• 9.375.219 stemmen

Love Is a Many-Splendored Thing (1955)

Romantiek / Drama | 102 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: Henry King

Met onder meer: William Holden, Jennifer Jones en Torin Thatcher

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Plot Love Is a Many-Splendored Thing

"The price they pay when they come out of their secret garden and face the world in modern-day Hong Kong - makes this one of the screen's unforgettable experiences!"

Wanneer de dokter en weduwe Han Suyin in contact komt met William, een in Hong Kong gestationeerde correspondent, raakt zij in de ban van zijn gevoeligheid en inzicht. Hij vindt haar schoonheid en charme van gelijke aard en zij beginnen een gepassioneerde verhouding. Ondanks vele obstakels, zoals interraciale vooroordelen en Han's pogingen om haar verleden met haar huidige gevoelens te verenigen, beleven zij een uitzonderlijke liefde. Maar William wordt overgeplaatst naar Korea, waar de oorlog is uitgebroken...

Mark Elliott

Nora Hung

Third Uncle

avatar van BBarbie

BBarbie

Een mooie, romantische film, zoals ze die in Hollywood in de gouden jaren bij de vleet maakten. Na een paar niet zo geslaagde films betekende het destijds min of meer de wederopstanding van Jennifer Jones. Anders dan Mochizuki Rokuro beweert had zij in William Holden natuurlijk de ideale tegenspeler, die uitermate geknipt is voor dit soort romantische films, zoals mag blijken uit Born Yesterday, Breezy, The Country Girl, Picnic, Sabrina enz..

Het theme van de film, waarvoor het veel bekroonde duo Fain – Webster een Oscar ontving, is typisch zo’n deuntje dat nog dagen in je hoofd blijft hangen.

Al met al een aangenaam romantisch drama.

avatar van Movsin

Movsin

Wat een mooie titel. Het liedje ("The 4 Aces" zongen het destijds populair, meen ik) kende ik al lang, maar nu pas begrijp ik de woorden "lost on a high and windy hill...").
Het is romantiek met een grote R, weliswaar met een politieke-etnische achtergrond, maar het zijn de verdienstelijke love-dialogen en de charme die uitgaat van de verliefden Jennifer Jones en William Holden die het maken.
Klassiek aan dergelijke films waar uiterst geluk gevonden wordt in een onverwoestbare liefde zal een dramatisch gebeuren voor veel verdriet zorgen , maar deze voorspelbaarheid maakt de film daarom niet min en voor romance-lovers des te pakkender.