• 9.373.695 stemmen

House of the Dead 2: Dead Aim (2005)

Horror | 95 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: House of the Dead II

Geregisseerd door: Michael Hurst

Met onder meer: Emmanuelle Vaugier, Ed Quinn en Sticky Fingaz

Plot House of the Dead 2: Dead Aim

Dead Aim gaat verder waar House of the Dead ophield. Een speciaal team van de overheid onderzoekt het eiland en het mysterieuze huis uit het eerste deel. Daar komen ze terecht in allerlei lugubere situaties die het hoofd geboden moeten worden.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vreselijk vervolg op het vermakelijke eerste deel. De knipoog is er helemaal uit en dan valt er maar weinig te genieten van het weinige talent wat we hier te zien krijgen. 1* nog voor de altijd toffe Sid Haig.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Ik lees bij velen dat deel 1 veel beter is... Dan moet ik toch dringend ddat eerste deel eens bekijken, want dit tweede deel vond ik toch ook redelijk goed.

Ik ben wel een fan van zombiefilms, dus misschien dat ik hierdoor al een streepje voor heb op andere kijkers van deze film. Het verhaal is nooit echt geweldig in een zombiefilm, dus ook niet in House of the Dead 2. Ik vind de beschrijviing die hier op MovieMeter staat wel niet echt correct, het gaat toch duidelijk over een universiteit die geïnfecteerd is geraakt?

De actiescenes zijn wel aardig, al zijn ze wel minder spectaculair dan in andere zombiefilms (denk bijvoorbeeld aan de Resident Evil reeks). Ook visueel (qua effecten e.d.) scoort deze film wat minder dan andere films in dit genre. Klinkt allemaal redelijk negatief, maar ik heb me toch wel geamuseerd bij het bekijken van deze film. De film komt goed op gang en verveelt op geen enkel moment.

Leuk om eens gezien te hebben dus.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Deze film staat in wezen los van Boll's film en heeft qua budget meer in huis. Het ziet er allemaal minder crappy uit. Het hele so bad it's good-gehalte is er dan wel van af. Wat overblijft is een aardige film met wat leuke actie, maar verder erg matig. Het deed me erg denken aan deel vier en vijf van Return of the Living Dead. Niets speciaals dus. De zombies, hier hyper sapiens genoemd, lopen als bezetenen met hun armen te zwaaien en zijn daarmee best beschamend om te zien.

Al met al een acceptabel zombiefilmpje voor de fans van het genre.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Van kannibalen naar zombies is niet een hele grote stap, maar helaas werd het er niet beter waar ik eerder al danig teleurgesteld was door Cannibal Apocalypse. Dat ik deze House of the Dead mee had genomen bij de kringloop is toch de voortdurende jacht op Zombie films en omdat de mooie Emmanuelle Vaugier er in zat. Maar een succes werd dit ook niet.

Het begin krijgt aanvankelijk nog het voordeel van de twijfel met de studenten en zowaar Sid Haig, duidelijk is dan ook meteen al dat het niet serieus gaat worden en de richting op gaat van Zombiestrippers uit 2008 met al die blote tieten, en waar die al niet goed scoorde bleek deze zo mogelijk nog slechter. Wat het toch is met zulke films maar je ziet het in alles, alles is gewoon slecht en low key uit aan zo'n film en ademt een bepaalde cheapness uit, het ziet er niet goed uit. Over één ding valt overigens niet te klagen en dat is veel tieten en beste wel knappe dames in de vorm van Vaugier, Ellie Cornell, Nadine Velasquez en vooral de pittige Victoria Pratt.

Maar buiten dat tilt het op van de slechte momenten, waanzinnig dom gedoe, van die typische do's and dont's met de nadruk op de laatste en is het gewoon slecht, slecht en nog eens slecht. Dat de zombies er best oké uitzien doet er dan al meer weinig toe en zo blijkt deze House of the Dead 2 een slechte zombie film die vooral slecht blijft waar een slechte zombiefilm soms best nog wel vermakelijk kan zijn. Afijn, done with it en snel op naar de volgende film.