Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 8 september 2005
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Het Schnitzelparadijs
Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: "De Blauwe Gier". Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.
Nordip Doenia
Erik
Mo
Mrs. Doenia
Beejeej
paar leuke grappen, maar die romantische verhaallijn was een beetje irritant aanwezig...
Moviestar
Best een grappige film. Blijft net boven het gemiddelde hangen door de laatste 15 minuten en ik vond Linda van Dyck erg goed. 3*
Ella
We zijn laat met het kijken van deze film maar wat hebben we gelachen....
Heerlijke die nederlandse film
hinie
vond het een leuke film.
een feelgood movie.
martin zie naar je andere films uit!
geef hem een 4.5
Anonymous
Deze film vond ik leuker dan verwacht. Prachtig zijn de dialogen tussen Mimoun en zijn korte Mocro mattie. Grote kans dat je ook iemand kent die net zo praat/doet als Mimoun en dat maakt het nog grappiger.
3,5*-en
metaledje
wel leuk af en toe..maar sommige dingen zijn heel stom ingebracht,daar heb ik me mateloos aan geirriteerd,hoofdrol speler was niet echt interesant,tygo gernand is altijd een pluspunt met zijn totaal andere rollen in iedere film,mimounr(ook in shouf shouf) speelt ook fantastich,verdient wel een 3*
Kai
Leuke extra's op de dvd (Lag onder de tafel van het lachen tijdens de "ballen van een mocro'' improvisatie...hehe).
Tijdens het commetaar wordt trouwens verteld dat de begincredits een ode is aan de (spaghetti)western; toch grotendeels ook aan Do The Right Thing dacht ik (waar Perez op soortgelijke manier staat de dansen op muziek)?
Volgens mij was het aan Leone, 't was net zoals GBU bijvoorbeeld
Vera
Ik snap niet dat deze film met shouf shouf habibi word vergeleken, want dit is toch wel iets anders.
Heb heel erg om de humor moeten lachen en het is typisch zo een feel good movie.
4.0 *
AliD
Vooral grappig. AL die mocro gesprekken waren grappig. wat ik niet leuk vond was de Romantische momenten.
The Moviefreak
Goeie film ik heb heel veel gelachen maar de romantische stukken waren niet nodig
Waarom niet?
vond dat dat de film juist iets extra,s gaf!
AliD
Waarom niet?
vond dat dat de film juist iets extra,s gaf!
je kijkt naar een komedie om te lachen en dan hoef je niet van zulke scene's te zien.
hinie
is het geen romantische komedie?
vond van wel.
HiLL
Zucht. 2x gelachen. Wat een tegenvaller zeg. Leuk ook alleeeeeen maar in de keuken en wat scenes tussen een blond meisje wat niet met een Marokkaan mag hebben...

Enige lichtpunt in deze film is de chefkok en de slachter > haha geweldig gespeelt! Verder echt ruk! 2*
Lee-john
de hoofdpersonen in de film zijn slecht geacteerd, de romantische momenten te clichéé en ook nog eens gedragen door te slechte muziek.
De bijpersonen waren erg grappig (de 2 mocro's, slachter, de baas) werden goed gespeeld en redden de film, met vele grappige momenten
balosa
de mocro gesprekken waren het leukste vond ik, hier en daar een uitschieter (de slachter speelde wel goed) maar verder niet veel bijzonders 3*
centurion81
- 2068 berichten
- 1996 stemmen
Echt een verschrikkelijk slecht plot en de hoofdrolspeler is alles behalve bijzonder, maar de flat characters die in de keuken werken maken dit allemaal meer dan goed!
Ik kon de humor en dialogen goed waarderen.
Het verhaal was echter het slapste romeo en julia aftreksel EVER en de muziekjes die af en toe inzetten waren gewoon ronduit slecht.
Toch 3*
BaTTy
Mwoah, had ik meer van verwacht. Wel een ubervette soundtrack van de PS en aanhang. Ook weer een knap staaltje acteerwerk van onze Tygo als Butch.
MovieMeid
Leuke film. Veel gelachen.
Leuke act. Ze kunnen goed acteren vind ik.
In de keuken begint het echt grappig is het me opgevallen.
een 3,5 sterren
Madecineman (moderator films)
Ongelooflijk flinterdunne versie van een eeuwenoud liefdesverhaal in een modern jasje met twee totaal onintressante, saaie hoofdpersonages.
Gelukkig wordt de boel behoorlijk opgeleukt door de grappige bijrollen, en alhoewel dat eigenlijk allemaal zonder uitzondering clichematige karikaturen zijn, heb ik daar toch best wel om moeten lachen.
Film duurt gelukkig niet al te lang en de montage is lekker vlot zodat het net niet gaat vervelen. Het Schnitzelparadijs mist verder wel iedere body, ik zat echt te wachten op wanneer er nu eens iets onverwachts, origineels of gedurfts zou gaan gebeuren. Maar dat zat er niet in, het blijft allemaal erg braaf, zoetsappig en voorspelbaar.
2.5* voor de leuke bijrollen en de ranzigste keuken sinds Guesthouse Paradiso
AardeWerk
Tja, niks mis met mocro-movies, je kunt er lekker om lachen. OK het verhaaltje mag dan wel bekend zijn en flinterdun, dat neemt niet weg dat bepaalde tiepjes subliem zijn (neem nou Frank Lammers als Willem), en de humor maakt je dag weer goed ! (3,5*)
Purmerend
Tygo Gernandt is echt geboren voor zijn rol als Joegoslavische vleeshakker. Lekker filmpje voor tussendoor. 4*
Conquest
Ik vond dit een matige romantische komedie. Hij heeft me geen minuut echt weten te boeien. Dat komt o.a. door het, het is al gezegd, clichéverhaal. Zo'n verhaal is op zich niet zo'n groot probleem, maar zorg dan wel dat de komische personages wél vermaken. Helaas geldt dat alleen voor Tygo Gernandt en Bracha van Doesburg, die het kijken waard is. Verder was het wel leuk bedoeld, maar gewoon net-niet.
jacom
De scenes met Mimoun Oaïssa zijn zeer goed, ideaal gecast! Wat een 'coole' kerel. Voor de rest een zeer middelmatig filmpje, zeker 3 sterren waard.
kort0235
Ik had van deze film meer verwacht, maar het bleek uiteindelijk een zeer matige film te zijn. De weinige humor die erin zat was niet mijn type humor. Chef en directrice (Linda van Dijk) waren dramatisch slecht. Van deze film was echt meer te maken, al was het maar om de Van der Valk restaurants een hak te zetten. De montage was echter goed, maar de muziekkeuze beviel me helemaal niet. Ik had het idee, bij het zien van deze film, dat hij gericht was op de doelgroep 15-25 jaar en dat het een commercieel succes moest worden.
Helaas, voor mij maar 1.0*
Josjeh
nooh deze film is echt vet.. ik heb em nu al zo vaak gekeken en nog steeds blyft ie leuk.. gewoon sommige stukjes tekst zyn zo lachwekkend.. gewoon 5*
saya
ik heb hem gister voor het eerst gezien, verwachtte er helemaal niks van, maar wat een vrolijke feelgood!
natuurlijk is het verhaaltje flinterdun, lekker boeien, bijna alle romcoms zijn dat!
goeie cast, en martin koolhoven laat zijn acteurs lekker vrij, de lol spat van het scherm!

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod