Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 8 september 2005
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Het Schnitzelparadijs
Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: "De Blauwe Gier". Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.
Nordip Doenia
Erik
Mo
Mrs. Doenia
Stephan
Tegenvallende film met vreemde keuzes. Acteurs kregen volgens mij ook teveel vrijheid en nemen (goedbedoeld) een loopje met de film. Komt op mij alleen wel amateuristisch over.
Niets positiefs? Jawel. Linda van Dyck schittert in haar scène waar ze Nordil ontslaat
homerjay
Vond de film boven de verwachting (die slecht was). De setting van het restaurant muv de keuken was slecht, de acteerprestaties niet bijzonder en de romance wel erg cliché. Aardige grappen maakten er toch nog een voldoende van 3*.
Hoge waardering voor Schnitzelparadijs
Afgelopen zaterdag werd Het Schitzelparadijs, de eerste Telefilm van 2006, uitgezonden. Met 553.000 kijkers en een marktaandeel van 11,3% was het de beste opening ooit voor een Telefilmreeks. Met een 7,5 was ook de publiekswaardering hoog. (Bron: The Publicity Company)
Leuk.
narva77 (crew films)
Ik denk eerlijk gezegd niet dat de andere Telefilms dat zullen overtreffen. En als ik de VARA-gids zo lees, is "Het Schnitzelparadijs" één van de betere Telefilms van dit jaar.
aegron
Maar de VARA-gids bepleit ook dat Airplane de grappigste film ooit is
SiSsY bOY
de vara gids zuigt groots wat het beoordelen van films betrefd
Turkeyloverz
Dat het de beste van de Telefilms is, geloof ik maar al te graag, maar Airplane en grappig, zijn tegenstellingen, vind ik.
Ik denk eerlijk gezegd niet dat de andere Telefilms dat zullen overtreffen.
Vast wel. Dit was toch NL3; daar doen de telefilms het normaal minder dan bij de anderen.
Turkeyloverz
Er zaten meer dan 500.000 mensen zaterdag voor de buis en deze was ook veruit de populairste, geloof dan ook niet dat de anderen het beter zullen doen.
de vara gids zuigt groots wat het beoordelen van films betrefd
Soms wel, soms ook niet hoor. Ik ben het ook lang niet altijd eens met hun beoordelingen, dat klopt.
En dat artikel over "Airplane!" heb ik ook gelezen. "Airplane!" is idd een grappige film (al is dat natuurlijk geheel subjectief), maar lang niet de grappigste film ooit gemaakt. Dat ben ik met jullie eens.
Dennis Evahi
Hoge waardering voor Schnitzelparadijs
Leuk.
Dus het is niet zo raar dat ik mij uitermate heb vermaakt met deze grappige film
Leuk feitje!
cornelis
Dit was toch NL3
Net als de andere vijf. Dus daar zal het niet aan liggen.
Chainsaw
Op zich een prima en best charmant filmpje; in ieder geval een pak beter dan het matige Shouf Shouf. Een meesterlijke komedie is Schnitzelparadijs echter niet, de film bevat daarvoor te veel minpunten. Zo is de film van tijd tot tijd flink cliché en veel dingen gaan precies volgens het boekje en zijn behoorlijk voorspelbaar.
Ik stoorde me nog het meest aan het liefdesverhaaltje. In plaats van iets toe te voegen aan het verhaal, wisten deze scènes alleen maar vaart (één van de sterke punten van de film) uit de film te halen. Daarnaast vond ik deze romantische gedeeltes uit de film nogal matig in elkaar gezet, alsof ze in eerste instantie niet bij de film hoorde en later zijn toegevoegd.
Maar goed, gelukkig heeft Schnitzelparadijs genoeg redenen om toch leuk te zijn. Eén van de sterkste punten is (zoals ik al zei) de vaart van de film, mede door de prima montage en de leuke muziek, die de film af en toe een prima feel-good gevoel geven. Oké, op sommige momenten mocht het allemaal wel iets grappiger en brutaler, al met al heb ik hier toch weinig op aan te merken.
De hoofdrolspelers deden het aardig, maar echt bijzonder vond ik ze niet. Wel erg leuk waren Lammers als onbeschofte chef , Gernandt als idiote Joegoslaaf en Hulshof als de ultieme arrogantie. Deze drie maakten voor mij persoonlijk een hoop goed.
3 sterren.
IcU
Hier kan je de film legaal bekijken
Niet te geloven. Ik snap niet waarom ze een dvd hebben uitgebracht.
De telefilms zijn na uitzending een week online te bekijken.
Ik neem aan dat het voor de site 'Tv op je pc' ook geldt.
Niet te geloven. Ik snap niet waarom ze een dvd hebben uitgebracht.
Veel betere kwaliteit en veel leuke extra's.
Overigensgaat de film van festival naar festival en is hu nu geselecteerd voor de Variety Critics Choice.
Mug
De telefilms zijn na uitzending een week online te bekijken.
Maak daar maar twee weken van...
neo
Veel betere kwaliteit en veel leuke extra's.
Complimenten voor de goede dvd! Ligt bij de Mediamarkt voor 7,50 euro.
Anjin
Complimenten voor de goede dvd! Ligt bij de Mediamarkt voor 7,50 euro.
Wil hem nog niet voor niks hebben.
Tjonge wat een butfilm snap niet wat er komisch was aan
deze film.
Sommige "acteurs" kon je ook slecht verstaan wat ze zeiden.
Heb zelden zo'n beroerde en totaal geen humoristische
en non-cliche film gezien.
narva77 (crew films)
Tja, maar ik bedoelde het eigenlijk breder. Ik bedoelde ook de bioscooprelease, en ik las hierboven dat "Het Schnitzelparadijs" het in de bioscoop uitermate goed heeft gedaan. Daarnaast natuurlijk ook de DVD-release van onlangs.
Volgens mij is dit de enige Telefilm van dit jaar, die óók in de bioscopen heeft gedraaid, en een DVD-release heeft gehad?!
narva77 (crew films)
Oja, natuurlijk, dat was ik eventjes vergeten. Maar was die film net zo succesvol als Schnitzel?
Helemaal niet succesvol. Een flop.
Volgens mij behoorlijk succesvol, hoor.

Voormalig IJslands profvoetballer schittert in nieuwe Netflix-komedie

Op Netflix kijk je vanaf vandaag naar rampenfilm 'Thrash'

Geprezen western 'No Country for Old Men' morgen op televisie: 'Topniveau'

'Malcolm in the Middle' keert na twintig jaar terug: reüniereeks vanaf vandaag op Disney+

Earth
Documentaire, 2007