• 9.373.086 stemmen

Cry_Wolf (2005)

Horror / Thriller | 90 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Cry Wolf

Geregisseerd door: Jeff Wadlow

Met onder meer: Julian Morris, Lindy Booth en Jon Bon Jovi

Gesproken taal: Duits, Spaans, Engels en Portugees

Releasedatum: 9 maart 2006

Plot Cry_Wolf

"Nobody believes a liar...even when they're telling the truth."

Als een jonge studente op brute wijze wordt vermoord, gaan de geruchten in de universiteit Westlake Prep snel rond. Niet veel later komt Owen Matthews, een jonge student uit Engeland, op de school. Owen maakt al snel kennis met de mooie Dodger, zijn huisgenoot Tom en een stel anderen. Samen bedenkt de groep een spel voor Halloween; ze sturen iedereen een mail met de leugen dat de moordenaar van de jonge studente (ook wel The Wolf genoemd) opnieuw zal toeslaan. Owen en de rest hadden echter niet kunnen voorzien wat voor gruwelijke gevolgen deze simpele grap zou hebben.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Rene1971

Niet echt heel erg goed, maar ook niet erg slecht. Voorspelbaar van begin tot eind en de 'spannend' bedoelde twists waren echt heel erg doorzichtig.

Desondanks een leuke poging, en de film keek wel aardig weg.

avatar van Pedor

Pedor

Net een beetje anders dan de rest uit dit genre.

Je denkt te weten hoe het zit, dan is het net weer even anders. Dat is de makers in elk geval lekker gelukt.

Verder qua acteren en opnames geen hoogstandjes.

Film weet toch te boeien en kijkt lekker weg.

avatar van devilsarea

devilsarea

Ja zeker geen slechte film

avatar van s0njaa

s0njaa

ik vind dit echt een hele slechte film.. Nauwelijks spanning.. nogal slecht acteerwerk.. voorspelbaar.. njeenn.. ik bedank..

avatar van mental_jos

mental_jos

vermakelijke film, grootste deel van de film lijkt op een standaard "wie is de moordenaar" film maar het einde van de film vond ik echt sterk. dus rene1971 jij wist van te voren al dat de slachtoffers eigenlijk niet dood waren en dat dat wijf hem er in had geluisd en dat zij de moord in het begin had gepleegd? (becky)

vind ik heel knap van je

mental_jos schreef:

vind ik heel knap van je

Ik had dit inderdaad door ja. Toen de moordenaar "gecreeerd" werd, toen zag je hoe iedereen aan z'n einde kwam. Tijdens de daadwerkelijke slachtpartijen zag je weer diezelfde beelden. Dat dit meisje alles op haar geweten had, lag er dik bovenop; al helemaal toen de relatie met de leraar ter sprake kwam. Maar zoals ik al zei: niet echt een hele slechte film.... wel voorspelbaar...

avatar van alie120

alie120

op zich wel een leuk filmpje alleen de spanning kwam er bij mij niet echt in. het verhaal was leuk bedacht alleen ook wel beetje voorspelbaar. acteer prestaties prima en het keek gewoon wel leuk weg.

ik geef er *** voor

avatar van dirkh

dirkh

Rene1971 schreef:

jaja, allicht ... ik geloof der geen reet van....
beetje helderziend ofzo??

maar ontopic: vermakelijke film.... leuk einde =***1/2=

dirkh schreef:

jaja, allicht ... ik geloof der geen reet van....

beetje helderziend ofzo??

maar ontopic: vermakelijke film.... leuk einde =***1/2=

Dan toch wel goed om te weten dat ik niet de enige 'helderziende' ben hier.... Blijf erbij: voorspelbaar van begin tot eind. Maar ja... even goede vrienden hoor

avatar van mental_jos

mental_jos

ik denk dat de 1 tijdens een film zich er vooral mee bezig houdt hoe de film afloopt en het einde te verspellen, en de ander die zet zn verstand op nul en laat alles naar zich toe komen:)

avatar van thedude82

thedude82

Vond deze film toch wel ok, zaten spannende momenten in en de verhaallijn is erg goed, 3,5 ster geef ik deze film

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Na de trailer te hebben gezien had ik een goede verwachting van deze film, het verhaal sprak mij wel aan. Tijdens het bekijken van deze film werd het nergens spannend het verhaal wordt tergend langzaam verteld met weinig actie en bloed, mijn aandacht verslapte naarmate de film vorderde aan het einde en was blij dat het afgelopen was.

avatar van langadjungda

langadjungda

Heeeeel slecht.. Maar ja.. is ook wel te verwachten als BonJovi er in speelt.. Maar het verhaal was ook flink bagger.. Bijna elke matige horror film begint met een groep studenten of een groep jongeren..:p

beetje flauw vind ik het worden

Vergeleken met Saw en Hostel is dit echt een floppertje!!

avatar van Luukje

Luukje

Wat een geweldige film !! Van begin tot eind spannend en een erg verrassend einde 4,5 *

avatar van nickey

nickey

matige film, een film waar al vele van zijn, maar keek wel lekker weg

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond het wel een goeie film, er zit wel spanning in.

Het acteren vond ik iets minder, maar het verhaal vind ik goed.

avatar van theresia

theresia

een film waar we er al heel veel van hebben. dat maakt het zo voorspelbaar en zo saai om naar te kijken

avatar van RoseRed24

RoseRed24

Snelle en originele teenslasher.Absoluut geen slechte film in zijn genre met een zeer sterke hoofdrolspeelster.De moeite van het kijken zeer zeker waard.3 ***

avatar van Royo

Royo

Een hele goede film, als je zo kijkt lijkt het wel een soort van een Saw-film. Alles komt op het einde voor het daglicht. Goede verhaallijn, een 3.5 voor deze film!

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Ik vond het ook een goede film & met name door het einde. Acteerprestaties waren ook wel ok, 4 voor deze film!!

avatar van pietjuh

pietjuh

Zeer vermakelijke film, en voor diegene die een beetje de ogen gebruiken die hadden het einde niet verwacht. Het mes kwam in het bezit van de leraar en die gaf het niet af in de film en dat mes was in de schoolscene toen hij aan het poetsen was duidelijk nog in handen van de 'verdachte'. Hele sterke film dus 4,5*****

avatar van D3nnis

D3nnis

Van originaliteit moet deze film het niet hebben. Het is zeker een film om een keer te bekijken, helemaal niets mis mee. Maar om dit nou een topper te noemen, dat gaat ook weer wat ver.

Kortom: Om een avondje op te vullen, kan deze zeker bekeken worden.

***

avatar van charlieq

charlieq

Deze film geef ik een 3.

Het is bepaald geen topfilm in zijn genre. De film wordt nooit echt spannend en ook de acteerprestaties zijn matig.

Regie is lang niet slecht.

De reden dat ik een 3 geef heeft dan ook vooral te maken met het feit dat er door middel van plotwendingen geprobeerd wordt om de kijker op het verkeerde been te zetten.

Dit maakt de film zeker de moeite waard, ook al is het einde dan weer verschrikkelijk voorspelbaar.

Is in ieder geval geen standaard tienerthriller.

avatar van just_ray

just_ray

Ik ben zeer benieuwd, echter zijn de meningen aardig verdeeld, en als ik dan lees dat langadjungda warm wordt van een film zoals hostel ga ik wel een beetje twijfelen, gezien hostel ten 1e niet te vergelijken is met Saw qua verhaal lijn, en ten 2e is de qualiteit van Saw in alle opzichten hoger dan van hostel.

maar we gaan hem binnenkort zien.

avatar van Diffel Naffel

Diffel Naffel

Dit lijkt een beetje op die film Ripper denk ik.

avatar van Eftel-Freak

Eftel-Freak

Leuke film, alleen een beetje voorspelbaar!!

avatar van han de barman

han de barman

Ik had hem ook goed voorspeld!!!! haha...

Hoef je niet helderziend voor te zijn...

Maar toch bleef hij verrassend!

Ik twijfelde af en toe toch wel over hoe of wat, maar had het uiteindelijk goed.

Ik vond hem leuk om te kijken

avatar van NightWolf

NightWolf

Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Ik denk dat ik hem leuker zou gevonden hebben als het geen spel was maar echt gebeurde
Het verhaal op de achterkant van de cover verheugde me op een degelijke film en dat is hij ook geworden. Niet meer maar ook niet minder.
Wel een in mijn ogen een verrassend einde. De laatste 2-3 minuten dan na de dood van Walker.
Voor de rest nogal voorspelbaar.

avatar van The_Game

The_Game

Ik heb betere gezien, maar zeker veel slechter. Deze film is vermakelijk voor 1 keer.

avatar van janssen16

janssen16

ik had van te voren niks bijzonders verwacht dus ik vond hem wel goed, het einde is goed in elkaar gezet. * 3.0