Genre: Drama / Oorlog
Alternatieve titel: Escape to Victory
Geregisseerd door: John Huston
Met onder meer: Michael Caine, Sylvester Stallone en Max von Sydow
Gesproken taal: Duits, Frans en Engels
Plot Victory
"Now is the time for heroes."
1943. Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden in Duitsland officieren van verschillende geallieerde landen gevangen gehouden door de nazi's. Hun enige tijdverdrijf vinden ze in het voetballen. Het team staat onder leiding van oud-profvoetballer kapitein John Colby. De Duitse majoor Von Steiner is onder de indruk van het team en stelt voor een wedstrijd te organiseren tussen de krijgsgevangenen en de bewakers. Nazi-Duitsland wil het echter grootser aanpakken en ziet het als een goede propagandastunt om de gevangenen in Parijs te laten spelen tegen het nationale team van Duitsland. Wat de Duitsers zich echter niet realiseren is dat zij hiermee de krijgsgevangenen in de kaart spelen...
Captain Robert Hatch
Michel Fileu, Belgium
Paul Wolchek, Poland
Sid Harmor, England
Jordy
dat is een alternatieve titel voor deze film inderdaad, volgens imdb
gimli f
OK, de film heet dus Victory, als ik deze site moet geloven...
Ik had al bijna Escape to victory toegevoegd, maar werd hardhandig teruggewezen
Dit is best een aardige film, al is het acteerspel en het script nergens denderend en verrassend. Eigenlijk is het nogal clichematig, maar als je van de sport houdt...
Wat mij het meest intrigeert is dat het zo ongeveer een waargebeurd verhaal is. Nou ja, bijna dan.
Er is volgens mij nooit een wedstrijd geweest tussen Engels/ Iers/ Schots/ Amerikaanse geallieerden en Duitse profvoetballers.
Wel is er een intrigerend waargebeurd verhaal over een gespeelde wedstrijd in Kiev, Oekraïne. Oekraïnse krijgsgevangenen werden zo ongeveer gedwongen om een wedstrijd te spelen tegen Duitse profvoetballers (geen soldaten, neen, de echte top!). Dit om het Duitse übermensch-gevoel weer eens op te vijzelen.
De Oekraïnse soldaten mochten niet winnen- anders werden ze vermoord.
Uiteindelijk wonnen de Oekraïnse krijgsgevangenen volgens mij, ik geloof met 7-5 of 5-3 ofzo. Gelijk daarna werden ze allen gedood...
Dat zijn de ware helden!
Diesel
De Oekraïnse soldaten mochten niet winnen- anders werden ze vermoord.
Dat zijn de ware helden!
EmDee
IMDB:
The original draft of the script was a serious drama, based on the true story of a group of allied POWs challenged to a football match by the Germans. The deal was that if the Germans won the match, the POWs would be set free in Switzerland. However if the POWs won, they would be shot. The POWs decided to go for 'victory', won the match and were consequently executed.
Wist ik ook niet.
John Doe
Echt geinig om inene Sylvester Stallone op doel te zien staan. Erg knap hoe ze het realistisch over kunnen laten komen, voetbaltechnisch gezien hoog niveau (een vette omhaal van pele die de spits is in het team) Er zijn een paar echte voetballers aanwezig waarvan pele de meest bekende.
pascal83
Leuk om Pele aan het werk te zien, ook al was het in een film. Zo vaak krijg je niet de kans om hem, een van de beste voetballers ooit, aan het werk te zien.
Captain Pervert
Pele kon alleen voor geen meter acteren. Die las zijn tekst gewoon op van een bord ofzo. Zijn Engels was ook waardeloos.
En ik vond Stallone hier ook maar slecht. N.B. ik ben geen Stallonehater ofzo hoor, zoals zovelen, integendeel zelfs. Verder best aardige film, Caine houdt het zaakje wel overeind.
PartyMarty
Pele kon alleen voor geen meter acteren.
Denk dat ie in het echt niet zo'n perfecte omhaal maakt met zo'n blessure.
hugohei
Er zat ook nog een Nederlandse voetballer in, als ik me niet vergis.
Makkelijk op te zoeken - maar weet een voetbalfanaat dat uit z'n hoofd ?
Purmerend
Ik wist hem niet uit mijn hoofd, maar die naam zegt mij als ajacied wel wat.
D-Lo
En Belgische voetballegende Paul Van Himst heeft ook een rol in de film.
gimli f
Wel is er een intrigerend waargebeurd verhaal over een gespeelde wedstrijd in Kiev, Oekraïne. Oekraïnse krijgsgevangenen werden zo ongeveer gedwongen om een wedstrijd te spelen tegen Duitse profvoetballers.
De Oekraïnse soldaten mochten niet winnen- anders werden ze vermoord. Verliezen konden ze ook niet; ze speelden immers in Kiev en verliezen zou een schande zijn. En ach, na de wedstrijd zouden ze als krijgsgevangenen waarschijnlijk sowieso vermoord worden. Uiteindelijk wonnen de Oekraïnse krijgsgevangenen volgens mij, ik geloof met 7-5 of 5-3 ofzo.
Alainmestreech
Co Prins, de Nederlandse voetballer die in deze film meespeelde voetbalde tussen 1959 en 1972 bij Ajax, MVV en Vitesse.
hinse
Is deze film ergens verkrijgbaar ??
16 November, uitgebracht door Warner Home Video
master_denhaag
deze wil ik graag hebben , met grote name zoals pele en ardiles topvoetballers
mikey
Nu weer een beetje actueel omdat kortgeleden een docu is gemaakt van Pele. Pele over de schrijver van deze film: De schrijver is ervan overtuigd dat voetbal de wereld kan veranderen en ik ook! Aldus de Volkskrant.
2.5
SuperSideSwipe
Ik heb het niet zo op WII films, maar deze vond ik dan toch wel boeiend genoeg om geintereseerd voor te gaan zitten.
Uitmuntend werk om een zeer interesante sfeer te creeren.
3,5
Waku
Stallone als voetballer??????
Leuk tussendoor filmpje maar verder niet bijzonder.
Voor voetballiefhebbers mischien ook leuk om Pele te zien
in een film.
kilroy
Lees http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Dynamo_Kyiv#The_.22Death_Match.22
kArIzMa_TuRk
redelijke film, wel leuk voor een keer. 3*
Eric 6
prachtige film met goed acteer werk van stallone,echt een Yank in die film
DragQueen
Leuke film, met caine en stallone in de hoofdrollen. zelfs pele kwam nog opdraven, in deze vermakelijke film over gedetineerden die voetbal tegen elkaar spelen in tijden van oorlog. leuk om een keer te zien, ik had nooit een keeper achter stallone gezocht. ik geef hem 3 sterren. ps: ook een aanrader voor de liefhebbers van de sport natuurlijk.
Usual Suspect
Een erg sterke en leuke film, gebasseerd op ware feiten.
Het leven in het kamp is erg goed neergezet, en Sly en Caine acteren uitstekend.
De voetbalpartij op het einde is erg goed in beeld gebracht, en het is erg leuk om goede voetballers uit die tijd aan het werk te zien (oa. Pellé).
3,5.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod