Dead Bodies (2003)
Ierland
Geregisseerd door: Robert Quinn
Met onder meer: Andrew Scott, Kelly Reilly en Darren Healy
Plot Dead Bodies
Tommy houdt van gemakkelijk. Dus als zijn veeleisende, dure, dwarsliggende ex-vriendin zich weer weet op te dringen in zijn leven, vindt hij dat best. Want weerstand heeft geen zin en de seks is tenminste goed. Maar spoedig wenst hij dat hij haar maar nooit had teruggenomen. Volledig klemgezet, ontstaat er een ruzie. Tommy duwt haar opzij, terwijl hij het appartement uitrent. Als hij terugkomt is zij dood, haar schedel verbrijzeld door de val op de tafel. In paniek besluit hij het lichaam te begraven op een afgelegen plek. Het duurt niet lang voordat de politie het lichaam ontdekt. Maar ze ontdekken nog véél meer.
Tommy McGann
Gordon Ellis
Receptionist in Gym
Policeofficer
Nieke
Het is niet, zoals de titel doet vermoeden, een horror film. B is hij wel, minder bekende (onbekende) acteurs. Het verhaal heb ik echter nooit eerder gezien.
Toch wel 3* waard. De acteurs zijn niet mis, het verhaal is (voor mij) origineel, maar trop blijft te veel.
Kijken, en je weet wel wat ik bedoel.
G
Het is inderdaad een THRILLER
Goed verhaal, zeker 3 1/2 sterren waard
heel origineel
Moet je gezien hebben.
Flipman
"Better Than Shallow Grave" staat er altijd op de cover. 't Is dan te hopen voor de Film dat ie dat waar kan maken, maar "Shallow Grave" is wel 'n Film van Danny Boyle, hè?
The_Game
Heb hem iets later gekeken dan gepland, maar het is toch gisteren geworden.
Erg goeie film, met mooi verhaal. Hij begint ook erg komisch, jammer dat dat na een tijdje beetje vervaagd. Prima acteerwerk van iedereen eigenlijk wel. Was de 2,99 echt wel waard.
Best aardig thrillertje, geen shallow grave, maar wel leuker dan de meeste van dit soor Hollywood verhaaltjes 3*
sydney
De plot outline bij deze film is veel te uitgebreid en te gedetailleerd.
pampie
De plot outline bij deze film is veel te uitgebreid en te gedetailleerd.
vertel
Phoenix
Best aardig. Mooie, mysterieuze soundtrack. Sfeervolle high-definition beelden. Intrigerende montage ook, beetje rommelig, maar het werkt.
Kan hier wel 3,5 aan kwijt.
nightbreed
Leuk bescheiden filmpje die helaas een beetje ontspoort de laatste 10 minuten en een beetje een onbevredigend einde heeft.
Cijfer: 3,5
Baggerman
'Winnaar van 3 Ierse Awards'' , staat trots op de DVD-hoes!
Er is dat hele jaar dan vast maar 1 Ierse film uitgebracht!!!
Ik had dit filmpje voor 1,99 uit de dumpbak van MediaMarkt gevist. Daar lag ie duidelijk niet voor niets in!!!
Slap verhaaltje, begint eerst komisch en eindigt als een soort drama??? Het einde verraste me toch nog wel wat en dat redt deze film voor mij van een al te laag cijfer.
INTJ
Na jaren maar weer eens gekeken, en ik was niet onaangenaam verrast. Het acteerwerk is lang niet slecht. Andrew Scott is inmiddels allang geen onbekende acteur meer, (denk aan zijn meer dan meesterlijke Moriarty, 10/10) maar ook in deze veel oudere film vind ik hem aardig overtuigend.
Tot het einde toe boeiend, en ook best fijn om weer eens een Ierse film te zien.
En nog even dit: het feit dat een film in de uitverkoop bij de Mediamarkt ligt (dus niet gekocht wordt door Mediamarkt publiek) maakt het niet per definitie een mindere film. Heel vaak is het tegendeel waar!
3,5 *
SmackItUp
Zeer aardige thriller die gelijkenissen vertoont met Shallow Grave. Zo nu en dan een wat komische toon, aardig mysterieus, en een lekker grauw Iers sfeertje. Leuk om Andrew Scott in zijn vroegere jaren eens te zien, doet het samen met de rest van de cast zeker naar behoren.
3*.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'