The Crush (1993)
Geregisseerd door: Alan Shapiro
Met onder meer: Alicia Silverstone, Cary Elwes en Jennifer Rubin
Releasedatum: 2 december 1993
Plot The Crush
"He thought it was just a crush. He was dead wrong."
Nick Elliot is op zoek naar een rustige plek om te werken, en vindt een huis dat van Cliff en Liv Forrester is. Hij ontmoet ook hun dochter, de 14-jarige Adrian, die wanhopig graag een oudere man wil. Wanneer Amy Maddik door Nick mee naar huis word genomen voor een feestje vindt Adrian dit maar niets, en ze is bereid alles te doen om zijn aandacht bij haar te houden.
Nick Eliot
Tex Murphy
Dr. Pollard
Mrs. Tinkerman
darkcity
Die thrillertjes met Alicia Silverstone zijn altijd wel leuk maar ook vol cliche's. Wel redelijk spannend maar niet bijzonder. **1/2
damian
alicia is swerelds sexiest babe in deze film ..lekkere sick fuck teenage bitch!!!
Elsje
Alicia Silverstone speelt overtuigend de rol van een door haar buurman geobsedeerde lolitaachtige psychopate. Het is geen enge film, maar wel de moeite van het kijken waard.
mikey
Matige lolita/stalker-combi (en af en toe een horror-element) met silverstone als hysterische puber. Haar drang naar oudere mannen veroorzaakt veel problemen. 1.5
SuperSideSwipe
Vond Silverstone nog best eng in deze film. Je zal maar zo een geobsedeerd iemand achter je aan hebben :O
Wel een geinige Lolita achtige film.
3,0
xenne
leuk eerste half uur, maar dan neemt het rammelende script de bovenhand. enkel en alleen de moeite omdat Alicia Silverstone erin meespeelt, ze was geknipt voor deze rol. 2½
pampie
helemaal mee eens
nightbreed
Nogal een simpel filmpje die je moet kijken als je geen seconde wilt nadenken.
De geile Alicia Silverstone maakt veel goed
Cijfer: 2,5
niethie
Dit vond ik vroeger een heel leuk filmpje, kan me nog goed herrineren dat ik hem een keer toevallig op een avondje bekeek en ik er erg door verrast was, ik heb hem hierna nog verschillende keren bekeken, zelfs vorig jaar nog een keer en het blijft gewoon een leuk filmpje. De prachtige silverstone is erg leuk in haar rol, voor de rest bevat dit filmpje een erg simpel en voorspelbaar verhaaltje ik bedoel dit is niet de eerste film over een vrouw die er alles aan doet om een man te krijgen. Kortom een leuk filmpje dat lekker wegkijkt als er niets op tv is, silverstone is erg lekker, en speelt haar rol leuk en voor de rest bevat de film nog wat spannende scenes, en een leuk uitgangspunt.
3 sterren (voor dit jeugdsentiment)
Demoniac
Het lage gemiddelde verbaasde me eigenlijk een beetje. Het is geen superfilm, maar toch heel erg redelijk vind ik. Vooral Alicia Silverstone vond ik goed overkomen als mooi, en naarmate de film vorderde, steeds geobsedeerder meisje. Het einde van de film vondt ik wel wat zwak. Toch al met al 3,5 * waard voor mij.
ags50
Hell hath no fury like a woman scorned!
Geheel toepasselijk op de figuur die Alicia moet uitbeelden. Leuk en spannend, hoewel het einde enigszins voorspelbaar is.
matthijs_013
Wat gaat er toch veel lof naar Alicia Silverstone. Ik vond haar juist een beetje ondermaats acteren. De dialogen waren lachwekkend: een typisch jaren 90 thriller.
Thomas83
Alicia Silverstone is erg mooi en sexy in deze film. Heel aardige thriller ook. De film heeft wel een laag gemiddelde op Moviemeter zeg.
De poster is trouwens ook erg mooi. Al vind ik hem niet helemaal bij de film passen eigenlijk.
Arabyus
Ze hete alleen Darian en niet Adrian zoals er in de tekst staat. Maar opzich was het wel een leuke film. heb hem ook gisteravond gezien.
Bombong
Ze hete alleen Darian en niet Adrian zoals er in de tekst staat.
Ze heette beslist geen Darian, alleen in de ondertiteling.
BlueSword
erg simpel filmpje, niet echt speciaal of verassend! wel leuk om is te zien maar niet voor de 2e keer, nergens echt spannend en gebeurd niet echt veel, maar welk leuke rollen.
DragQueen
Aardige film, waar toch wat cliche's in zijn verwerkt. daarnaast speelt silverstone haar rol wel goed, en is het verhaal ook vrij redelijk. verder niet speciaal, maar wel leuk om eens gezien te hebben. 2,5 sterren.
Aapje81
Silverstone was in de jaren negentig helemaal geweldig in die Aerosmith clips. Hier doet ze het ook heel behoorlijk. Maar de film is niet geweldig
N_SANE
Leuke film, ik heb er van kunnen genieten. Hij is wel spannend maar gaat nergens echt een stuk verder dan dat. Maar er zitten hele mooie situaties in.
Leuk om gezien te hebben,
johnboer
Met een goede cast en regisseur kan een verhaallijn als deze best goed zijn. Dit was een soort tv-film met een laag budget.
Ik zeg het nooit graag, maar ik vond hem niet om aan te zien.
yeyo
Ze heette beslist geen Darian, alleen in de ondertiteling.
Oorspronkelijk heette haar personage Darian, maar de makers hebben dit op het laatste moment op verzoek van Darian haar familie (ze is gebaseerd op een echte persoon) veranderd.
MrsDoodekins
Heb toen met plezier naar deze film gekeken.
Het is een andere kant die je van Silverstone nog niet gezien had.
Kr!kke
Alicia Silverstone doet het goed in deze film, maar ik vond het op geen enkel moment een spannende film ofzo...

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Chalard Games Goeng
Misdaad / Drama, 2017