Their Eyes Were Watching God (2005)
Geregisseerd door: Darnell Martin
Met onder meer: Halle Berry, Ruben Santiago-Hudson en Michael Ealy
Plot Their Eyes Were Watching God
Verhaal dat zich afspeelt in de jaren 20, over een jonge vrouw, Janie Starks, met een voor die tijd vrije mening en dito gedrag. Haar zoektocht naar liefde, sensuele opwinding en spirituele bevrediging leidt haar naar vele liefdes en gebroken huwelijken en de hoon van de mensen uit haar kleine dorp.
Janie Starks
Pearl Stone
Sam Watson
Alva
eldorado
Iets te langdradige love-story.Mooie plaatjes en Halle Berry speelt weer top. 3.5*
savi_7
vond het eerste uur wel goed. erna werd het wat minder omdat je al wist wat er gaat gebeuren, is wel een royaal minpunt aan deze film, verder een redelijk goed verhaal
Quatro
aardige film, zet de verhoudingen tussen man en vrouw in die tijd mi goed neer.
Halle Berry is weer kei lekker!! 3*
damon
Apart dat deze film zo weinig stemmen heeft..
matthijs_013
De film was tot het einde een redelijke, biografische film. Het einde was echt geweldig. Halle Berry kon uitstekend acteren en dat zag je goed bij de dood van Tea Cake. Ja... echt een pluspunt voor het einde!
Ank.eE
Ik vond het een mooie film.. Ik had hem gehuurd. Ik vond het wel jammer dat je in het begin al wist hoe hij zou aflopen. Zo jammer dat Tea Cake overleed, dat ze hem zelf had doodgeschoten, heel zielig maar geweldig geacteerd!! Het einde was het allermooist.. What are you doing Janie? -I'm watching God. Een hele mooie film 4*
N_SANE
Zeer mooie film, af en toe langdradig maar ik stoorde me er niet aan. Halle Berry uitstekend geacteerd. Mooie beelden, mooi verhaal en een voortreffelijke eind! 4*
TheRisingSun
Degelijke film!
Een film die voor tv is gemaakt, maar waar je het haast niet aan af ziet. Het ziet er allemaal heel goed uit en er absoluut veel werk en tijd in gestoken, om de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw zo goed mogelijk uit te beelden.
Daarnaast is het een goede zet geweest om Halle Berry de hoofdrol in deze film te geven. De rol lijkt op haar lijf geschreven! Ze heeft nog wel eens een behoorlijke misser wat film betreft ertussen zitten, maar in deze film laat ze haar talent zeker wél zien.
Ook de overige acteurs spelen goed, al lijken deze vooral opvulling van het verhaal, aangezien er (buiten een beetje Tea Cake) niet echt dieper op de personen wordt ingegaan.
Het verhaal is duidelijk, maar niet al te enerverend. Wel zijn enkele shots en scenes erg mooi in beeld gebracht, zeker wanneer Janie en Tea Cake aankomen in de Everglades. Schitterende vergezichten! Ook de storm en overstroming waren kundig in beeld gebracht. Netjes gedaan!
3,5 ster
Nasty
Een vrij matige film .
Slap verhaal en opnieuw een matige Halle Berry .
De film kabbelt maar voort en word nergens echt spannend of interessant , hem em met moeite af gekeken zeer langdradig allemaal .
Vond em na de bovenstaande recenties te hebben gelezen toch behoorlijk tegenvallen .
2,5 * van mij
Donkerwoud
Ik vond Halle Berry weer erg sterk in een verder wat lauwe verfilming van de roman.
Lupussy Galore
Toevallig zapte ik er langs toen de film echt net begon. Dus niks gemist. Ik bleef eerst wat verveeld kijken maar dat veranderde snel.
Ik vond het een hele mooie film en ik ben het eens met Ank.eE: weliswaar was Janie's grote liefde dood, gedood door haar eigen hand, maar ze had de liefde en het leven gevonden en gekend waar ze zolang naar op zoek was geweest en gaf dat door. Ze kon het accepteren zoals het was en daarom was die laatste scene zo mooi:
"What are you doing Janie?" - "I'm watching God".
Halle Barry is prachtig om naar te kijken en er waren genoeg momenten die haar acteer talent zichtbaar maakten.
Ik was deze film nooit gaan zien maar ben nu blij dat ik er toevallig langs zapte.
Greeneyelady1
Prachtige film, gespeeld door een prachtige actrice.
missl
acteren kan ze wel, halle berry. het is wel een wat langdradig verhaal. wel een goede sfeer.
