Tammy and the T-Rex (1994)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Speelduur: 82 minuten / 91 minuten (Gore Cut)
Geregisseerd door: Stewart Raffill
Met onder meer: Terry Kiser, Denise Richards en Paul Walker
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Tammy and the T-Rex
"No pain. No gain."
Een waanzinnige geleerde haalt de hersenen uit het lichaam van een 18-jarige jongen en implanteert ze in een dinosaurus om deze tot leven te wekken. De dinosaurus neemt daarop wraak op de vijanden van de 18-jarige.
Tammy
Norville
Neville
Weasel
BlueSword
wat doet denise richards in zo een film?
Shaky
Vreselijk. De dinosaurus lijkt nergens op, het verhaaltje slaat nergens op en het acteerwerk.. sja... je snapt het wel. Ik hoopte stiekem op een 'zo slecht dat het goed is' film, maar helaas. Dit is gewoon een Vreselijke film.
D-ark
Robot dinosaurus! Denise Richards! Paul Walker!
Wat wil je meer? Nou ja een fatsoenlijke b-film want dat is dit bepaald niet. Gezegend met een bizar plot waarin Walker sterft door een vloek van Richards's ex en waarna zijn hersenen in een kwaadwillende T-rex word gezet is de film vooral meer irritant dan leuk. Bizarre scenes, voorspelbare grappen en een hilarische bizarre eindscene(Walker's hersenen overleven en leven nu in een glaze punch bowl waar ze elektrische shocken krijgen na een striptease van Richards.. Voor de rest sleurt de film nogal ondanks zijn bizarre plot, hilarisch slechte acteer presentaties van heel de cast en de dunne armen van de vreselijke dino waarmee hij mensen belt op een telefoon.
Pulp, pulp, pulp. En niet het goede soort
- 11920 berichten
Komt eind volgende maand uit op blu ray en 4K! Bij Vinegar films.
shugenja
Ik heb toch wel erg gelachen en soms met kromme tenen gezeten. Ik denk dat ze net even te hard naar het slechte campy shit grappige op zoek waren en daardoor werkt het niet. Geforceerd verhaaltje met wel een prachtige Denise Richards. Je weet dat sommige scenes moeten gaan komen en daar spelen ze dan wel mee door het net ff anders te maken. bv een soort raar hints spelletje met die dinosaurus te gaan doen. Die zag ik niet zo direct aankomen.
Geweldig!
Had nog nooit van deze film gehoord, totdat Vinegar Syndrome er een 4k blu ray van uitbracht. Mijn interesse was gewekt. Ben sowieso dol op dino’s, dus Denise Richards was een bonus.
Vaak pakken dit soort films slecht uit en is de titel en /of de poster het beste van de hele film. Maar dit bleek echt een hele leuke film die alles goed doet. Met Walker, Richards en Carpenter regular Buck Flower heeft het een prima cast, maar het is ook allemaal best goed gemaakt met een origineel verhaal, lekkere gore en een fijne T-rex. Toch echt wel een toppertje dit voor 80’s (cheesy) horror fans.
Dikke 4*
Captain Proton
Dit meen je niet. Wat een slecht film. Dit is geen B-film, maar een Z-film. Het enige mooie aan de film, zijn de chicks. Denise bekend van James Bond film en Starship Troopers. En die dino. Lijkt meer op een museumstuk
- 11920 berichten
Liking trashy films is a sign of high intelligence says study - thebreeze.co.nz

Gehenna
Het schijnt dat je de hele film integraal kunt zien in de vandaag uitgebrachte Xbox game High On Life (2022) - GamesMeter.nl, als je Xbox Game Pass hebt kun je het via dat abonnement spelen.
john mcclane 2
Wat een film
.ik vrees dat dit serieus is bedoeld , wat het nog grappiger maakt .
Rafill heeft nog meer gedrochten op zijn naam staan maar dit is extra grappig..
Paul walker en Denise . ❤️
teigertje
- 2075 stemmen
Een gekkige film, maar wel een leuke nineties film.
