• 9.374.134 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Chris Bell

Met onder meer: en Amari Avery

Plot Trophy Kids

De film volgt een aantal families en focust op ouders die geen grenzen kennen en geobsedeerd zijn door het belang van een competitieve sport voor hun kinderen. Ze gaan daarin soms verbazingwekkend ver. De ouders in de documentaire zijn ongelooflijk volatiel en schreeuwen vaak krachttermen tijdens de spelen of de wedstrijden, soms tegen hun kinderen. Ze willen ten koste van alles dat die uitblinken in sport.

Als ik dit zo lees / zie in de trailer moet ik denken aan dit Jiskefet filmpje.

Beetje saai.

Vooral omdat deze docu eigenlijk dingen laat zien die je vooraf al verwacht had. Bell zoekt een aantal ouders die wat doorgeslagen zijn in het nurture verhaal en daardoor hun kinderen geen al te beste opvoeding weten te geven.

De focus ligt op sport, da's dan misschien nog de enige verrassing, want vooraf was ik er redelijk zeker van dat er minstens één miss-kindje bij zou zitten. In de plaats een klein golfstertje die de hele docu afgesakkerd wordt door haar vader wanneer ze een balletje verkeerd slaat.

Het is allemaal best triest voor de kindjes en Bell is wel zo slim om zelf niet al te veel bij te dragen (af en toe hoor je hem eens vraag stellen). Verder registreert hij gewoon en mag je als kijker zelf je conclusies trekken, maar die zijn zo voorspelbaar dat je de hele docu eigenlijk niet eens nodig hebt.

Het is niet dat het slecht is verder, ook niet echt nietszeggend, maar wél overbodig. Behalve dan voor de mensen waarvoor dit een eye opener zou kunnen zijn, maar die missen zelf een vijsje vrees ik.

avatar van Rujar

Rujar

De enige zinnige bijdrage aan de docu was de ontslagen basketbal coach.

Wat ik vooral mis is een tegengeluid die de ouders confronteert met hun absurde werkwijze.

Echt verbazingwekkend hoe ouders kunnen zijn tegen hun kind.