• 9.373.012 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Tommy Stovall

Met onder meer: Seth Peterson, Bruce Davison en Chad Donella

Plot Hate Crime

Robbie en Trey zijn twee jongens die een verhouding hebben, en samen zijn ze heel gelukkig. Dit verandert echter drastisch als ze een conflict krijgen met Chris Boyd, de zoon van een fundamentalistische priester.

Robbie Levinson

Det. Elizabeth Fisher

Detective Esposito

avatar van martenaria

martenaria

Zeer goed verhaal. Blijft tot het eind boeien.

Acteerdebuut van Geert Wilders.

avatar van henkula

henkula

Is Geert homofiel dan? Als het nou een hetro film was geweest, maar dat gevoel had ik ook sterk bij Brokeback Mountain, is het verhaal maar mager.

avatar van alec

alec

Met deze titel is de film bijna voorspelbaar tot het eind. Toch zit er een twist halverwege het einde met een nare bijsmaak
(In een flashback zie je hoe één van de jongen bruut met een bat wordt geslagen tot de dood erop volgt. Deze scene zou sympathie opwekken waardoor de moordenaar met alle recht wordt vermoord door de partner van de jongen en de moeder.)
Verder lijkt het erop dat met vals sentiment alles een beetje belachelijk wordt gemaakt tot het extreme toe: het christelijk geloof, homofobie, vooroordelen, adoptie en geweld.
Een minpunt van deze film is dat het controversieel verhaal over het algemeen een hoog entertainment gehalte heeft.
Een *2.5

avatar van gauke

gauke

De beoordelingen zijn nogal verschillend over deze film. Ik vind het een goed geschreven film omdat de donkere kant van religie en godsdienstwaanzin wordt getoond en tot welke verschrikkingen haat kan leiden en dat levens daardoor totaal worden verwoest.

avatar van gauke

gauke

Daarnaast zie je dat discriminatie van homo's nog altijd tot ons leven hoort en dat ook de politie daar niet vies van is.

Nogmaals voor mij een prachtige film met dito acteurs en regie, die op zijn minst tot nadenken stemt.

avatar van ags50

ags50

alec schreef:

In een flashback zie je ...

Jouw visie op het terugblikken deel ik niet. De kijker van de film wordt tot dan toe in het ongewisse gelaten wat zich precies in het park heeft afgespeeld. Bovendien lijkt het, mijns inziens, voort te komen uit de herinneringen van de dader.

"Vengeance is mine", sayeth the Lord.

Is het dan de taak van zijn volgelingen (waartoe ik mij overigens niet reken) om die maar alvast in zijn naam uit te voeren? Ook in Nederland heb je van die relifanaten, om maar eens (tegen mijn zin) een modern woord te gebruiken, niet alleen onder de moslims maar zeker ook uit de christelijke hoek.