• 9.375.447 stemmen

Met onder meer: Wesley Snipes, Tamzin Outhwaite en Martin Wheeler

• meJane Bekijk via meJane

Plot 7 Seconds

"Timing is everything."

Jack Tuliver (Wesley Snipes), een voormalige soldaat van de speciale eenheid met oneervol ontslag, is de afgelopen jaren woonachtig en werkzaam als een professionele dief in Europa. Zijn huidige klus omvat het bestelen van drie geldwagens die tezamen de opbrengsten van 20 casino's, zo'n $20 miljoen, vervoeren. De overval neemt een totaal andere wending wanneer een derde partij zich in de strijd mengt. Ternauwernood weet hij te ontsnappen waarbij hij, zonder dat hij het weet, iets waardevols meeneemt. Echter de criminelen willen het - koste wat kost - hebben, terwijl hij ook gezocht wordt door de Roemeense politie en zelfs door de NAVO.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gewoon een leuk chipsfilmpje. leuk om zo nu en dan te kijken. Het verhaal is natuurlijk heel dun maar wat geeft het. Wesley Snipes speelt goed en de humor van hem is ook leuk(sisterfucker ) De actiescenes zijn ook wel in orde(met die overval bv) maar soms een beetje te snel in elkaar gezet. En nog als dieptepunt 2 leuke autoachtervolgingen. Ik vond Boekarest ook een goede locatie. In ieder geval beter dan die eeuwige LA.

Gewoon een prima actiefilmpje. Toch maar eens proberen als tussendoortje.

avatar van Tommeh

Tommeh

Een aaneenschakeling van clichés, plotholes, slechte dialogen en belachelijke oneliners. Bij het begin van de zoveelste achtervolging (waarbij schijnbaar elke keer zoveel mogelijk auto's geramd moesten worden) kraamde de (uiteraard) blonde dame Not Again! uit.

Ze haalde de woorden uit m'n mond. 0.5*

avatar van The Oceanic Six

Wat is Wesley Snipes afgezakt zeg...

Van topfilms als Blade tot dit soort zielige pulp. Cliche tot in het treurige, een simpel verhaal en zeer matige acteerprestaties.

B niveau, als het geen C niveau al is.

avatar van Spetie

7 Seconds is een typische dertien in een dozijn voorspelbare actiefilm. Hoewel de film een hoop actie en snelheid bevat en het er verder niet eens zo heel slecht uitziet, weet de film toch in zijn geheel lang niet altijd te boeien. Dat komt vooral doordat de karakters erg plat zijn en geen diepgang bevatten en doordat de film niet of nauwelijks humor bevat. Wesley Snipes acteert als een houten klaas en het verhaal heeft ook allemaal erg weinig om het lijf. Misschien voor sommigen leuk vermaak als je puur voor de actie gaat, maar verder heeft deze film weinig meer te bieden!

avatar van 606

Vermakelijke actie en verhaal is simpel en beetje dom.

Alleen actie is goed.

Acteerwerk is redelijk.

avatar van Lennert

Lennert

Na de meeste DTV's van actiehelden Van Damme, Seagal, Lundgren en Daniels wel gehad te hebben waag ik me nu maar eens aan low-budget films van de toch beduidend succesvollere Wesley Snipes. 7 Seconds voldeed voor mij als nonchalante, lichtvoetige actiefilm prima: leuke achtervolgingen, shoot-outs, explosies en Snipes die zijn martial arts skills lekker gebruikt. Er mocht wat meer van dit alles in zitten, want bij vlagen probeerde men toch net teveel plotwending er in te stoppen ten koste van de actie, maar al met al heb ik het vele malen slechter gezien.

Snipes blijft zelf een zeer charismatisch acteur die hier voor mij in ieder geval geinteresseerd over kwam. Tamzin Outhwaite was een leuke verschijning, maar kwam met haar Britse accent temidden van de Amerikanen en ongeinspireerde Oost-Europese slechteriken soms wat vreemd over. De verdere cast was redelijk, maar het Spanky personage zie ik liever niet nog eens in een film voorbij komen.

Het script blijft echter een heikel puntje, maar bij dit soort DTV films ben ik geneigd eerder te letten op onderhoudendheid dan op consistentie. Als de andere Snipesfilms even leuk/beter zijn, ga ik nog een lekkere tijd tegemoet.

avatar van Film Pegasus

Dit pas in het rijtje van de vele B-actiefilms met bekende namen als JCVD, Stallone, Seagal, Schwarzenegger etc. Doorsnee verhalen, meestal vijanden die vroeger achter het ijzeren gordijn zouden geleefd hebben, een mooie sidekick en wat oneliners. Niets speciaal en zeker geen hoogstaande cinema. Maar wel entertaiment als je van het genre houdt. Snipes hoort wel in dit rijtje thuis en ondanks alles is het toch een leuke actiefilm geworden. Eén van 13 in een dozijn, maar er zijn veel slechtere films. Wat achtervolgingen, schietpartijen, mooi volk en enkele oerdomme agenten met een Oh-My-God-gehalte. Junkfoodcinema.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Standaard actiefilm met een mager verhaal.

De actie was nog wel te pruimen, en de acteerprestaties zijn redelijk.

Ik vond Pete Lee-Wilson wel sterk in zijn rol als de geflipte Alexsie Kutchinov.

Gewoon eens bekijken op een luie regenachtige dag, en vervolgens weer vergeten.

2,5 *

avatar van Kondoro

Kondoro

7 Seconds

Slecht was 7 Seconds niet. Toch speelt Snipes in deze B-Film en ik moet daarbij zeggen dat ik soms wel teleurgesteld was. Ik moet zeggen dat ik 7 Seconds al een tijdje in mijn 'wil-ik-zien-lijst' heb staan en ik had toch ietsjes meer gehoopt dan dat ik voorgeschoteld kreeg bij 7 Seconds. Het is niet zo dat ik het een donders slecht film vind maar, ik heb betere gezien, zeker in de B-klasse.

Het verhaal was leuk. Jack Tuliver (SNIPES) is eerste rang boef. Hij probeert het geld transport te overvallen met zijn team maar dat mislukt. Ze worden aangevallen, helft van de crew overlijd en de rest vlucht, onder andere Snipes. Ondertussen word zijn vriendin ontvoerd en hij doet er alles voor om haar terug te krijgen, dit gaat niet zonder slag of stoot.

Het verhaal was dus wel leuk maar het concept kon wel wat anders zijn. Ik vind dat er op het moment teveel bank-overval films zijn en ik denk ook dat deze bijna geen toevoegende waarde heeft. De film bevat soms wat michael Bay acties maar helaas kon mij dit ook niet echt meer vermaken dan waar ik nu ben. Jammes, had er meer van verwacht, helaas!

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Het verhaal klonk leuk en leek interessant genoeg om de film te bekijken.

Bij vlagen wat leuke actie, maar over het algemeen een groot "The A-Team" gehalte.

Daarbij was ook het acteren echt heel matig tot zelfs tenenkrommend slecht.

Snipes was niet veel anders dan dat je gewent bent, maar alle voor andere acteurs is een "B" status nog te hoog betiteld, met een sgt. Anders die elk moment dat ze in haar eentje was hard op tegen zich zelf praatte, heel apart.

Typisch een tv-film voor maximaal "1" keer, die je alleen nog weet te herinneren als:

"Ik weet niet meer waar deze over gaat, alleen nog dat hij erg slecht was"!

Dik onvoldoende