• 9.369.835 stemmen

The Constant Gardener (2005)

Drama / Thriller | 129 minuten

Releasedatum: 17 november 2005

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Constant Gardener

"Love. At any cost."

In een afgelegen deel van Noord-Kenia wordt het gruwelijk verminkte lijk gevonden van de jonge Britse Tessa Quayle (Rachel Weisz). Haar reisgenoot, een lokale arts, is nergens te bekennen, en al snel wordt er gepraat over een crime passionnel. Tessa's echtgenoot Justin Quayle (Ralph Fiennes), een timide en ambitieloze diplomaat, gelooft niet dat zijn vrouw overspel pleegde en besluit alles op alles te zetten om de waarheid achter de moord op zijn vrouw te achterhalen. Zijn zoektocht mondt uit in een persoonlijke odyssee, waarbij hij zijn eigen leven voortdurend op het spel zet. Gaandeweg ontdekt Justin dat zowel hij als zijn vrouw spinnen waren in een web van verreikende internationale intriges en samenzweringen.

Justin Quayle

Gloria Woodrow

Dr. Arnold Bluhm

Ghita Pearson

Hannibal schreef:

Echt zo'n film die dagenlang in je hoofd blijft rondspoken, ik wacht dus ook nog maar even met stemmen, want nu zou het een dikke 5* worden.

Even laten bezinken...

Ben je calvinist? Deel uit die 5!

avatar van Hannibal

Hannibal

Hoho dat doe je niet zomaar natuurlijk. Zorgvuldig stemmen is belangrijk, zeker als het om de volle mep gaat.

Maar ok, 5 it is...!

Edit: Kan iemand mij uitleggen waarom die motorrijder in Berlijn nou in dat kleine toetertje kneep... of heb ik dat nou verkeerd gezien? Hoorde die nou bij de 'bad guys' of was dat gewoon een gekke Duitser die in een toetertje kneep?

avatar van Tarkus

Tarkus

De film is wat langzaam in het begin. Maar eens op dreef wil je weten hoe hij afloopt en ben je aan het eind zonder het te beseffen. Het verhaal zit vol intriges en smerige spelletjes. Het is erg geloofwaardig en het zou me zelfs niet verbazen dat dit ook echt gebeurt. De beide hoofdrollen, Ralph Fiennes en Rachel Weisz (die een Oscar kreeg voor deze rol), zijn werkelijk prachtig. Puike film.

avatar van hessel

hessel

Hannibal schreef:

Maar ok, 5 it is...!

dat was een actie van de ''bad guys'' om die vrouw angstig te maken. aangezien zij bij zo'n anti beweging werkt. het toetertje moet een geweer voorstellen, als ze hadden gewild hadden ze haar dood kunnen schieten.

Nogmaals hele mooie film, die zelfs nu nog vers in me geheugen zit!

avatar van jimbo79

jimbo79

wat een tegenslag echt langdradig had hem meer emotioneler en spannender verwacht zeker na een meesterwerk als cidade de deus. snap alle goede recensies niet mooie fotografie dat wel en zoals steeds een goede fiennes maar voor de rest

avatar van helleke

helleke

Heel mooie en aangrijpende film.

Na een eerste maal de film te hebben bekeken snap ik nog niet helemaal hoe alles in elkaar zit, maar dat het een prachtfilm is met een schitterende soundtrack staat nu al vast.

De hoofdrollen worden ook magistraal vertolkt door Ralph Fiennes en Rachel Weisz.

Verdient 4 sterren

avatar van Frenkster

Frenkster

wat een bulshit over dagenlang in je hoofd was gewoon een middelmatige film. Die irritante tragische blik van Ralph Fiennes die blijft in m'n hoofd zitten, kan die man nou nooit eens vrolijk zijn in een film.

avatar van LaCaméraStylo

LaCaméraStylo

Deze film bevat ook zo een vrolijk thema.

avatar van Matthis

Matthis

Wat mij opvalt is dat de trailer zo totaal anders is dan de film (en het tempo waarin de film zich afspeelt).

Goed verhaal. Valt soms een beetje tegen wat acteerprestaties betreft. Fiennes en Weisz wel erg goed.

avatar van qu1nt3n

qu1nt3n

Veelste trage opbouw dat had vele malen sneller gekund veel onnodige achtergrondinfo die er eigenlijk helemaal niet toe doet. Het duurt heel erg lang voordat de film eindelijk een beetje begint, hij is dan eigenlijk al weer bijna afgelopen, het duurt en het duurt maar.

Gelukkig wou ik, bijna aan het einde van de film, toch nog wel zien hoe het nou zat maar daar hebben ze me ook nog maar net van weten te overtuigen.

Mooie beelden maar echt niet zo geweldig als wat wordt gezegd.

En mensen waar de film dagen in het hoofd blijft hangen daar snap ik niks van, die kijken geen televisie ofzo, wat blijft er dan hangen? Blijft het nos-journaal ook altijd nog een week in je hoofd spoken?

avatar van JJ_D

JJ_D

qu1nt3n schreef:
Blijft het nos-journaal ook altijd nog een week in je hoofd spoken?