Drakkuz
Net als Lupussy zapte ik langs alle 18+ nachtprogramma's en kwam zo bij de film uit, ik kijk nooit zo laat een film maar deze film was het kijken waard zeg, wat een intriest verhaal, 20 jaar van haar leven ( van haar 18e tot haar 38e) kon ze zichzelf niet zijn, toen ze het kon was het geluk zo heftig maar ook zo kort...
Mevrouwdo
Zo mooi wanneer ze danst en hem iets te eten 'voert' .. muziek, acteerwerk. Het klopt gewoon.
Nicely done.
marloes v
Deze film is zeker de moeite waard om te kijken, ik heb de film bij free record shop gekocht, met nog een paar films, allemaal maar rond de 3 euro. Ik had er niet zo heel veel van verwacht, de titel zei me ook niets en deze film was totaal onbekend voor me!
Wat een verassing dat het zo'n boeiende film was met veel mooie film momenten. Vreemd dat deze film niet wat bekender is!
chameau 1
Ik vond het en mooi liefdesverhaal.Dacht in eerste instantie dat het anders zou lopen
Queno
Dames dagdromerij over een net gekleurd dametje in de periferie van de jaren '30. De romantiek van knappe jongemannen met oversized petten, nonchalant een peuk uit de mond en heren met hoeden en vlinderstrikjes toen heren nog heren waren, in een emulsie van omslagen van emoties...verdriet, boosheid, afgunst...een onafhankelijke vrouw die bemind en beschimpt wordt als het tegenzit. Door schade en schande wijs worden betekent voor vrouwen tearjerkerij, met...dat moet gezegd...fraaie momenten als Janie door het gras rent met haar blote voetjes in de richting van haar muze, ze geniet van een bij op een witte voorjaarsbloem, ze van haar witte zijden jurk geniet...Dat zijn de prachtplaatjes binnen een kostuumromantiek als deze. Die tedere momenten afgewisseld met zere momenten als ze een luxe boventenue voor het first lady-schap van burgemeestersvrouwe krijgt, maar de rode striemen haar in een tiental op de rug staan als het 's avonds losgaat. Alles voor de spotlights zeg maar.
Halle Berry is Janie Crawford, een jonge zwarte vrouw die haar weg probeert te vinden in het Amerika van de jaren '30 en meer specifieker binnen het eerste zwarte deelgebied Eatonville, een dorpje dat amper ontwikkeld is en meer had kunnen zijn als de bewoners ter plekke meer zouden doen dan de huidige 10% van hun kunnen. Ze wil vrijgevochten op zoek naar de liefde maar wordt daarvoor beklemd door haar conservatieve omgeving.
Voornamelijk volgen we Janie in elk shot van de film plus dat we een geschiedschrijving krijgen van het zwarte plattelandsgemeenschap van die tijd. De bewoners leven er zalig en met rust, zonder een spoortje van uiterst hard werken voor een karig loontje en racisistische beklemmendheid waarmee ze in die tijd te maken hadden. Historische authenticiteit is de makers vreemd en eerder wordt de film met een laag van ironie van zang en dans bedekt.
Boenga
Ik kan Queno volgen in de kritiek op de manier waarop het leven in die tijd en op zo'n plaats wordt weergegeven: allemaal net iets (of veel) te mooi, te kleurig en te romantisch.
Vaak ook theatraal: een onwerkelijke rij mensen die op een veranda staat te kijken en babbelen terwijl Berry passeert: het lijken beelden uit een musical.
Maar hoe dan ook is dit een fijne zit: een degelijk verhaal, met heel mooie beelden (zeker ook de storm), en vooral een hoofdactrice die deze film echt wel draagt.
BASWAS
Wat een commerciële flut verfilming is dit van het boek “There eyes were watching God” van Zora Neale Hurston. Eigenlijk zijn er alleen maar de goed verkopende romantische cliché uitgepikt, is het karakter van het boek grotendeels verloren gegaan. Wat dat betreft past Halle Berry er prima in, het lijkt of deze steriele, meisjesachtige schoonheid zo weggeplukt is uit een of ander amateurtoneelgezelschap. Haar spel is tamelijk vlak met 4 basis-emoties: boos, bedroefd, blij en bang. Deze emoties uit ze zeer nadrukkelijk, nooit breekt er iets door de mooie, schone buitenkant van Berry heen met een wat dieper menselijk gevoel. Steeds speelt Berry de rol van Janie met zo’n basisemotie, nooit wordt ze iets wat het personage Janie echt interessant zou kunnen maken.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Duma
Drama / Avontuur, 2005