• 9.371.528 stemmen

Geregisseerd door: Rebecca Zlotowski

Met onder meer: Natalie Portman, Lily-Rose Depp en Emmanuel Salinger

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Planetarium

"You never know what's about to change..."

Het verhaal speelt zich af in de jaren dertig en volgt twee zussen Laura en Kate die de bovennatuurlijke gave bezitten om zich te verbinden met geesten. Ze kruisen het pad van een visionaire maar omstreden Franse producer terwijl ze optreden in Parijs.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van blurp194

blurp194

Een super mooie cast - Natalie Portman, Lily-Rose Depp, Louis Garrel. Knap werk van Zlotowski om die allemaal bij elkaar te krijgen, en in haar derde film al - en terwijl de twee voorgaande nou niet heel erg overtuigend gelukt waren. Nouja, Belle Epine misschien een beetje.

Wat ook echt wel snor zit is de cinematografie. George Lechaptois heeft wel vaker met dat bijltje gehakt, dat is wel duidelijk - en ook samen met Zlotowski overigens.

Maar daarmee is het positieve nieuws wel een beetje op. Wat Zlotowski nou precies probeerde te vertellen met dit verhaal wordt me niet duidelijk - tenzij het misschien zoiets is als de banale tragiek van het lot, iets van een helaasheid der dingen, en wellicht dan nog met het aspect daarbij dat dat iedereen treffen kan.

Kennelijk ligt het niet aan mij, dat het daarmee niet werkt. De film wordt ongeveer unaniem afgeserveerd, en hier is het ook al oorverdovend stil. Tsja, het nut van mislukte films is dat je daardoor weer beter leert waarderen als het een keer wel lukt.