• 9.373.625 stemmen

Geregisseerd door: Brad Mirman

Met onder meer: Joshua Jackson, Harvey Keitel en Claire Forlani

Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans en Spaans

Plot The Shadow Dancer

Weldon Parish is één van de grote Amerikaanse schrijvers, maar hij heeft zich teruggetrokken op het Italiaanse platteland. Daar geniet hij van de rust, de wijn, paarden en het gezelschap van zijn drie mooie dochters. Iedere journalist of uitgever die hem tracht op te zoeken verdrijft hij onmiddellijk. Jeremy Taylor werkt sinds kort voor een New Yorkse uitgever en krijgt de opdracht Parish op te zoeken en te spreken. Eenmaal bij hem aangekomen doet Parish er alles aan om de jongeman weg te krijgen, maar deze heeft diens spelletjes al snel door en besluit te blijven, ook omdat hij onmiddellijk valt voor één van de mooie dochters.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Heerlijke romantische film, wat echt mijn ding is.

Lekker verhaal, niet te moeilijk of teveel toestanden, toch ook veel humor en serieuze scene's.

De humor was er in het begin meer, en zakte langzaam af maar daarvoor kwamen meer romantische scene's voor in de plaats.

Joshua is en blijft een hele leuke man, en helemaal niet erg om hem in zo'n rol te zien.

Hij deed het leuk, maar toch blijf ik de 'Pacey' zien uit Dawson's Creek met zijn trekjes, en gezichtsuitdrukkingen.

Een film waarbij ik genoten heb, heerlijk zoetsappig en soms is dat helemaal niet zo erg

avatar van rep_robert

Beetje een onevenwichtige film, dat komt vooral door het irritante en nietszeggende zijplotje van Jackson en de bloedmooie Forlani. Die komt namelijk totaal niet goed uit de verf en zorgde voor lichte irritaties bij mij.

Dat deed een beetje af aan het hoofdverhaal, wat ik een stuk leuker vond. De relatie tussen Keitel en Jackson wordt langzamerhand beter en is toch een verhaal wat de meeste sympathie opwekt in de film.

Door het zijplotje komt niet alles even sterk over en vind ik het gelul over je schrijverskunsten terug vinden ook een tikkeltje over de top, maar het acteerwerk verhult gelukkig nog een boel. Hetzelfde geldt ook voor de bloedmooie beelden van het Toscaanse landschap, waardoor je ondanks het matige script toch nog kan genieten van de film.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een prachtig Romantiek film...

Prachtig verhaal...

Prachtig achtergrond muziek...

Prachtig omgeving uit Italiaanse gebied...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteur Harvey Keitel speelt wel goed...

Ook mooi HD kwaliteit, commerciele zender RTL 4!

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Gezapig filmpje dat helaas aaneen hangt van de chichés. Het thema (stadsjongen ontdekt Europees platteland, zie ook 'A good year') brengt bovendien niets nieuw. Als toeristische promotievideo voor Italië is deze film echter wel geslaagd, want de beelden zijn prachtig. Maar dan had men beter een poëzievertelling gemaakt en het verplichte verhaaltje achterwege gehouden Want de huidige uitwerking is een snel-te-vergeten tussendoortje.

avatar van IH88

IH88

“Typewriters make you think about the words you choose more carefully, because you can't erase them with the push of a button.”

Aardige film met een lekkere lome sfeer, Toscane als locatie en acteurs die duidelijk de tijd van hun leven hebben gehad. Jackson, Keitel, Forlani en Giannini hebben samen een fijne chemie en vooral Keitel heeft duidelijk plezier in het spelen van een oude schrijver met een writers block. Het verhaal is voorspelbaar, maar bovenstaande pluspunten zorgen ervoor dat het vermakelijk blijft om naar te kijken. Je hebt als kijker gelijk zin om met een biertje in de zon te gaan zitten en te genieten van alles om je heen. Met Forlani naast je, wat wil je nog meer?