• 9.372.224 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Wolfgang Büld

Met onder meer: Fiona Horsey en Paul Conway

Plot Penetration Angst

Helen (Fiona Horsey) wordt door haar vriend voor de eerste keer tot seks gedwongen. Maar plots is hij verdwenen, alleen zijn kleren zijn achtergebleven. Het blijkt dat een bepaald lichaamsdeel van Helen een eigen wil heeft en voor ze het weet struint ze de straten af, op zoek naar een nieuwe prooi.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van damon

damon

okej.....in de 70s werden veel van dit soort films gemaakt......heb ik me laten vertellen....

avatar van henkula

henkula

Er was wat verwarring, dit zou porno zijn...is niet zo.

avatar van as

as

Aangaande de titel zou ik dat ook verwachten... Ik zag het staan en ik dacht even kijken...

avatar van Safri

Safri

Hebben we laatst al niet zo'n vaginahorror gehad? Ben titel alweer vergeten. Of is dat niet het bewuste lichaamsdeel waar het hier om draait?

avatar van 5t3ph4n

5t3ph4n

Niet kijken mensen...ernstig gevaar voor je humeur voor de rest van de dag!

avatar van Ithildin

Ithildin

Safri schreef:

Neem aan dat je 'Teeth' bedoelt.

avatar van Safri

Safri

Ja die, dat was ook al niks.

avatar van Fransman

Fransman

Soms kijk je wel eens naar een film, waarvan je denkt, waar kijk ik nu weer naar. En hoe hebben ze dit in hemelsnaam kunnen maken. Deze film is er zo een. Volstrekt over de top, maar het is wat mij betreft niet eens zo’n slechte film.

Destijds verkocht als porno-horror, is het noch porno, noch horror. Het is een variant op het vagina dentata-thema, de vraatzuchtige vagina, en de latente angst van mannen om een vrouw te penetreren. Alleen in dit geval is het de vrouw die bang is om gepenetreerd te worden. Als dat tegen haar zin gebeurt, en dat gebeurt nogal eens in deze film, blijft er van de booswicht alleen een hoopje kleren over. Daar maakt de vrouw (gespeeld door de mooie Fiona Horsey) zich terecht zorgen over. Vooral als die vagina een eigen leven lijkt te leiden en steeds nieuwe slachtoffers eist.

Een absurd verhaal natuurlijk. Je moet wel bereid zijn er in mee te gaan en de symboliek achter het verhaal te zien, maar gek genoeg had ik wel te doen met de mooie Fiona en haar strijd tegen de boze mannen. De oorzaken van haar kwellingen schijnen ergens in haar jeugd te liggen en via flashbacks krijgen we daar iets van te zien. Verder is er een begrijpende vriend op de achtergrond die haar wil redden, maar het duurt allemaal wel even eer alle puzzelstukjes in elkaar passen.

Het is een heel erg Engelse film en dat is ook wel charmant. Je zou zo’n film eerder uit de VS verwachten, waar een slap aftreksel onder de naam Teeth is verschenen. Tegen het eind krijgt de film ook nog het karakter van een soort Bonnie en Clide-achtige roadmovie en wisselen de absurde gebeurtenissen zich in hoog tempo af. De vagina in kwestie krijgen we natuurlijk niet te zien, zo’n film is het niet. We moeten genoegen nemen met een blote borst van Fiona. Maar dat is ook leuk. In ieder geval verveel je je met deze film geen minuut.

avatar van Theunissen

"There's something inside of her that's talking, ant it's coming from her fucking twat!"

Deze leuke en vermakelijke Horror / Komedie film van de voor mij onbekende Duitse regisseur Wolfgang Büld, werd me getipt door "Threeohthree" en past goed thuis in het rijtje van soortgelijke films zoals "Bad Biology (2008)" (over een penis) en "Teeth (2007)" (over een vagina). In "Teeth" deed de vagina bijten (oftewel "Vagina Dentata") en in "Penetration Angst" doet de vagina mannen volledig laten verdwijnen en praat de vagina ook. Daar moet je je wel niet al te veel van voorstellen, want de vagina zegt allemaal maar "Feed Me!" en dat best vaak. De film is met een laag budget gemaakt (wat ook goed te zien is in alles) en de filmkwaliteit was ook niet al te best (helaas ook zonder ondertiteling en die kon ik ook nergens vinden), maar desalniettemin wist "Penetration Angst" me van de eerste tot de laatste minuut goed te vermaken en zeker het eerste uur is zeer leuk.

In "Penetration Angst" draait het om de mooie Helen (Fiona Horsey), een jonge studente die een groot geheim met zich meedraagt. Wanneer mannen namelijk met haar neuken, zoals haar vriendje Jack (Philip Hayden), verdwijnen deze spoorloos en blijven alleen hun kleren achter en hun condoom als ze dat gebruiken. Helen is verliefd op Dennis (Paul Conway), maar durft vanwege haar geheim geen relatie met hem aan te gaan. Ten einde raad besluit ze alleen naar Londen te vertrekken, in de hoop om daar een oplossing te vinden voor haar probleem. Dennis, die geen idee heeft wat er met Helen aan de hand is, besluit haar te gaan zoeken in Londen. Dan neemt het verhaal een reeks onverwachte wendingen, waarin een keur aan bizarre personages de revue passeren zoals de Siamese tweeling Silvia (Amy Steel) en Sonia (Beth Steel), een perverse man (Jon Campling) en de criminele stripteasedanseres Pinky (Jaye Macaulay).

De film opent gelijk geweldig met haar vriendje Jack die haar oppikt met de auto (en waarbij hij met de autodeur Dennis wegduwt die met Helen aan het praten is) en die wanhopig seks met haar wil hebben. Maar zij wilt dat niet en wilt hem hooguit pijpen. Jack luist haar dan erin en klemt haar hoofd vast in het opwindbare passagiersraampje van zijn auto, zodat hij haar vanachter kan neuken. Jack wordt dan al snel gereduceerd tot een stapel lege kleren en niets meer. De vagina heeft zijn eerste slachtoffer geëist. We moeten dan maar geloven dat Helen's vagina hem heeft verslonden, want meer dan het ronddraaien van het beeld op het scherm als een soort visueel effect krijg je niet te zien.

Als Helen dan naar huis gaat en gaat douchen (dan zien we ook Fiona Horsey voor het eerst naakt na circa 10 minuten) en haar vagina op de badkamer gaat bekijken met een spiegel, wordt ze begluurd door het sleutelgat door haar stiefvader (Jonnie Hurn) die in een rolstoel zit. Naderhand kom je ook via flashbacks van Helen, van toen ze nog een kind was, te weten waarom hij in een rolstoel zit (door Helen) en pervers is en ook kom je dan meer te weten over Helen's moeder (Joanna Ogden), of beter gezegd loeder.

Daarna gaat Helen naar een gynaecoloog (James Crichton), een man , om haar zorgen te uiten over wat er daar beneden aan de hand is. Als de gynaecoloog haar dan gaat onderzoeken in de gynaecologische stoel met zijn handen (voorzien van handschoenen), vindt hij haar te gespannen en geeft hij haar een verdovingsspuit zodat ze in slaap valt. Maar i.p.v. haar beneden te onderzoeken, wilt hij haar neuken / verkrachten. Als Helen dan wakker wordt, zit er een gebruikt condoom tussen haar benen en liggen de kleren van de gynaecoloog in een verfrommeld hoopje op de grond en de man zelf is verdwenen.

Alle mannen in deze film zijn zo, behalve Dennis. Deze poëzie-nerd en liefhebber van arthouse-films ziet Helen niet als een hoer, maar als zijn maagd op een voetstuk. Hij wilt haar ook helpen. Helen gaat dan weer na huis en naar bed, waar haar vagina steeds "Feed Me!" zegt. Helen loopt dan naar de keuken en pakt dan uit de koelkast een pot met knakworsten die ze wilt voeren aan haar vagina, maar haar stiefvader ziet haar en betast haar, waarna Helen hem neerslaat met een koekenpan en uit het huis vlucht na circa 21 minuten.

Na de akkefietjes met Jack en de gynaecoloog, besluit ze te vertrekken (ze probeert eerst nog Dennis te neuken op een toilet die echter weigert) en gaat ze per trein naar Londen. Dan bevinden we ons opeens zeven maanden later en zien we Helen op straat in Londen en is ze een hoer geworden. Daar pikt ze dan een dikke Duitser (Dirk Kühsel) in een telefooncel op met een camera, waarbij er gezegd wordt:

Helen: Wanna go to my place?
Dikke Duitser: But you do it with a condom, do you?
Helen: It's my favorite. I Bet you're so thick that a condom won't fit you.
Dikke Duitser: Yes, but would you mind if I tape it with my camera.
Helen: Not at all, I always wanted to be a filmstar.
Dikke Duitser: You take Euro's as well?
Helen: Creditcard too. Just swipe between my legs, and transaction is done.

Als de dikke Duitser dan de Siamese tweeling ziet lopen (met vier benen, dus je weet gelijk dat het geen echte Siamese tweeling is) op straat, zegt hij tegen Helen:

"Wow... Look at them. Two pussy's for the price of one."

Waarop zij zegt:

"I tell you one thing. Once you have had my pussy, you never won't an other pussy again."

En daar heeft ze natuurlijk gelijk in Ze gaat dan met hem neuken (dan zien we weer wat naaktheid van Fiona Horsey) om de honger van haar vagina te stillen en net zoals Jack en de gynaecoloog verdwijnt ook de dikke Duitser en blijven alleen zijn kleren (o.a. zijn witte sportsokken) en de camera achter op het bed. Als Helen dan een opname op de camera gaat bekijken, ziet ze dat hij een vrouw en kindje had en begint ze te huilen.

Ondertussen is ook Dennis naar Londen gekomen en die ontmoet dan in een pub de Siamese tweeling Silvia en Sonia, waarbij Silvia een oogje op hem heeft en Sonia hem maar een sukkel vindt (wat hij eigenlijk ook is). Sonia plaagt hem ook regelmatig, zoals in de bioscoop met popcorn. Als Dennis dan op een gegeven moment met Silvia en Sonia in bed ligt (dan krijgen we ook de borsten te zien van Beth Steel en Amy Steel) en hij met Silvia wilt neuken, verwisselt hij beiden per ongeluk en neukt hij dus Sonia (die dat niet erg vindt) i.p.v. Silvia. Hij zegt dan ook:

"I didn't mean to. Silvia please... I thought it was you. I just mistaken you both from the back."

Sonia moet daar om lachen en Dennis wordt dan erg boos en pakt een elektrisch mes en wilt daarmee de Siamese tweeling scheiden, maar hij schiet uit met het mes en snijdt dan per ongeluk de keel door van Sonia, waarop hij zegt:

"Silvia please, I didn't mean to do that. I only did it for you and us. I just wanted to make us happy."

Ondertussen is Helen haar pratende vagina die steeds maar "Feed Me!" zegt zat en pakt ze in het gootsteenkastje een fles bleekmiddel, die ze in haar vagina spuit. Maar dat helpt niets. Ook maakt ze kennis met een nieuwe brutale klant (Jon Campling) in pak met wie ze meegaat en die haar bewusteloos maakt in zijn garage / kelder en haar dan uitkleedt met o.a. een mes (daarmee snijdt hij haar BH en slipje door) en vastbindt op een bed (dan zien we Fiona Horsey ook voor het laatst naakt). Als Helen dan wakker wordt en vraagt wat hij aan het doen is, zegt hij dat het maar een spelletje is. Ondanks dat Helen hem nog waarschuwt, gaat de man haar beffen en pakt de vagina zijn tong (die wordt dan ook overdreven lang weergegeven) en verdwijnt de man ook en blijft Helen vastgebonden op het bed achter en wordt ze uiteindelijk bevrijdt door een politieman (Jason Larkin).

Tot en met daar is de film eigenlijk ook op zijn leukst. Daarna bevinden we ons een maand later in de tijd en heeft Helen inmiddels een vriend, te weten John (Matthew Brint), die liefdevol voor haar is en met haar wilt trouwen, ondanks dat Helen weigert om seks te hebben. En Dennis is een zwerver en een dief geworden en wordt ook gezocht door de politie voor het doden van Sonia, waar Silvia erg kwaad over is. Hij ontmoet dan in een striptease bar de stripteasedanseres Pinky, die zijn vriendin wordt (beter gezegd Dennis wordt Pinky's bitch) en met wie hij een bankoverval pleegt en waarbij Pinky een bewaker doodschiet. Helen is inmiddels getrouwd met John (op het huwelijksfeest heeft ze wel nog met de vader van John geneukt die daarna vermist is en wat John vreemd vindt) en gaan ze samen met de camper op huwelijksreis, waar John dan eindelijk hoopt seks met haar te kunnen hebben (hij ruikt dan o.a. aan een gebruikt slipje van haar, welke hij in zijn broekzak heeft zitten), maar wat niet gebeurt.

Als ze dan de vluchtende Dennis en Pinky tegenkomen, bindt Pinky Helen en John vast in de camper en doet ze ook iets over hun hoofd en Dennis (die zich schuil houdt) heeft dan niet in de gaten dat het om Helen gaat. Pinky neukt dan op een gegeven moment ook met John (die niet aan zijn trekken is gekomen bij Helen) en als Dennis erachter komt dat de vrouw in de camper Helen is, volgt een bizarre maar leuke ontknoping met o.a. de politie en Silvia (die wraak wilt nemen op Dennis) en waarbij Pinky en John (Helen had hem ook gedumpt) ontploffen in de camper. Vooral is het dan genieten van Pinky tijdens de ontknoping, die o.a. de politie misleidt, politieagenten doodsteekt met een mes en Dennis met een pistool dwingt om Helen te neuken (maar wat verhindert wordt door Dennis die haar neerslaat en dan Helen losmaakt en dan samen met haar de camper verlaat).

