Genre: Animatie / Komedie
Geregisseerd door: Eric Darnell en Tim Johnson
Met onder meer: Woody Allen, Dan Aykroyd en Sylvester Stallone
Releasedatum: 7 januari 1999
Plot Antz
"Every ant has his day."
Z is een werkmier die zich maar onbelangrijk voelt tussen de duizenden andere mieren. Als hij de princes Bala ontmoet is hij gelijk verliefd. Hij ruilt van plaats met zijn vriend Weaver, een soldaat, om tijdens een parade Bala van dichtbij te kunnen zien. Helaas breekt net op dat moment oorlog uit, en moet Z als soldaat aan de slag. Hij groeit uit tot een held.
Z-4195 aka Z (stemrol)
Weaver (stemrol)
Azteca (stemrol)
Colonel Cutter (stemrol)
Tonyvdb
de nazi-achtige inslag is me niet bijgebleven eigenlijk. ligt 's toe, als je wilt?
liCHt sorry Herman, deze kon ik niet over heen kijken
herman78
Nee, dat snap ik.
Ik kan me het goed voorstellen, want het zit er ook wat mij betreft overduidelijk in. Ik was het alleen even vergeten. Het is ook al weer een tijd geleden dat ik 'm zag.
Hemdale
Net als A Bug's Life een hele leuke en grappige computergeanimeerde film. Ook al is deze film toch wat meer op volwassenen gericht.
Plintkabouter
Hey,
Ik vind Antz een veel betere film dan: A Bug's Life, want Antz is mooier getekent, heeft een realistisch verband met de werkelijkheid ( communisme ), heeft betere mensen die stemmen hebben ingesproken en heeft een leuk verhaal... Toch vind ik A Bugs Life ook leuk alleen jammer dat ik die in het nederlands heb gezien
Ik denk dat ik Antz 3.5 geef
wiiiiiii leuk filmje
Of wiiiiiiii.. als in: ik val van een berg
WB
Toch zeker 4 sterren!
1) Enorm bekende stemmencast
2) Gigantisch mooie animaties (kauwgumscène bijvoorbeeld),
3) Jammer genoeg een matig verhaaltje, maar zeker het bekijken waard!
Net als de rest van de Pixaranimaties...
Droopy
Dit is geen pixar, dat is toch wel te zien?
Was me ook al opgevallen dat Finding Nemo duidelijk beter gemaakt is.
Phooze
Vooral A Bug's Life ziet er beter uit (zelfde tijd, zelfde onderwerp).
MDA
Het logo van Antz alleen al, aan het begin van de film, niet echt van hoge kwaliteit. Gehele film minder dan a bug's live.
WB
Dit is geen pixar, dat is toch wel te zien?
Hmmmm, dan heb ik zeker door een Pixar bril gekeken
Er staat toch duidelijk Pixar aant begin! Okee, de technieken worden met het jaar beter, en de verhalengang wordt ook steeds leuker, dus vergelijk et dan niet met Pixar's Finding Nemo! Dat is een film waar geen enkele Animatie film aan kan tippen!
Maar deze istoch ook wel zeer vermakelijk vind ik zo...
MDA
Er staat toch duidelijk Pixar aant begin!
Ben ik toch benieuwd waar je dat ziet staan!
Dionysos
Pixar had toch alleen banden met Disney, niet met Dreamworks? Of zijn het van die prostitueés die maar voor elk figuur met veel geld animeren?
Phooze
Pixar animeert voornamelijk voor zichzelf en had disney alleen nodig voor de distributie etc. Finding Nemo was dan ook de laatste die ism Disney is gemaakt. De volgende, The Incredibles, word onder hun eigen naam uitgebracht als ik het goed heb. Correctie: The Incredibles word de laatste film onder Disney, daarna gaan ze op zichzelf films uitgeven (als het goed is).
Dreamworks heeft inderdaad niks met Pixar te maken, en vind het daarom ook erg raar dat WB een pixar logo gezien schijnt te hebben.... Dreamworks heeft Antz en Shrek gemaakt.
MDA
Correctie: na Finding Nemo worden nog 2 films met Disney gemaakt: the Incredibles en Cars. Voor de film daarna "ratatouille" (aka Rats) zijn ze nu met verschillende filmmaatschappijen (o.a. disney, warner bros. en dreamworks) in onderhandeling wie de film mag gaan distribueren
BobdH
De 3D animaties voor DreamWorks worden, net als Disney dit uitbesteed aan Pixar, door DW uitbesteed aan het bedrijf PDI. Misschien dat hij verkeerd keek, en PDI aanzag voor Pixar...?
leverafronny
Ik zag hem een paar jaar geleden en kan me er nog weinig van herinneren. Wel weet ik nog dat ik me er enorm in geamuseerd had! Een spannende en vermakelijke film die me beter (maar minder vrolijk) lijkt dan die andere mierenfilm: 'a bug's life'.
The One Ring
Nee, deze vond ik echt niks aan. Misschien komt het omdat hij tegelijk met het veel betere Bugs Life is uitgekomen.
donnie darko
ben ik het totaal niet mee eens, ik vond deze veel beter als a bug's life. Ok, misschien niet veel beter, maar toch een stuk grappiger.
Ik vond trouwens dat er niet zo'n slechte tekeningen waren. Het viel allemaal best mee.
Ik heb mij geamuseerd en ik vind deze 3.5 sterren waard terwijl ik a bug's life maar 3 geef.
Doom
Mwha niet echt geweldig deze film, wou hem toch nog zien dus geen spijt van gehad ofzo maar nou echt een toffe animatie film ? Nee niet echt.
Het verhaal was wel best standaard, het einde kon je al vroeg raden, maar ja daar gaat het ook niet om in deze films!
Hier moet de humor ook goed zijn, net zoals de personages.. Het idee van de mieren is wel gaaf, erg leuk.. Stemmen vond ik niet bijzonder, al met al een 2 *
93.9
Als liefhebber van de films van Woody Allen moest ik deze natuurlijk ook zien.
Heb niet zo veel kijkervaring met animatie, maar ik vond deze leuk!
Ga ook een kleine inhaalrace maken met dit genre.
3 en halve ster!
Arlo
De humor in Antz is erg goed! Daarnaast zijn de dialogen/onderwerpen erg gericht op onze maatschappij en de boodschappen die ze de kijker geven zijn positief en opbouwend.
Je moet natuurlijk wel even iets verder kijken dan de getekende poppetjes en stemmen.
4 sterren.
Rianneke_Dan
Ik vond m wel grappig maar A bugs life was veel en veel beter!!
film_kaza
ik wou de film een luize leven, toen had ik deze gevonden. ik vond het geen geweldige film en vond het erg jammer dat ik luizenleven niet had gevonden.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie