• 8.897.028 stemmen

Geregisseerd door: Curtis Hanson

Met onder meer: Eric Bana, Drew Barrymore en Robert Duvall

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Lucky You

"Change your game. Change your life."

Het verhaal over Huck Cheever, die het tracht te maken in de wereld van het professionele poker. Hij ontmoet een zangeresje dat hem helpt de problemen die hij met zichzelf heeft te overkomen. Dat zal nodig zijn, want Huck kan meedoen aan het Wereldkampioenschap poker in Las Vegas, waar hij het onder meer moet opnemen tegen zijn verloren vader.

logo tmdbimage

avatar van K. V.

K. V.

Hm, in het boekje stond er een romantisch drama en dit leek we wel een geschikt filmpje, maar spijtig genoeg kwam er van het drama en de romantiek weinig in huis. De film was vooral een pokerfilm.

De acteerprestaties waren naar behoren en het verhaal boeide wel de volledige zit. De film vond 'k zeker niet slecht en is het bekijken waard als je zin hebt in een pokerfilm. Als drama/romantisch filmpje is deze wel gebuisd.

Zeer matig.

Wel leuk om te zien hoe zo'n Amerikaanse film zich verhoudt tot het HK poker- en gokwerk. Helaas amuseer ik me een stuk beter met die film. Wat vooral opvalt is dat het allemaal erg serieus en realistisch gebracht wordt. Gokken en pokeren is in HK een vrijgeleide voor wat bovennatuurlijke skills die vaak met veel schwung in beeld gebracht worden, hier is al droog wat de klok slaat.

Ieder zijn ding natuurlijk, ik vond het redelijk saai. Zonder eigenlijk ook maar iets van de regels te weten kan je de film eigenlijk wel dromen en da's toch wel jammer. Voor een paar wedstrijdjes waarvan je de uitslag toch wel weet hoeft het dan ook niet zo realistisch voor mij.

Romantisch verhaaltje speelt zich af in de marge, het drama tussen Duvall en Bana is zelden boeiend. Verder erg saai en mak vormgegeven, maar dat verwacht ik ondertussen wel van Hanson. De film uiteindelijk op het spoor gekomen door het bijrolletje van Downey Jr., maar dat is compleet waardeloos en eerder een excuus voor een opvallende cameo dan dat het echt iets aan de film toevoegt.

Geen al te boeiende film voor iets wat twee uur duurt. Op zich zijn de gokspelletjes zelf nog wel leuk om volgen, maar ook dat kan veel gezelliger.

avatar van Theunissen

Inderdaad een beetje "The Color of Money" maar dan in een pokerverhaal. Opzicht keek de film zich wel lekker weg en werden de pokerwedstrijden fraai in beeld gebracht. Tijdens de finale kwamen ook nog effen echte pokerlegendes in beeld zoals Mike "The Mouth" en Phil Hellmuth. De cast deed het overigens best aardig in deze film en Drew Barrymore zag er best fraai uit. Ach gewoon een leuk luchtig drama en meer of minder ook niet.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vermakelijke pokerfim met lekker veel potjes en mooie vader-zoon scenes. Einde is ook goed gejat van Color Of Money.