• 9.372.459 stemmen

Geregisseerd door: Paul Nicholas

Met onder meer: Shari Shattuck, Angel Tompkins en Lucinda Crosby

Releasedatum: 26 juni 1986

Plot The Naked Cage

"Raw violence and hot rage explode behind bars."

Een jonge vrouw wordt onterecht veroordeeld voor een bankroof. Ze belandt in een strenge gevangenis waar een sadistische directrice de scepter zwaait en haar aan allerlei gruwelijkheden onderwerpt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Waku

Waku

In de jaren 80 verschenen een flink aantal films met dit thema op video of in de bioscoop.

Eigenlijk komt het allemaal op het zelfde neer.

Onschuldig slachtoffer komt terecht in een keiharde omgeving, wordt vervolgens een nog groter slachtoffer maar weet terug te bikkelen.

Ook deze"Naked Cage" is weer niet anders..

Desondanks vermakelijk.

avatar van Theunissen

Nadat ik weer terug ben van vakantie, leek me deze Actie / Drama (en toch zeker ook Erotiek) film wel leuk om mee te beginnen en dat omdat ik vrouwengevangenisfilms altijd wel leuk vindt om te zien en zeker degene die gemaakt zijn in de jaren 70. Deze film stamt echter uit de jaren 80 en dat is o.a. goed te zien (niet alleen aan de flinke haardrachten op de hoofden, wat typisch jaren 80 was), omdat het in deze film vooral toch draait om de Actie / Drama i.p.v. de Erotiek en dat is bij de jaren 70 films juist meestal andersom.

In dit verhaal draait het om de jonge vrouw Michelle (gespeeld door Shari Shattuck) die onterecht wordt veroordeeld voor een bankoverval en daardoor terecht komt in een vrouwengevangenis, waarin de verdorven gevangenbewaarders en de sadistische directrice Diana (gespeeld door Angel Tompkins) hoogtij vieren.

Het eenvoudige verhaal stelt natuurlijk weinig voor en het verloop van het verhaal is daarbij voorspelbaar en clichématig, maar dat is eigenlijk altijd wel het geval bij vrouwengevangenisfilms. De film begon eigenlijk nog wel leuk (o.a. met het snuiven van drugs vanaf borsten) en daarbij is o.a. een fraaie rode Chevrolet Corvette te zien, maar al vrij snel wordt het flauw, saai en langdradig (duurt met circa 90 minuten gelukkig wel niet lang). Doordat er hier en daar wat bloot (waarbij de nadruk op borsten ligt) te zien valt, weet deze film nog een beetje te vermaken, maar dat is dan eigenlijk ook. Echt hard of sadistisch is deze film eigenlijk ook niet en het meest grove is misschien nog wel als er iemand (een donkere vrouw) wordt opgehangen en iemand wordt doodgestoken in de maag met een stuk glas (die naderhand via haar mond naar buiten komt , wat natuurlijk belachelijk is) als wraak/afrekening.

De dertien in een dozijn cast weet deze film ook niet te redden en echt mooie vrouwen of flinke rondborstige vrouwen, zijn er helaas niet te zien. Desondanks deed hoofdrolspeelster Shari Shattuck (in de rol van Michelle, die onschuldig wordt opgesloten in een vrouwengevangenis en daar wel haar mannetje staat) het nog enigszins verdienstelijk en van haar is ook wat bloot (borsten en billen) te zien. Buiten haar valt er o.a. wat bloot te zien van Christina Whitaker (in de rol van de uit de gevangenis ontsnapte Rita Marani, die samen met de ex-vriend van Michelle, te weten Willy, de bankoverval pleegt met fatale gevolgen voor haar, Willy en Michelle), Angel Tompkins (in de rol van de lesbische en sadistische gevangenisdirectrice Diane), Lisa London (in de rol van sletje Abbey, die een gevangene is en het graag doet met gevangenisdirectrice Diane) en Stacey Shaffer (in de rol van Amy, die een gevangene is en die vriendin van Michelle wordt).

Al met al een weinig vermakelijke Actie / Drama film, die je eigenlijk alleen maar moet bekijken als je net zoals ik graag kijkt naar vrouwengevangenisfilms. Wat dat betreft kan je beter naar de vrouwengevangenisfilm "Chained Heat (1983)" van deze regisseur kijken, want die is vermakelijker en bovendien speelt daarin ook de bekende actrice Linda Blair in mee, die natuurlijk vooral bekend is van de Horror / Drama film "The Exorcist (1973)".

avatar van reporterxyz

reporterxyz

Heer, breng mij niet meer in bekoring en laat deze kelk in het vervolg aan mij voorbij gaan.

En ik die een film van middelmatig niveau verwacht had.