Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 13 september 2007
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Sextet
Sextet gaat over seks. Het is een komische raamvertelling over de Nederlander en zijn relaties. Verschillende personages en hun bedverhalen passeren daarbij de revue, Sextet is ook nog eens een film-in-een-film. Een chagrijnige Vlaamse filmacademiedocent (Gene Bervoets) onderbreekt regelmatig de film om zijn klas filmstudenten te vertellen dat achter al die 'onnozele vormdingetjes' en het vele 'onfunctionele naakt' in Sextet een ijdele Hollander schuilgaat met vlassig rood haar en een flinke midlife crisis. Sextet is na Simon het tweede deel in Terstalls trilogie over de Nederlandse samenleving.

ILDIB
Tis best een komische film, zeker de stukken waarbij de belgen betrokken zijn. Ik kan het geen slecht, overdreven stuk vinden. Sterker nog, hij is beter dan veel semi serieuze nl films over liefde met een groter budget

LEIDENAAR187
Valt er nog te genieten van sex en blote borsten in deze film?Of valt dat allemaal wel mee?Katja naakt?

darkjaap
katja is naakt alleen is er niet zoveel van te zien..
voor de rest is alles best wel opwindend

Malick
Gisteren Sextet proberen te kijken. Maar wat is dat een gedrocht zeg. Ik ging de film kijken omdat ik nog nooit wat van Eddy Terstall gezien had. En Eddy is toch wel een grote naam in Nederland. Toch?
Sextet is het middelste deel uit een trilogie over de Nederlandse samenleving (als ik het goed heb). Het eerste deel genaamd Simon (homosexualiteit, euthanasie) en het laatste deel genaamd Vox Populi (politiek). Sextet draait min of meer rondom de sexualiteit in de maatschappij en film.
Ik kon werkelijk niets met de film. Geen moment gelachen, geen moment dat ik in de film zat, geen moment dat het ook maar enigszins kon interesseren. En dat gekloot met de leraar die steeds commentaar gaf op de film zelf vond ik zwaktebod voor de film. Hopelijk bevallen die andere delen me beter.

rose

Mescaline
Wat een negatieve reacties hier zeg! voormij is deze film van eigen bodem meer dan goed bevallen!
Meestal heb ik het niet zo in het bijzonder op hollandse films.. maar deze maakte op mij toch wel indruk!
Het onderwerp is zowiezo boeiend..en ik denk dat de meeste mensen het onderwerp sex wel boeiend vinden.. en de verschillende verhaal lijnen door elkaar heen maakt de film leuk tot het einde en nergens langdradig..
Ook het verhaal in het verhaal vond ik leuk gedaan! leuk gedaan hoe die meester allemaal commentaar levert op deze film maar hem toch stiekem best wel goed vond!
Deze nederlandse film is gelukkig eens niet zo commercieel! en heeft een onderwerp dat recht toe recht aan is.. en ook zo is uitgewerkt..
De velen bekende koppen vond ik voor dat ik deze film ging kijken niet zo geweldig idee.. maar gelukkig maakte dit niks uit en heb ik genoten van dit stukje film!
Katja Schuurman is bytheway een erg mooie vrouw! en dat bewijst ze welweer met haar verschijning in deze film..
En eigenlijk waren alle vrouwen wel mooi.. zoals die belgische leeraar dat al zei
Om dat deze film wat meer kijkers verdiend en het gemiddelde hier op MM vrij laag is geef ik deze film eens een keer het voordeel van de twijfel met 4,5 sterren.. onder de nederlandse films heeft deze zeker een plaats in de top 10 !
Aanrader voor mensen die twijfelen om deze tezien! gewoon doen

LEIDENAAR187
En hoe zit het met het naakt in deze film?

Mescaline
Voor nederlandse begrippen viel dat mee!.. jammer genoeg zien we katja schuurman niet topless
Maar het valt mee.. wel paar keer naakt in te zien maar het meeste zijn gesprekken..

Schildpad.
Erg leuk. Jammer alleen van het einde (en dat cartoon tussenstukje), dat vond ik echt niet in de film passen.

93.9
Film in een film....
Kreeg even 'Het echte Leven'- flashback, maar gelukkig zo erg is ie niet.
Kan bijna ook niet
Erg laag beoordeeld en naar mijn mening geheel ten onrechte.
Opnieuw erg amussante film!

Film met hoogtes en vooral laagtes. Er wordt gewerkt met verschillende stijlen en de film is eigenlijk een opeenvolging van maatschappelijke onderwerpen. Maar tegelijkertijd maakt het daar dan weer een karikatuur van. Zowel van die maatschappelijke onderwerpen als van de filmstijlen. Waarom de film nog op een belachelijke manier wordt besproken in een klas (een Vlaamse dan nog wel) en er heel de tijd wordt geluld (sorry voor 't taalgebruik) over date-rape en zo... ik vraag het me nog af. De ene keer is het vervelend om te zien (die zwarte acteur), dan is het weer mooi in beeld gebracht (de man in midlifecrisis). Soms vrij flauw (het lesbische koppel met alochtone buren), dan weer leuk gevonden (het toneelstuk). Dat laatste is trouwens helemaal een buitenbeentje en heeft eigenlijk niets te maken met de andere scènes. Tenzij m'n het onderwerp 'religie' wil aansnijden.
Neem daarbij nog het constant onderbreken van de leraar en de infantiele animatie en je krijgt een shake van goeie ideeën en drochten van inhoudsloze scènes. Leek een beetje op schooltelevisie soms.

rokkenjager
Inderdaad geen hoogvlieger dit. Het is bij vlagen zo ontzettend karikaturaal en plat in beeld gebracht. De film varieert van semi-interresantdoenerij naar saaie geouwehoer en wisselt dan af met zo'n lollige sequentie en gaat dan verder naar een volgende amusante sequentie om vervolgens nogmaals keihard op z'n bek te gaan.
En zo ziet je dan continu de hele film lang met die ups en downs. Jammer genoeg nemen de zwakke momenten de overhand.

miepke
Ik vond het op zich wel leuk. Moest het vooral van de grappige stukjes hebben.
En jammer van de animatie, paste er niet echt bij.

MiNiMacho
allemaal leuk en aardig maar ik snap geen kut van deze film (jaja, wat een woordspeling)

PROPAYNE
Op zich wel een aardige Nederlandse flick,
Soms wat vaag en verwarrend. De stops van de leraar zijn echt irritant,
omdat het de kijker ook be-invloed, wat achteraf gezien wel grappig is, maar tijdens minder. Sommige acteurs vielen erg tegen, en sommige weer redelijk goed. Ik vind het een beetje een `roddelbladen´ film, een film die je gaat kijken om BNers nakend te zien. Ik vind het ook erg in de BNN sfeer, maar dat kan toeval zijn. Dit is niet echt een komedie, echt leuk is anders, overgangen van reallife naar animatie is verwarrend maar op zich wel fris. Deze film is alsof je naar een wel heel gezellige verjaardag gaat midden in Amsterdam en je kent er niemand. Als kijker observeer je flitsen van verhalen van wild vreemden, ze zijn allen even boeiend, maar steeds valt de climax niet te verstaan. Je blijft als kijker verward en ontevreden
achter........

sinterklaas
Had zoiets verwacht als een mislukking 9 Songs maar dat was Sextet zeker niet. Ok, het is een sexfilm wat in eerste instantie saai klinkt. Maar Sextet is me toch wel een hele leuke sexfilm die Terstall erg creatief en ludiek in elkaar heeft gezet. En ja, het thema is ook sex maar och, wat word toch alles zo droogkomisch neergezet waardoor het gewoon lijkt alsof het hele overtollige sexthema in Nederlandse films te kakken word gezet. De liefde en sexscenes zijn dan ook best interesant ook vanwege de grappige en bizarre verhalen eromheenvooral met die Johan met die stukken jongere vrouw.. En de film word ook bejubeld met hillarische animaties en zelfs nog een flashback-scene in de middeleeuwen met Tygo Gernand. Ook de verzamelingetje acteurs zijn fantastisch (Katja Schuurman, Horrace Cohen, Kees Boot) En het is ook een soort film die vertoond word in een film en gepresenteerd word door die ene Belg. En waar ik toen helemaal om moest lachen was de pauze van de film, waarbij we in een animatie die presentator naar de hoeren zien gaan en die vervolgens aftuigt met zijn piemel die als een boomstam groeit. Wat ook gevolgen voor hem hebt aan het einde van de film. En ook natuurlijk niet die scene vergeten met die Roemenen Heerlijk!
Nee, zelden zo'n leuke sexfilm gezien.

2de keer gezien en wederom weer een paar keren hardop moeten lachen
Sextet is echt ondergewaardeerd, Nederlanders doen hier eindelijk eens een genre waar ze ook daadwerkelijk bekend om staan.
Die Belgische school leraar maakt het helemaal af, echt een leuke toevoeging
Stem blijft gewoon staan op de 4,5 omdat ik Sextet tot de betere films van Nederland vind behoren.

Ste*
- 2002 berichten
Ik begreep eerst de slechte beoordelingen hier niet, de eerste helft van de film is best leuk en vermakelijk. Maar vanaf het tweede gedeelte wordt het vaag en vervelend, vooral dat stuk met die neger was irritant.
Wel grappig conceptje, leuk ook om al die bekende gezichten voorbij te zien komen, maar verder, neuh.

djkoelkast
Briljante film, leuk gebracht en heerlijk veel onfunctioneel naakt.
Scènes met broer en zus zijn echt meesterlijk. Gortdroge film, dus je moet er van houden.

BBarbie
Deze satire over de rol van seks in onze hedendaagse samenleving is veruit de minste van de Terstall-trilogie. Op zich zijn de verhaaltjes niet onaardig, maar de volgens mij komisch bedoelde raamvertelling met Gene Bervoets vond ik erg storend.
Leukste moment: het Marokkaanse echtpaar dat na een bezoekje aan de lesbische buren over de lamellen begint. Dat soort onverwachte en verfrissende humor mag ik wel.

bozzy
Heel weinig van verwacht maar ik heb me zeker wel vermaakt met deze film.
Gewoon omdat hij zo lekker fout is.

riefenstahl
Niet zo slecht als de reviews hier doen geloven maar ook niet erg goed; beetje saai eigenlijk en da's best knap met een film over sex
Terstall maakt zich er een beetje gemakkelijk vanaf of heeft zich ingehouden ivm commerciele motieven wat eigenlijk nooit goed uitpakt. Hij had de grenzen kunnen opzoeken, niet qua naakt (porno is er al genoeg me dunkt) maar kwa humor, politieke correctheid of relationeel.
Zoals met het lesbische koppel dat zegt dat ze ook met moslims in het park gewoon hun borsten moeten kunnen ontbloten (gelijk hebben ze); dát was een goede politiek enigszins incorrecte scene.
Ook een beetje dubbel dat je sommige actrices wel naakt ''mag'' zien, en anderen weer niet.
Ik was aangenaam verrast door K.Schuurman, ik vond dat altijd een vreselijke muts maar vond haar hier zo naturel en goed spelen, ondanks mijn vooringenomenheid.
Grootste verrassing was Jan Mulder; wat een natuurtalent! En zeggen dat 'ie zichzelf speelt is onzin, je moet de teksten toch kunnen herhalen zonder oplezerig te klinken, en daarbij emoties uitdrukken.
Leuk meisje was dat inderdaad, de mazzelaar haha.
Hier en daar best leuk deze film, maar nergens hilarisch. Zoals een maaltijd met te weinig zout en peper .

Zag een stukje, zag er weer erg geestig uit. Lekker droog. Toch maar eens zien.

Dreiecke
Genre: Tiroler seksfilm
Het kan bijna niet platter, non-opwindender en flauw-voyeuristischer. Why on earth zou ik dit willen kijken? Toch gedaan en mijn beloning is 1.5*
Ik som mijn ervaringen even op:
Zeer vervelende voice-over, enkele grappige animatietjes tussendoor, mooie beelden van de stad, heel aardige muzikale keuze, ongelofelijk saaie onrealistische dialogen gedurende de gehele film, voortdurend slecht en onnatuurlijk en gemaakt geacteerd door ALLE acteurs (Jan Mulder acteert???), geen enkele zinvolle informatie of eventueel leuk entertainment te bekennen, erg flauwe humor.
Als het allemaal satirisch bedoeld zou zijn(?) komt het door het neergezette Cherso milieu met Gooise accenten ook niet over. Deze film is nóg minder grappig dan en net zo 'shocking' als Barbie's baby.
Slechts af en toe gedurende enkele minuten vond ik het een redelijk leuke film.

Qua verhaal (zeg maar gerust verhaaltjes) is het best tenenkromend slecht en hetzelfde geldt ook voor de flauwe humor. Maar ondanks dat keek het zich wel nog redelijke weg en dat kwam enkel en alleen door het vele bloot (o.a. Katja Schuurman, Dieuwertje Blok, Femke Lakerveld en Esmarel Gasman). De dialogen waren overigens ook vaak tenenkromend slecht waardoor ik er niet aan ontkwam om regelmatig vooruit te spoelen. De zogenaamde onderbrekingen door Gene Bervoets (wel een goede acteur) waren ook niet bepaald positief voor deze film. Vanwege het hoge borstgehalte en omdat een vrouw er nu eenmaal twee heeft gekregen van nature geef ik deze film uit respect voor de borst twee symbolische punten

narva77 (crew films)

EWJ80
Zonder van werk van acteurs & actrice in deze film ze kun veel beter
gekeken in 2015 via my prime
Ja het valt behoorlijk tegen

Fransman
Soms grappig, soms onderhoudend, soms flauw. De 'boodschap' kwam bij mij niet over en het slot begreep ik niet. Het leek een beetje op een Haanstra-film over de Hollandse gewoonten, en in dit geval over seks. Of zoiets. Wel een ongelooflijke cast; welke naam je ook verzint, hij zit in deze film. Wat idioot is, is dat Katja Schuurman haar tieten niet laat zien terwijl het gaat over je tieten laten zien in een park waar ook moslims lopen. Doen wij er niet toe als kijker?
Die Rozemarijn is overigens wel een lekker stuk zeg, die Jan Mulder bofte maar. Maar ze is al dik tien jaar niet meer te zien geweest. Kennelijk een carrière die niet van de grond kwam.

Animatiefilm van 'The Witcher' krijgt eerste cijfers, miniserie van Thomas Vinterberg komt naar Nederland | MovieMeter Recap

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Derde seizoen 'Euphoria' is hoogstwaarschijnlijk ook meteen het laatste

De grootste hits van Prime Video: deze films worden nu het meest bekeken

Jerusalema
Actie / Misdaad, 2008