The Acid House (1998)
Geregisseerd door: Paul McGuigan
Met onder meer: Stephen McCole, Maurice Roëves en Garry Sweeney
Releasedatum: 25 maart 1999
Plot The Acid House
The Acid House is een stadssprookje in drie delen. Het eerste deel, getiteld 'The Granton Star Cause', is een zwarte komedie over wraak, voetbal en religie. De redelijk zelfingenomen Boab Coyle verliest in korte tijd de volledige basis van zijn bestaan: hij wordt uit zijn voetbalteam gesmeten, zijn vader wil dat hij nu eindelijk eens op zichzelf gaat wonen en zijn verloofde maakt het uit.Het tweede verhaal, 'A Soft Touch', is een satirische sociale schets: softie Johnny trouwt met de hoogzwangere Catriona, ook al is het zeer de vraag of hij de vader van het kind is. Deel drie, 'The Acid House', is komisch-surrealistisch: Coco houdt van raves en van de bijbehorende pillen. Tijdens zijn net iets te heftige trip wordt zijn bewustzijn verplaatst naar een pasgeboren baby en vice versa.
Coco Brice
Catriona
Larry
Evelyn
jerry
Hoe kan trainspotting in de top100 staan en deze film bijna onderaan? Zelfde genre, iets meer fantasie in deze film.
aburefan
omdat niet meteen alle films met schotse drugsverslaafden een meesterwerk betekent
maximus
Trainspotting is gewoon wel een originele goede film, da's het verschil.
Camy
Trainspotting was inderdaad veel beter ja.
Hier had iets meer ordening in mogen zitten, zodat het 1 geheel werd, zodat er een soort van punt in kwam.
Maar goed, drie losse verhalen in 1 film, dat zou leuk kunnen zijn, als ze inderdaad ook leuk waren. Op de hoes stond 'humor', maar zo zou ik het niet noemen. Tja, het zal wel raar staan als er 'deprimerende film zonder duidelijk punt, maar soms goed voor een lach' op de hoes staat.
Het eerste verhaal was trouwens wel geinig.
knaricus
Meesterlijke zieke film, zit geen draad in de film maar who cares er wordt gewoon in a bizarre way gerelativeerd over het leven in het grauwe schotland, SCHITTEREND alleen het boek was pakkender!!!
StuF
och t zijn wel grappige situaties en behalve dan in het eerste deel en door de bijrolletjes, wordt er ook goed geacteerd. beetje onsamenhangend alleen. als je t verhaal van t eerste deel relativeerd is t trouwens wel een supergrappig thema
die gast ziet zijn hele leven verkloten en ipv dat god meedelijden met em krijgt straft ie em juist omdat t zijn eigen schuld!
BoordAppel
1: The Granton Star Case
Geef ik een 3,5. De dialoog met God was erg grappig en de wraak van de hoofdpersoon ook. Niet zo mooi gefilmd en af en toe liet de regie wat steekjes vallen maar dat neem ik maar op de koop toe.
2: A Soft Touch
Wederom een 3,5. Niet zo grappig als t vorige verhaaltje maar verder wel goed te kijken. Op een gegeven moment ga je de bovenbuurman echt haten en heel irritant vinden. Vond ik goed gedaan.
3. The Acid House
Dit verhaaltje was gewoonweg helemaal geweldig. Het is echt lang geleden dat ik zo hard heb moeten lachen om een film. In tegenstelling tot de 1e 2 verhaaltjes vond ik deze wel goed gefilmd en geregisseerd. Vooral de LSD trip van Coco zag er mooi uit en was ontzettend grappig. 4,5.
Een eenvoudig rekensommetje leert ons dat ik: 3,5 + 3,5 + 4,5= 3,83 =vrolijk naar boven afgerond 4* geef aan deze film.
Sjan
Leuke 'zieke' filmpjes met goed veel fantasie. Het eerste filmpje is erg grappig, het tweede filmpje vond ik een beetje saai maar het derde filmpje vond ik erg leuk en vooral ziek gemaakt. Ook leuk dat in de drie filmpjes elke keer god terugkomt. 3.5*
bef.inferno
fuck,godverdomme,wat een fuckfilm,niet te fucken,zo fuck.
ik ben ingefuckd halverwege het tweede fuckfilmpje,en daar hoorde ik een fucking mooi nummer,en ik ben fuck de hell nog steeds op zoek naar de fuckerige uitvoerder van dat mooie fucknummer.
het derde filmpje heb ik in zn gehele fuckdanigheid meegefuckd.
en ik vond het fucking goed,man,alleen word je honsmoe van telkens dat woord fuck.
mijn fuckcijfer,een 3.0
Yak
Ik zal je fucking vertellen dat de (ooit) fucking geweldige band Belle & fucking Sebastian een fucking nummer hebben bijgedragen aan deze fucking film, met de titel "Slow Fucking Graffiti". Misschien dat je die fucking bedoelt.
Verder vond ik de film trouwens behoorlijk klote.
Ben wel benieuwd naar deze film. Heb hem opgenomen (en Linda, waarom lukken zulke dingen bij mij wel gewoon
Linda
Krijg je hem ook weer hoor
je doet net alsof ik altijd mijn video verkeerd instel!. Ik mis bij het opnemen maar 1 op de 50 films denk ik
neo
fuck,godverdomme,wat een fuckfilm,niet te fucken,zo fuck.
het derde filmpje heb ik in zn gehele fuckdanigheid meegefuckd.
mijn fuckcijfer,een 3.0
what the fuck...
BoordAppel
Volgens mij zeggen ze vaker daft cunt dan fuck. Niet dat je dr ook maar iets van verstaat trouwens. Wel een grappig accentje.
Krijg je hem ook weer hoor