Behalve die monderschone nieuwslezeres niet neen. (zwak mopje)

Dit is gewoon erg beklijvende cinema met een serieuze thematiek; en dat alles nog eens fantastisch in beeld gebracht. Plus dat finale (verlossende) schot... Je zou er voor minder halluciant van worden...

avatar van marion22

marion22

De film komt langzaam op gang, maar vanaf het moment dat de hoofdrolspeler op zoek gaat naar de moordenaars van zijn vrouw wordt het echt een thriller. De film geeft naar mijn mening een reeel beeld van de corruptie binnen ontwikkelingshulp (helaas).

avatar van ChrisD

ChrisD

Frenkster schreef:

da's een domme opmerking zeg... alsof de acteur zelf uitmaakt hoe hij kijkt in een scene. Je kunt hooguit vragen "Kan die man nou nooit eens in een vrolijke film spelen?" ....volgens mij deed ie dat weleens en voor de rest heeft ie daar geen zin in.

mijn vraag: Kan jij niet gewoon naar vrolijke films kijken Frenkster?

avatar van ChrisD

ChrisD

ik ben overigens een fan van het uiterlijk van Rachel Weisz dus ik vond het niet zo gek traag. Rachel ziet er niet altijd goed uit maar ALS ze er goed uitziet dan ook meteen achteroverslaand...zag haar laatst in een interview....m'n mond viel open!

verder een goeie film...hoewel het kneuzerige van Fiennes me weleens irriteert (de man kan een echte krachtige gentleman zijn als hij net wat meer vent is) speelt hij ook weer erg goed in deze film....vooral het einde is fantastisch....alles klopt, de setting de keuze van de dialoog met z'n overleden vrouw, de natuur, de vogels, het niet horen van de schoten en/of mishandeling maar alleen zijn laatste blikken...ga zo maar door. Dat is wat ik me nog herinner maar er was meer om te vernoemen in die laatste scene
van hemzelf

een film die wel even blijft hangen ja, samen met de vraag of dit soort dingen werkelijk gebeuren. Het zou me niet verbazen...

avatar van Sutherland

Sutherland

Langdradige, saaie en slome film. Kon mij echt niet boeien. Het enige mooie eraan vond ik het landschap en het einde.

Daarom 2.5 *

FisherKing

Fernando Meirelles maakt het goed, met deze film. Waar ie alles verprutste op het eind, vooral, met Cidade de Deus, laf gescript. Geweld vooral onnodig geweld

Maar hier maakt ie een perfecte film. Samen met een gigantisch goede cast uiteraard, en britse inmenging.

Tuurlijk speelt Ralph Fiennes vrouw Rachel Weisz echt fantastisch, maar Ralph zelf is de moderne Harrison Ford.

Ik heb enorm genoten van deze film, die durf toont. Wellicht door de Britten, maar ik geef dit zelfs een 5*

Fantastische film, ga dit zien.

Wat een lage waardering hier, trouwens

avatar van JJ_D

JJ_D

FisherKing schreef:

Wat bedoel je precies? Dat je Cicade de Deus niet goed vond vanwege z'n einde en vanwege het hoge geweldgehalte?

FisherKing

Ja. Maar vooral ook de uitvoering daarvan. Het noodlottige ook. Terwijl dat naar mijn mening ook veel anders is neer te zetten. Maar goed, dat heeft verder niks met deze fantastische film te maken!.

avatar van neo

neo

Heb er ook nog niks over gezegd... Maar naast het hele boeiende en meeslepende verhaal, vind ik dat de karakters meer dan genoeg goede ruimte hebben gekregen. Zowel Justin als Tessa zijn fascinerende personen, beiden perfect vertolkt door Fiennes en Weisz. Die diepgang maakt een heel groot verschil in een film die anders misschien toch wat meer standaard en als gevolg minder goed zou zijn geweest.

FisherKing

Ik dacht gister al, de muziek is prachtig, en ik zie nu pas dat de pracht-score van Alberto Iglesias is

avatar van neo

neo

Behoort niet tot zijn beste, en dan al helemaal niet echt als je het eenmaal hoort buiten de film. Maar functioneert binnen de film meer dan uitstekend.

avatar van frederique89

frederique89

*3,5

Ik vond de film niet slecht en het verhaal erachter.
Is geen film waar het koppel dan toch nog gered wordt .

avatar van Reinbo

Geweldige en spannende film. Meireles bewijst na het nog betere cidade de deus wederom een van de grote nieuwe regie talenten te zijn. Alle visuele stijlvormen worden hier gebruik om het verhaal de juiste sfeer mee te geven en niet om hip of interessant te doen (Zoals je in de moderne Hollywood film te vaak ziet).

Hele dikke 4*

Reinbo schreef:

Oneens. Cidade de Deus is verhaaltechnisch een ramp, wat mij betreft. Qua stijlmiddelen gaat ie daarmee ten onder, terwijl het hier echt perfect werkt.

avatar van Reinbo

Dan verschillen we daarover zeer van mening. Verhaal technisch is het een heerlijke kaleidoscopisch beeld van 30 jaar jeugd gangs. En de mix van stijlmiddelen in CDD voelt als de samba en past perfect bij die film.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Mooie film met een interessant thema. Goed uitgewerkt met heerlijke sfeerbeelden door de getalenteerde regisseur Fernando Mereilles. Prima acteerwerk ook, heb me nauwelijks geërgerd aan Ralph Fiennes (wat ik normaal altijd doe, vanwege zijn arrogante uitstraling).

avatar van Miss////

Miss////

Wat een overweldigende film. De sfeerbeelden, muziek, het verhaal... Echt deze film zet je aan het denken! Werkelijk een pareltje... 5*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Viel bij mij een beetje tegen.

Vooral het tempo, en het verhaal kon me niet echt vasthouden.

De muziek en het acteerwerk waren wel oke en daarom nog een 2,5*

avatar van getyourchucks

getyourchucks

hele mooie film en rachel weisz doet het weer eens goed. 5.0

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

deze film is goed, verhaal was goed en heb me geen moment verveelt.. een Aanrader! voor goeie Dramatische Thriller film-fans..