• 9.372.269 stemmen

Cry_Wolf (2005)

Horror / Thriller | 90 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Cry Wolf

Geregisseerd door: Jeff Wadlow

Met onder meer: Julian Morris, Lindy Booth en Jon Bon Jovi

Gesproken taal: Duits, Spaans, Engels en Portugees

Releasedatum: 9 maart 2006

Plot Cry_Wolf

"Nobody believes a liar...even when they're telling the truth."

Als een jonge studente op brute wijze wordt vermoord, gaan de geruchten in de universiteit Westlake Prep snel rond. Niet veel later komt Owen Matthews, een jonge student uit Engeland, op de school. Owen maakt al snel kennis met de mooie Dodger, zijn huisgenoot Tom en een stel anderen. Samen bedenkt de groep een spel voor Halloween; ze sturen iedereen een mail met de leugen dat de moordenaar van de jonge studente (ook wel The Wolf genoemd) opnieuw zal toeslaan. Owen en de rest hadden echter niet kunnen voorzien wat voor gruwelijke gevolgen deze simpele grap zou hebben.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Justice4All

Justice4All

Officiële Website

Trailer net bekeken, heeft een beetje de sfeer van SCREAM.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

lijkt me goeie film

heb ook zojuist deze film bekeken

lijkt idd wat op scream

daar hou ik wel van

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

het lijkt erop dat dit geen standaard teen-slasher wordt... gelukkig

avatar van Safri

Safri

Hopelijk wordt het geen standaard teen slasher inderdaad en gaat het meer de kant van Saw op.

avatar van Film-freaker

Film-freaker

Lijkt me best een vette film

IcU

9 maart in de bios!? Ik heb hem nu op DVD (ga hem vanavond kijken) met extra's en alles... Ik ben benieuwd.

avatar van Anjin

Anjin

Heb hem al 2 weken op dvd snap altijd niet waarom het zolang duurt voordat die in de bios te zien is..

avatar van Modar

Modar

Hij leek wel wat opzichten op scream maar ook weer totaal niet. In het begin was voor mij al duidelijk wie er achter het complot zat. Dit was bij scream dus totaal niet zo.

Des al niet te min was dit wel een vermakelijke film als je een beetje van die killer movies houd.

ik geef deze film 3 sterren

avatar van SSeagal

SSeagal

Geweldige film, ik was zeer verrast. Je krijgt wel je vermoedens, maar het knappe van deze film is dat het bij vermoedens blijft en ze jou knap om de tuin leiden, wat vandaag de dag best nog moeilijk is. Heb ontzettend veel thrillers en horrors gezien, dus je weet dat het onmogelijke vaak waar is in deze films, diegene die het nooit gedaan kan hebben is het vaak juist. Ook in deze film lijkt die formule te zitten, maar toch ook weer niet helemaal. Net als je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, gooit de film er een prachtige wending tegen aan, geweldig! Redelijk origineel verhaal, prima acteerwerk en prima spanning. Miste enkel wel wat bloed, wat dat betreft een milde film. Zeker een aanrader! ***1/2

avatar van Jefferson019

Jefferson019

vond deze film niet echt byzonder..totdat het einde kwam.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

De hele tijd gaat de film op de simpele maar vermakelijke tour. Maar het einde is een stuk ingewikkelder en zeker als de film nog zonder ondertiteling is zoals bij mij. Ik hou het op 3*.

avatar van stinissen

Nergens spannend geen sympathieke acteurs en een zeer onwaarschijnlijk plot..... Nee dit soort films heb ik persoonlijk al beter gezien.

avatar van gantor

gantor

Een laag spanningsniveau, een te simpel uitgewerkte verhaallijn en een einde dat te belachelijk voor woorden is. Dit had best een stuk beter gekund.

avatar van Tresonyx

Tresonyx

Helaas, deze vond ik echt helemaal niks. Hij was te voorspelbaar, het gedrag van het meiske voorspeld gewoon te veel naar mijn idee. (Ze is wel mooi vind ik, maar daar gaat het niet om )

Wat mij betreft een 13 in een dozijn film. Een 'scream\urban legends' film in een andere verpakking.

avatar van len

len

heerlijk filmpje.. in het begin nog een beetje standaard a la scream, maar het einde maakte dat meer dan goed! 3.5 ster van mij

avatar van obuma

obuma

Zojuist 3,5 * gegeven.

Idd een hoog "scream-gehalte". Ik denk dat ik scream wel iets beter vond.

Een paar leuke wendingen.

Speciaal voor Kos: greetz Obuma

avatar van De GeuS

De GeuS

Standaard slashverhaaltje met een plot waarvan je na goed een uur het einde wel kunt raden; 2,5*

avatar van vranque

vranque

Aardig verhaal wat me op een of andere manier sterk deed denken aan Taboo (2002). Nou ga ik dat niet verifieren want dat was een bagger film ergens in mijn geheugen. Deze "versie" verdient 2 sterren omdat het wel een verrassend einde heeft zoals ik al vermoedde en dus de moeite van het afkijken waard was.

avatar van Diederik58

Diederik58

In het begin erg rommelig. Later kwam er iets meer structuur in de film. Weinig origineel thema. Toch aardige wendingen in de film. Met name de enorme naiviteit van toch hopelijk intelligente studenten vond ik ongelofwaardig. Aardig einde van de film.

Alleen Julian Morris, Lindy Booth acteerden naar behoren.

De spanning werd verder wel goed opgebouwd.

Ik vond het allemaal erg donker gefilmd. Natuurlijk hoort dat het een beetje bij dit type film, maar het deed wat goedkoop aan.

avatar van joshua_

joshua_

deze film is wel goed te zien zitten best leuke stukkies in maar meer dan 3* is hij niet waard!.

IcU

De film vond ik enorm goed. Zat redelijk veel spanning in, en er werd best geacteerd. Alleen het aantal cliches aan het eind vond ik minder. De moord in het begin was niet nodig geweest. Dat die rooie trien die moord gepleegd heeft, met een zwak motief vond ik ook overbodig. Maar het eind, dat het "spelletje"uit de hand gelopen was, dus dat die leraar werd neer geschoten, en dat die gozer in de maling is genomen,vond ik weer erg goed. Als ze daarna waren gestopt had ik de film een hogere waardering gegeven. Nu geef ik hem 3 sterren.

avatar van patrick17

patrick17

Een zeer mooie film,die je zeker een keer moet zien,goed acteerwerk vooral van Julian Morris en Lindy Booth

al met al 3.5 sterren waard..

avatar van fritsy

fritsy

patrick17 schreef:

al met al 3.5 sterren waard..

mee eens Leuke plot en een mooi einde...3*

avatar van kakstoel

kakstoel

wat een klote film ,zooooooo voorspelbaar dat is niet normaal van mijn nog niet eens een halfe stem .dat die in de bios kom dat snap ik echt niet .
Is ze in het zwembad en doe ze net dat ze dood is,nou dat wist ik meteen dat ze het speelde en zo nog veel meer voorspelbare momenten. gewoon niks aan.......

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Wat een geniaal plot zeg. Was er zelf niet opgekomen en wat de kaas doet Jon Bon Jovie nou in dit genre?

SSeagal schreef:

Precies zoals ik erover denk 4*

avatar van Doom

Doom

Cry_Wolf (2005) heeft meerdere positieve en negatieve punten. Opzich is het wel een redelijk goede film maar het mist gewoon de nodige spanning. Het spanningsgehalte is gewoon erg laag, voor een horror/thriller te laag.

Het plot is opzich wel goed, leuk bedacht maar toch komt het allemaal niet geloofwaardig over. Het einde maakt wel wat goed, het kwam voor mij namelijk helemaal onverwachts. Camera werk was overigens matig, vooral ergerde ik me aan sommige scenes die gewoon te donker waren.

Verder kon alleen Lindy Booth mij overtuigen met haar acteer prestaties.

Kortom, een vermakelijke standaard thriller met een goede wending. 2.5*

IcU

Verhoog hem naar 4*. Ik vind de spanning heel goed en het einde is geweldig. Acteer prestaties vond ik ook erg meevallen.

avatar van balosa

balosa

zoals hierboven al gezegd, te weinig spanning, het plot was redelijk maar te ongeloofwaardig, en de bekende scene's in dit soort films zag je weer terug, daarom 2*