Het eindigt in ieder geval goed voor Helen en Dennis (die ook zijn excuses aanbiedt aan Silvia) en ook Helen's vagina is inmiddels normaal geworden (wat te maken heeft met de flashbacks over haar moeder en stiefvader), wat opzicht wel maf was. Daarna lopen ze samen op het strand weg en is de film na circa 99 minuten afgelopen. Dat is misschien wel iets aan de lange kant, want 90 minuten was meer dan voldoende geweest.

Ondanks dat alles goedkoop oogt in de film, zag het er allemaal nog best aardig uit (je krijgt ook beelden van Londen te zien) en weet het verhaal te vermaken en is het ook nergens saai. Ik vond het tempo juist best hoog en er gebeurt meer dan genoeg en het gene wat er gebeurt is leuk en grappig. Ik heb in ieder geval regelmatig moeten lachen en o.a. als Dennis zijn penis (die zien we dan ook even in beeld) verbrandt heeft op het strand door de zon, als hij in slaap is gevallen als Pinky met hem wilt neuken. Ze zegt dan ook vlak voordat Dennis in slaap valt tegen hem:

"Dennis we are fucking rich and I wanna celebrate. And I am going show you just how we gonna do it."

Waarna ze zijn broek opent en hij in slaap valt en zij teleurgesteld is in hem. Pinky koopt later als ze onderweg zijn met de camper wel ergens een milkshake voor hem, zodat hij zijn penis kan koelen En ook is het leuk als Dennis op een gegeven moment ligt te zoenen met Silvia en Sonia dat verveeld vindt en dan en flinke vibrator pakt, waardoor Dennis en Silvia meteen stoppen en boos zijn op Sonia

De film is opzicht ook best seksistisch, het draait ook bijna continue om seks, en er is ook veel vulgair taalgebruik te horen, wat meestal ook leuk en grappig is. Als Helen bij Jack in de auto zit en Jack haalt zijn penis uit zijn broek, zegt Helen:

"It's huge!"

Als Jack dan met haar wilt neuken en zij dat niet wilt en hem een blowjob aanbiedt als compensatie, zegt hij:

"Alright, but you have to show me your pussy first."

En als Pinky op een gegeven moment de vastgebonden Helen en John in de camper eten gaat voeren en John dan onder Pinky's jurk kijkt, zegt Pinky:

"I know, I need a shave."

Niet veel later zegt ze ook tegen hem:

"And I know what you want" gevolgd door "Why don't you... undo your trousers".

Waarna zij het doet (omdat hij namelijk vastgebonden is ) en op hem gaat zitten en hem neukt. Ze wordt dan echter gestoord door het geluid wat uit Helen's vagina komt, waarop Pinky mijn openingszin zegt.

Van de cast had ik nog nooit van gehoord, maar ze deden het wel allemaal leuk en hoofdrolspeelster Fiona Horsey vond ik ook een mooie vrouw, die ook een aantal keren naakt te zien is. Zo te lezen heeft "Fransman" wel een kleinigheidje over het hoofd gezien. Want als Helen op een gegeven moment onder de douche staat, zie je een pluk haar van haar schaamstreek omdat ze de douchekop op haar vagina richt. Fiona Horsey wordt op dvd-boxen een "Scream Queen" genoemd, maar ik weet niet zeker of dat gerechtvaardigd is. Een schreeuwkoningin? Dat impliceert een soort bekendheid onder horroractrices, terwijl haar horroroeuvre grotendeels uit drie films met een microbudget beslaat.

Ook Beth Steel als Sonia (de linkerhelft van de Siamese tweeling) en Jaye Macaulay (ook best een mooie vrouw) als Pinky vond ik het leuk doen, omdat ze lekker grofgebekt zijn en Dennis regelmatig afzeiken met hatelijke opmerkingen. Beth Steel en Amy Steel zie je als Siamese tweeling ook samen in bad en op het toilet zitten en beiden zie je dus ook naakt. En het echt zijn het natuurlijk geen Siamese tweeling en zijn ze gewoon zussen van elkaar. Jaye Macaulay is overigens ook naakt te zien en dat als ze op een gegeven moment (na circa 80 minuten) naakt gaat zwemmen in de zee. Paul Conway als Dennis deed het opzicht ook leuk en in eerste instantie komt hij over als een stalker en een engerd.

Dit soort films zijn gewoon een een kolfje naar mijn hand en daarom heb ik me er ook prima mee vermaakt. Omdat de film erg goedkoop oogt, had ik dat eigenlijk wel niet verwacht. Maar gelijk vanaf het begin had de film mij te pakken en heb ik de rest van de film gekeken met een flinke glimlach op mijn gezicht. Als je openstaat voor dit soort films, dan kan je veel plezier beleven met "Penetration Angst".