en heeft weinig om het lijf. Het wordt dan ook geen moment spannend of dreigend. Denzel Washington in één van zijn eerste films en hij doet het niet slecht, maar dat vond ik van de hele cast. Qua tonen van emotie was het goed en misschien een enkele keer wat "over the top" maar dat was zeker niet erg.

Het hele punt van deze film is dat het allemaal wat traag verloopt, voor je gevoel duurt de film dan ook langer dan ongeveer 90 minuten. Maar een B-film is per definitie niet altijd slecht en ook deze niet. Als je kunt kiezen bij de Blokker uit 5 films voor 5 euro, dan is dit een zeer geschikte film.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Ik kan mij helemaal vinden in de recentie van DeCol (hierboven). Alleen vind ik de hoes ronduit misleidend. Het suggereerd iets totaal anders. Aanvullend over de inhoud: het omgaan met dood en rouw ten gevolge van alkoholmisbruik in het verkeer is helaas nog steeds zeer actueel.

avatar van flootjah5

flootjah5

dit is niks, gekocht voor een euro maar zelfs dat is ie niet waard :s

avatar van 606

Een goed alledaags verhaal dat heden ten daag nog steeds overal gebeurt.

Jammer dat het niet al te best wordt uitgewerkt.

Acteren was niet zo slecht,

Verhaal doet je toch wel wat.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Uit de 1 euro bak gevist bij de Bart Smit.

Natuurlijk allemaal erg Low-Budget maar het is toch wel een vermakelijke thriller. Denzel Washington kan ik toch wel waarderen en ook hier zette hij een sterke rol neer, al was die dan niet erg groot. Het verhaal is wel een beetje standaard en ik vond het ongeluk zelf een beetje 'slecht' in beeld gebracht. Desondanks blijft het je wel boeien en ben je benieuwd naar het einde.

avatar van Carl

Carl

de inleiding op de film klopt niet. Zo lang en moeizaam was die strijd niet en de verdachte kwam ook al niet zomaar vrij. Toch viel de straf (2 jaar voor doodslag in het verkeer) wel érg ligt uit, wat niet verder werd toegelicht. dat vind ik wel vreemd.

Er had véél meer in dit plot gezeten, en er was veel meer drama en spanning mogelijk geweest.

Nu is het hele gebeuren eigenlijk uitgemond in een gezapig filmpje dat nergens echt kon boeien.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Het verhaal kon me boeien en is zeker nog zeer actueel.

En ook het acteerwerk was goed.

Opnieuw genoten van dit rechtbankdrama. Prima cast, onthutsend verhaal, maar nog steeds alledaags.

Puike film !!

avatar van blackwolves

blackwolves

niet mijn sarge van film .niet slecht voor een drama want ik kan dit niet klasseren als thriller omdat gewoon hij niet hoort in deze rij van films dat is niets anders dan gewone family drama. films waarvan er zo vele zijn en gebeuren in het echte leven ook daarna komt zoals altijd het proces over van alles en nog wat drama in de family en zo verder thriller? neen ook de titel van de film vind ik niet goed passend niet omdat het ook een titel is uit een bond film maar gewoon niet past. twee steren voor de rest zit er niet meer in omdat het ook mijn ding niet is liever een vette spanende thriller.