• 9.372.531 stemmen

Genre: Misdaad / Mystery

Geregisseerd door: Michael Gordon

Met onder meer: Lana Turner, Anthony Quinn en John Saxon

Plot Portrait in Black

"They touched...and an evil spark was struck!"

Om te kunnen trouwen beramen Sheila Cabot en haar geliefde David Rivera de moord op de rijke echtgenoot van Sheila. Nadat ze hun plan ten uitvoer hebben gebracht, krijgen ze een brief waarin ze gefeliciteerd worden met de moord.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Meeslepende misdaad/thriller met een ontknoping die ik niet zag aankomen. Na de moord

op de echtgenoot van het personage van Turner (Af en toe wel een beetje hysterisch

geacteerd) treden er al gauw complicaties op en wordt de situatie voor de beide geliefden

alsmaar ingewikkelder. Quinn speelt als vanouds gedreven en goed, terwijl de rollen van

al de andere acteurs ook prima worden ingevuld idem door John Saxon die vooral in films heeft

gespeeld als bijrolacteur.

avatar van Flavio

Flavio

Solide thriller-drama, dat ondanks de aanwezigheid van sterren als Quinn en Turner een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het is geen grootse cinema, wat vooral te wijten is aan het scenario, dat in plaats van een goed verhaal te vertellen te veel leunt op het mystery-element. Zo worden allerlei zij-plotjes aangestipt zonder dat ze verder een grote rol krijgen in het verhaal, puur om maar weer iemand als mogelijke verdachte te kunnen registreren. Het eind was ook vrij zwak. Toch zitten er wel een aantal goede scenes in, vooral de nachtelijke autorit was spannend in beeld gebracht, en aan Quinn en Turner lag het ook niet.

Ook een bijrol voor Anna May Wong, de eerste Chinees-Amerikaanse Hollywood-ster, maar waarom ze nou voor deze film, die overigens haar laatste zou zijn, uit haar pensioen kwam is me niet duidelijk want haar rol is vrij nietszeggend.