Neighbors 2: Sorority Rising (2016)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Bad Neighbours 2
Geregisseerd door: Nicholas Stoller
Met onder meer: Rose Byrne, Seth Rogen en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 5 mei 2016
Bekijk via CANAL+
Plot Neighbors 2: Sorority Rising
"New neighbors."
Deze keer krijgt het jonge stel Mac en Kelly Radner te maken met de plotse opkomst van een meisjesstudentenclub in hun buurt. Het gedrag van de meisjes gunt hen een blik op de toekomst van hun dochter, en dat maakt hen doodsbang. En dan is er nog de terugkeer van student Teddy Sanders.
Mac Radner
Phi Lamda President
Garf
Paula
johnhendrikos
ahahah maak het 'superbad' en we hebben een film gevonden die wel leuk is
HorrorFan007
er komt nog een deel 3 jongens !!! dus de pot op met de mensen die dit deel slecht vonden ik vond het super en oké acteerprestaties en blabla waren niet zo goed maar als je meerwaarde zoekt ga dan naar Her of the revenant kijken maar kijk toch niet naar deze film !!! Jezus ! Maar als je echt een goede komedie met wirde humor , Foute grappen en schaarse gekleden meiden en vibrators zoekt ga dan zeker naar deze film hieronder linkje over dat van deel 3 https://www.facebook.com/profile.php?id=100009187892328&fref=ufi&pnref=story
( het was maar een grap van deel drie hoor )
paul83
Waarom het 1e deel en het 2e deel zo slecht beoordeeld worden is mij een raadsel. Ik vond ze beide zeer vermakelijk waarbij de eerste, zoals zo vaak, de beste is.
Mr-Mcmovie
Parenthood vs sisterhood.
Beter dan de eerste. Ook een groot plus punt dat deze keer Grace Moretz mee doet, en Rogen, Byrn, maar vooral (vreemd vind ik zelf) vond ik Efron geweldig op dreef en zo grappig. De eerste keer dat ik nu zeg dat ik hem echt zalig bezig vond.
Net als in de eerste willen de buren elkaar de das om doen, en ook in deze op de vreemdste en hilharische mogelijkheden o.a. de tampon scene was kapot lachen, en ook als Rogen de zak met wiet zoekt a la Terminator vizier echt geweldig !
Lang geleden dat ik in de cinema een comedy ben gaan zien, en zeker geen spijt van.
Een kleine 4,0 sterren.
Pazmaster
Okee, het verhaal is flauw en een herhaling van zetten maar het belangrijkste is dat de humor leuk is, en dat is het ook! Ik heb hier echt om kunnen lachen, hoe stompzinnig het misschien ook is, ik heb me hier prima mee vermaakt! Rogen, Byrne en Efron spelen echt leuk, de studentes vond ik wel wat minder. Niet zo leuk als het eerste deel maar toch zeer vermakelijk. Een dikke voldoende.
Walter White
Middelmatige film vond ik, diene 1ste was beter.
De beste stukjes zaten allemaal in diene trailer.
Ik heb van deze film geen trailer gezien.
En dat doe ik al heel lang niet meer dan kijk je de films heel anders, misschien zou je dat ook is kunnen proberen geen trailers van films kijken.
schumacher
Ik heb van deze film geen trailer gezien.
Ik doe dat ook normaal gezien niet meer maar soms is dat moeilijk als je die trailer in de cinema net hebt gezien. Ik probeer dan met de smartphone bezig te zitten maar 1 flits naar het scherm en boem, ik zag net één vd beste stukjes.
Maar als je weet dat dat een 2 tal minuten ong duurd en dan heb je het beste al gezien dan is de film niet goed genoeg om een hoge beoordeling te krijgen.
Ik ben nochthans zo ene die snel tevreden is van een film maarja... Als ik bijna niet gelachen heb kan ik moeilijk gaan zeggen dat ik die zo top vond.
De vorige was beter.
Walter White
De vorige was beter.
Ik heb de film namelijk al gezien en ben wel met je eens de vorige vond ik ook beter.
En bij deze vond ik sommige stukken te overdreven overkomen wat niet hoeft bij z'n film.
Wat z'n film nodig had vond ik een leuker verhaal als de eerste dat het weer in z'n huis afspeelt heb je in eerste deel ook al gezien.
Ze hadden nooit z'n film moeten maken en ze hebben geen ideeën meer dan doen ze maar wat.
Norman Mailer
Seth Rogen werkte soms aanstekelijk. Die Chloë Grace Moretz steevast weerzin.
Waku
Hysterische en snoei drukke komedie met ( zoals men kan verwachten) heel veel platvloerse grappen en hectische situaties. Niet bijzonder.
missl
Iets minder leuk dan deel 1 maar ik heb er nog wel om moeten lachen. Vooral de vrouw van Eigen komt bij vlagen leuk uit de hoek. Verder is het eigenlijk bijna hetzelfde als deel 1, waarom zou je ook vernieuwend zijn als het op deze manier ook werkt.
Stomme film natuurlijk met een hoop misses, maar er zaten wel 2 of 3 echt goede grappen in waardoor ik flink moest lachen die airbags in de garage of die raciale politie-invallen
Gebeurt niet vaak in zulke films dus daarom toch 2,5*
Kondoro
Neighbors 2: Sorority Rising
Dit word misschien de enige mening die ik diep in de nacht ga typen. Ik heb deze gister avond met een paar kameraadjes bekeken maar we gingen al snel naar het Stoppelhaene festival hier in het dorp, waar een erg fijn optreden plaats vond van Feuerengel, de enige en officiële coverband van Rammstein. Een erg gaaf optreden maakten het me wel laat tot in de nacht, ook nog nooit zolang op dat festival gestaan dat ik zelfs mee maak dat de kermis gesloten is terwijl ik er nog stond, haha!
Neighbors 2: Sorority Rising is uiteraard het vervolg op Neighbors (2014) maar, echt verschillend zijn de twee niet van elkaar. Ze hebben beiden een portie slechte humor, zijn vaak erg traag en eentonig waardoor de films soms wat aan de saaie kant werden. Maar ook Neighbors 2: Sorority Rising had zo zijn leuke kanten. Laten we het bijvoorbeeld over de airbags in de garage hebben, ik heb me er echt wel om moeten lachen om deze shots, heerlijk slecht maar o zo leuk!
Toch had Neighbors 2: Sorority Rising ook zo zijn nare kanten. Laten we het hebben over hun kind met een dildo in de hand, de overtollig veel seks scenes en niet rakende grappen. Toch was vaak dit zo gebracht door Seth Rogen en Rose Byrne waardoor het toch flauw maar wel leuk was en dat kan deze film zo in zijn elementen houden waardoor ik veel twijfel met mijn cijfers. Aan de ene kant is de film drie sterren waard maar aan de andere kant ook net niet.
Het verhaal was wel leuk. Chloë Grace Moretz wil graag bij een meisjesvereniging maar, de gene die ze wilt joinen loopt niet in haar wensen. Ze zijn de 'sletten' voor de jongens die hun eigenlijk alleen maar gebruiken voor de seks. Chloë Grace Moretz kwam er achter dat alleen jongensverenigingen feestjes mochten houden. Daar was ze het totaal niet mee eens waardoor ze met een paar andere meiden de vereniging Kappa Nu opricht. Ze krijgt hulp van Zac Efron wanneer hij er achter komt dat ze de nieuwe buren van Rogen zijn. Waarna het helemaal uit de hand loopt wilt Zac van team wisselen en gaat Rogen helpen om de meiden te verslaan. Het hele moraal van het verhaal ging eigenlijk nergens over. Ze wouden hun huis vekropen maar, dat moesten ze in dertig dagen kunnen laten zien dat de nieuwe bewoners er fijn kunnen wonen, en dan weer de buren ruzie.
De film kent zeker ook nog wel wat slechte shots. Neem Rogen die in Sydney belandt, wat zag dat er verschrikkelijk uit! Toch waren er wel degelijk leuke scenes in deze film. Het huis van Chloe vol gooien met van de bed beesten ik weer zo niet hoe die meer heten, dat was erg leuk. Zelf vond ik de wiet-steel scene het leukste. Ze moesten er voor zorgen dat ze huur konden betalen en daarvoor hadden Chloe en de meiden het plan om alle dealers in de stad op te offeren aan de politie en daarna hun eigen wiet-deal maken, Daar zetten Rogen en de rest een stokje voor en gaat achter hun aan om de wiet te stelen, verdere spoilers laat ik uit maar, dat waren wel de leukste scenes.
Het concept was redelijk en, zo eindigen we weer een Neighbours film die niet echt qua klasse en prestaties is gegroeid. Toch heb ik me wel vermaakt zo een film vooraf de BBQ en Feuerengel!
Aardige film waarin het koppel opnieuw krijgt te maken met een groep studenten als buren. Typisch een gevalletje van: meer van hetzelfde. De grappen variëren van flauw, seksistisch, grof en politiek incorrect. Het verhaal is wel wat eentonig, maar als geheel toch wel vermakelijk. Een nipte 3.0, aangezien er nog wel genoeg te lachen valt.
Mooie poster trouwens.
St. Nicolas
Ik had verwacht dat deze toch op dezelfde hoogte zou blijven als zijn voorganger maar heb toch een stuk harder en vaker gelachen. Het is allemaal nog net een stuk debieler en nog net iets meer gekte.
Zac Efron vond ik dit keer wel goed uit de verf komen en ging lekker mee met de gekte, alleen kon ik me dan weer erg irriteren aan Chloë. Jammer van die keuze. Sowieso waren er een aantal momenten in de film waar ik dacht, oké nou is het wel klaar met het gejank. Tegen het einde lijkt de film ook een klein beetje in te zakken door dat soort sentiment, maar gelukkig duurt dat niet te lang en kan ik weer hard verder lachen. Het duurde allemaal niet lang maar in de vorige film ontweken ze dat soort momenten beter.
Kortom:
Deze ook weer erg grappig, misschien nog wel wat grappiger. Jammer van Chloë en de paar korte huilmomentjes, waar ze in de vorige film beter mee om gingen.
*3.5... toch ietsje hoger dan zijn voorganger omdat ik vaak stuk lag van het lachen.
Phantasm
Ik vond het allemaal maar ontzetend flauw, moet je van houden, voor de liefhebber.
the new guy
Nou, dan ben ik zo'n liefhebber! Ik heb me anderhalf uur kostelijk vermaakt. Nee, het verhaal is niet veel, het moraal heel Amerikaans, maar daar gaat 't niet om. Hilarische grappen en pijnlijke situaties. Zonder iemand te willen beledigen, moet ik concluderen dat de vrouw met afstand het grappigste was, wat ik nog nooit heb gezien.
Dikke aanrader als je 't mij vraagt.
michaeljanssen
Aaneenschakeling van losse, onsamenhangende scenes waar wat flauwe grappen in zijn verwerkt. Enkel het schattige accent van Rose Byrne kan nog iets van de film maken. Acteerprestaties van Chloë Grace Moretz zijn echt tenenkrommend slecht. Voor mij anderhalf uur afzien.
Brabants
Deel een kon al niet echt potten breken maar dit vervolg is eigenlijk niet veel beter. Men neemt hetzelfde echtpaar wat hun huis wil verkopen waarbij het naastgelegen huis wordt ingenomen door een vrouwelijke studentenclub. Hierbij wederom elkaar het leven proberen zuur te maken, waarbij veel clichés en afgezaagde humor de revue passeert. De introductie begon toch enigszins veelbelovend maar de rek was er weer behoorlijk snel uit.
john mcclane 2
Best geinig .
Deel een was net iets leuker ,,zo niet frisser.
Maar een uitschieter is het niet.
Leuk voor een keertje .
Daan258
Een prima en zelf wat betere opvolger dan het 1e deel.
Ik had niet verwacht dat dit 2e deel mij meer zou gaan vermaken maar dat is toch gelukt. Heb af en toe zeker goed kunnen lachen om de vreselijke flauwe humor maar ik kon het wel waarderen.
Natuurlijk is het verhaal gewoon bijna precies hetzelfde maar de comedy vond ik toch wat meer geslaagd als bij deeltje 1.
Ook vond ik Chloë Grace Moretz een leuke toevoeging aan de film en deed de rest van de cast het ook prima. Wel wat jammer dat Dave Franco en Christopher Mintz-Plasse bijna niet in beeld kwamen en een zeer kleine rol hadden in deze film. Dat was toch wel een minpuntje.
Gewoon verstand op nul en dat is dit een leuke film om te zien.
coumi
De eerste was best aardig, en als je in Hollywood iets fabriceeert wat best aardig is dan krijg je geheid een aantal mindere vervolgen voor de kiezen, zo ook hier. Erg bedenkelijke humor, de openingsgrap(Byrne die over Rogen heen kotst.....lachen!) is al tekenend en zo gaat het maar door(Efron die aan het damespubliek zijn piemel laat zien etcetera, etcetera). Subtiele humor is ver te zoeken, wat nog enigszins word gecompenseerd door de energieke interactie tussen de acteurs, die goed kunnen veinzen dat ze het naar de zin hebben. Gewoon een gemakkelijk tussendoortje dus, treffend hoe er aan het slot in een paar minuten een gemakkelijk einde aan word gemaakt. Hopelijk verzint Rogen voor zijn volgende films een wat orgineler invalshoek.
Deze Komedie film is niet meer dan een tenenkrommend slecht (tot het beschamende af) vervolg op het eveneens al slechte eerste deel van "Neighbors" uit 2014. Daarbij is dit vervolg ook nog niets een vernieuwend, en krijg je min of meer een herhaling van zetten te zien.
De opening (eerste 5 minuten) van dit verhaal was opzicht nog wel leuk (o.a. door de baby die steeds de dildo van Kelly Radner, wederom gespeeld door Rose Byrne, in haar handen heeft), maar zodra Chloë Grace Moretz (in de rol van Shelby die met een stel andere meiden een nieuwe meidenstudentenclub begint, waarbij men eigenlijk alleen maar plezier maakt en doet feesten en dat tot irritatie van de buren Mac en Kelly Radner, die willen verhuizen en hun huis bijna verkocht hebben) in beeld verschijnt, wordt het allemaal dramatisch slecht en ook zelden grappig (ik moest alleen nog een keer lachen om de auto rem scene, waarbij iemand door de vooruit vliegt). Sowieso is het verhaal slecht, flauw en niet leuk, maar degene die deze film helemaal om zeep helpt is Chloë Grace Moretz die abominabel slecht speelt (tot het belachelijke en irritante af) en ook nergens grappig of leuk is.
Degene die deze film nog een beetje draagbaar maken om naar te kijken is de bekende cast uit het eerste deel, te weten Seth Rogen (wederom in de rol van Mac Radner), Rose Byrne (wederom in de rol van Kelly Radner) en Zac Efron (wederom in de rol van Teddy Sanders, die in eerste instantie Mac en Kelly wil terugpakken voor wat ze hem hebben aangedaan, maar daarna overloopt naar ze als hij wordt uitgesloten van de meidenstudentenclub, die hij mede heeft opgericht om zodoende Mac en Kelly terug te pakken). Zij speelden opzicht nog best verdienstelijk en waren ook de enige die nog een beetje leuk en grappig waren. De overige cast is gewoon dramatisch slecht en vooral de eerder genoemde Chloë Grace Moretz, maar ook alle andere meiden in de meidenstudentenclub, die ook nog eens allemaal niet mooi waren. Dus qua vrouwelijk schoon valt er eigenlijk niets te genieten (ook Chloë Grace Moretz is eigenlijk maar een lelijk eendje) in deze film, op misschien Rose Byrne na, die ik ook altijd wel leuk vindt om te zien. Gelukkig duurt de film ook maar iets van 85 minuten, waardoor de marteling van het aankijken van dit wangedrocht als komedie niet al te lang duurt.
Al met al dus een tenenkrommend slecht vervolg en dat eigenlijk vanaf de vijfde minuut tot de laatste minuut (einde was zeer flauw, maar dankzij de terugkeer van de dildo stiekem toch ook weer een beetje leuk) en dat vooral dankzij de vreselijk slecht spelende Chloë Grace Moretz. Ik heb bij haar ook het idee dat ze nu als volwassenen niet meer echt gewild is in de film industrie, net zoals dat gebeurt is met Dakota Fanning, terwijl beiden vroeger als kind en tiener zijnde zeer talentvol waren.
m1chel
- 1948 berichten
In 2014 ‘verrijkte’ regisseur Nicholas Stoller het filmlandschap met het uiterst flauwe, maar vooral banale Bad Neighbours. Het verhaal draaide om een echtpaar dat samen met hun pas geboren baby woont in een leuk huisje in een rustige buurt, maar die opeens een einde aan hun rust zien komen als een studentencorps het huis naast dat van hun betrekt. Stoller besloot om dit kunstje nog eens dunnetjes over te doen, maar dan met een studentencorps vol meiden. Dat klinkt vooral als een erg onorigineel idee en de film is dan ook vrijwel een complete herhaling van de eerste film. Wie dan ook hoopt dat de humor van een hoger niveau is komt bedrogen uit. Die hoop kan namelijk al bij de eerste scène overboord. Zo komt Kelly er tijdens de seks achter dat ze zwanger is kotst ze vervolgens het hele gezicht van Mac onder. De toon is gezet.
Buiten dit soort poep-en-pieshumor zoekt de film echt de grens van het toelaatbare op. Zo vindt het dochtertje van Mac en Kelly de dildo van Kelly en loopt ze hier vervolgens de hele film mee rond. Dit soort dingen zijn wellicht hilarisch bedoeld, maar eigenlijk vooral erg smakeloos. Als de meiden de huur niet kunnen betalen van hun riante huis komt Teddy in beeld. Hij wist in de eerste film als het bloed onder de nagels van het echtpaar te halen en het moet gezegd worden dat deze rol van Zac Efron hier een stuk geestiger is dan in de eerste film. Het personage Morgan wordt daarnaast weer op hoogst irritante wijze ingevuld door Chloë Grace Moretz, die met deze film opnieuw een uiterst matige rol kan toevoegen aan haar C.V. Verder wordt de herhaling nog maar eens op pijnlijke wijze onderstreept door de terugkerende scène met de airbags. Maar het moet worden gezegd, ondanks al deze minpunten zijn er dit keer zeker een aantal grappen waarbij je het niet kan laten om in de lach te schieten.
Bad Neighbours 2 biedt weinig meer dan een herhaling van de zetten die we al zagen in de eerste film. Opnieuw heeft de smakeloze humor de overhand, al moet gezegd worden dat de film soms net iets grappiger uit de hoek weet te komen dan zijn voorganger. Toch rijst al snel de vraag waarom ervoor gekozen is voor een dusdanig gemakzuchtig vervolg. Feitelijk zien we een kopie van de eerste film, maar is het mannelijke studentencorps vervangen voor een groep meiden. Maar toch, zeker onder tieners zal deze film waarschinlijk opnieuw goed vallen. Dus behoor jij tot deze groep en heb jij je goed vermaakt met de eerste film, dan is het zeker aan te raden om ook deze film te bekijken. Bad Neighbours is verder vooral een film vol onderbroekenlol die vooral is gemaakt voor liefhebbers van wansmaak.
Flip12345
Best een oke film! Seth en Rose zijn een goede combi. Paar keer keihard zitten lachen. Ook Zac Efron doet het redelijk goed. De rest van de cast viel een beetje tegen, met name de meiden in het andere huis.
Vind het toch de moeite waard om hem een keer gezien te hebben.
JoeCabot
Zoek de 5 verschillen.
Wie een originele insteek verwacht met de sorority komt natuurlijk van een koude kermis thuis. Blijkt dat de meiden uit dit tweede deel opvallend veel gemeen hebben met de frat boys uit deel 1.
Is het daarom een minder vermakelijke film? Eigenlijk niet. Het concept blijft gewoon heel erg onderhoudend, al kun je net zo goed het eerste deel nog eens opzetten. Het einde is ook nogal lame. 2.5*
Sergio Leone
Slecht.
Knak hetzelfde als de voorganger, veel minder grappig ook. Een paar keertjes kon er wel een lachje vanaf, maar verder gewoon niet goed genoeg.
Grootste schuld ligt voor mij vooral bij de nieuwe studentenclub met al die tuttebellen bijeen. Chloe Moretz bakt er ook helemaal niks van.
Rose Byrne en in iets mindere mate Seth Rogen redden wat er nog te redden valt.
1,5
lorie1
Na het zien van de recensies lang getwijfeld of ik deze film wilde gaan kijken. Het eerste deel vond ik niet zo heel speciaal en beoordeeld met slechts 3*. Uiteindelijk toch besloten om te gaan kijken uit nieuwsgierigheid.
Het acteerwerk is wel een stuk minder, de jongens uit het eerste deel waren een stuk beter dan de meiden uit dit tweede deel. Ook had de soundtrack wel iets beter gekund voor een film waar het hoofdonderwerp studentenfeesten is (kijk bijvoorbeeld naar de meesterlijke soundtrack van Project X, deze had ook niet de bekendste muziek maar paste perfect). In de aftiteling waren toch wel wat hits te zien maar werden in de film zelf maar een paar seconden gedraaid.
Niets op te merken aan de editing.
Toch was de humor een stuk beter dan het eerste deel en sloot het verhaal beter aan met betrekking tot het eerste deel. Ik heb een stuk vaker gelachen en vond de verhaallijn een stuk minder voorspelbaar dan zijn voorganger.
Een prima filmpje dus, een krappe maar verdiende 3,5*.

Neighbors
2014