• 9.370.349 stemmen

Shao Lin Jiang Shi (2004)

Actie / Horror | 94 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titels: Shaolin vs. Evil Dead / 少林殭屍 / 少林僵尸

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Douglas Kung

Met onder meer: Jacky Woo

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Shao Lin Jiang Shi

De machtige koning van de Vampieren wordt per ongeluk opnieuw tot leven gewekt. Hij dreigt ermee de wereld te vernietigen, maar krijgt te maken met twee rivaliserende Shaolin-monniken, die allebei op pad gaan om de vampier tegen te houden.

Pak/Brother White

Hak/Brother Black

Tien/Light/Fire

King of Vampire

avatar van whimp

whimp

Had iets beters verwacht, is geen topper, maar best grappig in zijn genre, mooie special effects. Beetje flauwe film, 2,5*

avatar van Horrordude

Horrordude

Gelukkig, ik schork al. ik dacht dat dit iets te maken had met de geweldige Evil Dead reeks...

avatar van The Lexx

The Lexx

2e deel is ook al niet best

avatar van Vandernagel

Vandernagel

De filmomschrijving klopt niet helemaal maar ja. Je moet toch wat doen om de film interessant te laten lijken. Met dit soort films gaat het vooral om het "shaolin" gehalte. Het zit erin maar komt niet echt uit zijn verf. Het acteren mag geen acteren genoemd worden, de effects geen effects, ... Het enigste wat er eigenlijk leuk aan was waren enkele komische scenes.

Om maar niet te spreken van het abrupte einde. Gewoon een film "zonder waarschuwing" ergens afbreken waarna ze een stukje laten zien bij de aftiteling ivm een geplande sequel. Vreselijk.

Conclusie: mocht je hem ergens tegenkomen, gewoon laten liggen.

2,0 sterren

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ziet er erg goed uit

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuk leuk leuk! Zat er 8 jaar geleden dus niet ver naast met m'n 'voorspelling' . Gekocht in een 7 pack met o.a nog Di Yu Wu Men (1980) (lijkt me fantastisch) en Wu Long Tian Shi Zhao Ji Gui (1982) (4*, was fantastisch). Zeker een set die de moeite waard is voor iedere kung fu / horror liefhebber. Shaolin vs the Evil Dead weet vooral tijdens het eerste half uur de sfeer van soortgelijke films uit HK in de jaren 80 te benaderen. Daarna zet het de bekende clichés (een klungelige romance...) met ditto humor ook voort, maar weet het dat niveau niet meer te behalen. Blijft wel ten alle tijden zeer onderhoudend vermaak met helaas een zeer open einde die je ongeveer dwingt om het vervolg te zien... die toevallig ook in de set zit! Aanrader.