En wie programeert die andere 49 dan?
Viel me erg tegen, deze film. De verhalen hebben geen zak met elkaar te maken, het acteerwerk was erg slecht, het camerawerk zag d'r niet uit, en...en....en.... 1,5*
Zowel boek als film zijn echt veel minder dan Trainspotting.
Het boek las ik destijds met hoge verwachtingen. Op enkele aardige na waren de meeste verhalen echter stomvervelend.
Voor de film lagen mijn verwachtingen duidelijk lager. En ik kreeg gelijk.
Het eerste verhaal is het slechtst. Niet grappig en niet goed. Matig verhaal, slecht verfilmd. Het tweede verhaal deed af en toe nog een poging om iets te worden maar bleef uitendelijk enorm pointless. Het derde verhaal heeft het leukste plotidee, maar de uitwerking laat nogal te wensen over.
Wel veel mooie muziek, maar vaak totaal verkeerd gebruikt. De soundtrack-cd opzetten is veel leuker.
SSeagal
Ik zag deze enkele jaren terug in de periode dat ik nog regelmatig blowde. Toen was ie wel goed omdat ik hem zwaar stoned keek, lekker vaag! Echter nu ik hem laatst weer zag kom ik niet verder dan **, wel aardig.
Monsta Kody
gisteren voor de 2e keer gezien maar hij is toch best wel goed. De eerste keer vond ik m wel aardig, nu vind ik m n stuk beter. Vooral het 2e en het laatste verhaal zijn geweldig.
Tja, je moet van de humor houden zeker ? Uiterst grappige en cynisch film, die mij geen moment verveelde.
Nee, de verhaaltjes hebben niks met elkaar te maken. Jammer, maar ik lig er niet wakker van. Elk verhaaltje was zeer leuk op z'n eigen manier, zeer zwarte humor en niks van dat 'het komt allemaal wel goed' geleuter.
De muziek in de film was best te pruimen, vooral in het derde filmpje, wat tevens ook het beste was. Lekker hallucinant, zeer vreemd, mooi gepresenteerd ... na serieus wat saaie films de laatste week kon dit er echt wel in.
Eén raad voor de mensen die denken deze zonder ondertitels te kunnen zien : "bezint eer ge begint"
4.5*, voor een uiterst grappig en cynisch filmpje, dat met leuke en originele verhalen op de proppen komt, en deze nog op een originele manier weet uit te werken ook.
vache
Vond deze film toch eigenlijk zeer vermakelijk en wat heeft iedereen het toch over het verband tussen die filmpies. Kan me niet herinneren dat er ergens op de hoes stond dat de films bij elkaar aansluiten. Juist die kleine subtiele dingetjes waar je het verband ziet vind ik erg grappig. God uit deel I zie je ook in een ander filmpje terug en Coco Bryce die in zijn kinderwagen een vlieg "Boab Coyle uit deel I" ziet voorbijkomen. En dan heb ik het niet over de humor die er volgens mij wel degelijk in zit. Opa die in zijn kont wordt genomen, de loser uit deel II en Coco "fucking" Bryce uit deel III (Spud uit trainspotting). De film is af en toe heus niet ideaal gefilmd, maar had ook geen budget als de Terminator II, dus waar hebben we het over. Voor mij een zeer geslaagd filmpje en voor die 6,99 euro bij de Free record shop kan je je er echt geen bult aan vallen. Voor mij gewoon 3 sterretjes
Ravenheer
Wat een lariekoek. Echt waar, 88 x gadverdamme en 88 x prullenbakniveau. Deze film mag van mij 88 x door de grond zakken.
Safri
eeeeuh, nee? Maar ik kan er gewoon niet zo goed tegen als iemand misschien 1 x inlogt, een film compleet met nonsense argumenten afkraakt en nog niet eens een stem daarop uitbrengt ook. Ik vroeg me af: wat deed hij hier in september om vervolgens nooit meer terug te keren?

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Thursday
Actie / Misdaad, 1998

Dear Wendy
Drama, 2005
flyingschotlandgebaseerd op boekbabyecstasynachtclubloserlsdgodcontroversycontroversialnight clubchild swearingvoetbaldrugsbuitenechtelijke affairegebaseerd op een kort verhaalswearing multiple storylinesfootball (soccer) team acid