• 9.371.607 stemmen

Geregisseerd door: John Krish

Met onder meer: John Neville, Gabriella Licudi en Philip Stone

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Unearthly Stranger

"Terrifying - Weird… Macabre! Unseen things out of Time and Space!"

Dr. Mark Davidson is een wetenschapper in dienst van de overheid. Samen met zijn collega, professor John Lancaster, probeert hij een manier te vinden om door de tijd en ruimte te reizen. Als hij ontdekt dat zijn voorganger op mysterieuze wijze om het leven is gekomen nadat deze een belangrijke ontdekking deed, blijkt zijn leven en dat van zijn kersverse vrouw, die niet is wie ze lijkt, in gevaar.

Dr. Mark Davidson

Prof. John Lancaster

Julie Davidson

Miss Ballard

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Helaas, bijna de hele film speelt zich binnenskamers af, en dat doet de film de nek om. Jammer want de enige scenes die zich buitenshuis afspelen zijn zowaar briljant. Ik herken zowaar nog een jaren 80 videoclip in de laatste scene! Verhaal is leuk bedacht maar filmisch valt er niet veel te beleven.

Nu in Nederland te zien op Netflix!

avatar van scorsese

Aardige film over een wetenschapper waarvan een paar collega's onder verdachte omstandigheden zijn overleden. Een sci-fi film met een vleugje horror waarbij het met de mysterieuze sfeer wel goed zit. De opbouw had op sommige punten wat beter gekund (zo wordt de vrouw nogal laat geintroduceerd). HIer en daar een mooi shot en de film duurt niet te lang.

Oldskool sciencefiction waar ik van houd.

Met beperkte middelen wordt maximaal effect bereikt. Geen trucendoos nodig.

De wat stijve Engelsen in een scifi setting, dat werkt wel.

Toch had er wel meer in gezeten, op verhaaltechnisch en psychologisch gebied, maar het is zeker een leuke film die makkelijk wegkijkt.

avatar van wihu61

wihu61

Voor mij een niet al te overtuigende Britse "body snatcher" variant.

avatar van joolstein

joolstein

Paranoïde spanning. Wat een opmerkelijk werkje is dit …een buitenaardse invasiefilm maar draait grotendeels om een alledaags kantoor, wat met een uitvergroting van het maanoppervlak geplaatst op de muur suggereert dat het een onderzoekscentrum is. Er zijn zelfs geen scènes met speciale effecten of man-in-een-pak Alien. Desondanks weet de film ​​een ongelooflijk goede sfeer van onaardse vervreemding te bereiken. Het draait om wetenschappers die aan het TP91-project werken, een formule waarmee de mensheid zichzelf door tijd en ruimte kan projecteren. Ze weten niet dat er wezens uit een andere wereld zijn die niet willen dat de mensheid slaagt. De verhaallijn is klassiek Koude Oorlog...Commie's zijn ook niet te vertrouwen...de scene met schoolkinderen is opvallend verontrustend en uiteraard is de vijand dichterbij dan je denkt. Het einde geeft een leuke kleine wending. Met een zeer laag budget wordt het verhaal verteld waarin goed wordt geacteerd, sympathieke en plezierige personages, vermakelijk, griezelig naar maatstaven van uitkomen, er is slim camerawerk, er wordt effectief noir-achtige belichting gebruikt. Een erg leuke B-filmpje uit de oude doos.