Met een knotsgek verhaal.
En losjes gebaseerd op Frankenstein met kolderieke humoristische gebeuren en horror en gore genre erin.
Met de bekende knappe actrice Denise Richards in de hoofdrol.
En ook Paul Walker in een van de hoofdrollen.
Een amusante en prima vermakelijke film.
Collins
In Tammy and the T-Rex is de naam van de zwarte sheriff Black. Een gemakkelijke en slechte grap. Het is echter een van de betere grappen in de film, zo blijkt. Dat zegt natuurlijk veel over het niveau van de film. Verwonderlijk is het lage (komische) niveau overigens niet. Als je de premisse leest, weet je het eigenlijk al. Een mechanische dinosaurus met een menselijk brein gaat samen met zijn vriendjes op zoek naar een nieuw lichaam voor het brein. De dino wordt met animatronics en met stopmotion tot leven gewekt. De animatronics is te doen. De stopmotion ziet er slordig uit en oogt stuntelig in plaats van indrukwekkend.
Tammy and the T-Rex is een ergerlijke familiefilm. Geen leuke personages en een verhaal dat je van tevoren in grote lijnen al kunt invullen. Geen spanning. Infantiele humor ook, zoals reeds vermeld. Ik las dat er een brute en bloedige versie van de film zou bestaan. Ik kan het me maar moeilijk voorstellen. Hoewel ik moet toegeven dat sommige grappen op het randje van het betamelijke balanceren. Het zou best kunnen dat men de onbetamelijke oneliners uit de film heeft geknipt. Het zelfde zou kunnen gelden voor de speciale effecten. Die zijn tamelijk onschuldig en eerder lachwekkend dan schokkend. Het zou best kunnen dat men ook hier wat heeft bijgeknipt om de tere kinderziel niet teveel te shockeren.
Denise Richards deed het leuk en sommige effecten waren ok. Geen enkele grap deed iets met mijn lachspieren. Vreselijke film. En laat die harde en brute versie ook maar zitten.
80&90’s Nostalgia
Deze S.F film met komische en horror elementen herzien op de ‘Gore Cut’ bluray van 101BlackLabel, een 4k scan van de original camera negatives. Destijds in Amerika als een geknipte PG13 uitgebracht, die tevens in zijn geheel hier op de special features staat, wel in dvd kwaliteit.
In het verhaal volgen we in twee hele jonge rollen Tammy (Richards) en Michael (Walker) die verliefd zijn op elkaar. Haar jaloerse ex vriend Billy (Pilgrim) kan dit niet hebben, en ontvoerd op een avond met een groep vrienden Micheal. Ze droppen hem in een dieren reservaat waar leeuwen, teigers en panters rondlopen. Micheal word door een leeuw gegrepen en belandt in coma in het ziekenhuis. Even later wordt hij nogmaals ‘ontvoerd’, ditmaal door Dr. Wachenstein (Kiser), die zijn hersenen overzet in zijn mechanische T-Rex. Het experiment slaagt, Michael ontsnapt, en gaat nu wraak nemen op al die gasten die hem letterlijk voor de leeuwen hebben gegooid.
Heerlijk low budget filmpje, maar zeer vermakelijk met een gave revenge soundtrack. Er zaten wel een hoop gay vibes in deze film, zo zien we Micheal in een grijs naveltruitje, en in een gevecht met Billy grijpen ze elkaars ballen, waar Byron (Thorset) de geweldige opmerking:”Not the ball twist” maakt. Byron was trouwens ook een eersteklas relnicht. Verder nog een klein rolletje van John Franklin als de assistent van Dr. Wachenstein, die de meeste zullen herkennen als Isaac van Children of the Corn.
Special make-up effects werden verzorgd door John Carl Buechler, en zagen er voor het budget helemaal niet verkeerd uit. In de opening van deze versie zie je de oorspronkelijke titel: Tanny and the teenage T-rex.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen