Genre: Komedie / Mystery
Geregisseerd door: Jonathan Lynn
Met onder meer: Eileen Brennan, Tim Curry en Madeline Kahn
Gesproken taal: Frans en Engels
Plot Clue
"It's not just a game anymore."
Een groep mensen is uitgenodigd in een groot afgelegen huis, waar ze allemaal een alias krijgen. Ze komen erachter dat ze allemaal gechanteerd worden. Het is niet duidelijk wie de gastheer is maar dan wordt er iemand vermoord en is niemand zijn of haar leven zeker.
Wadsworth
Yvette
Mr. Boddy
The Cop
Sparkle
Of je bent ervoor, of je bent er niet voor. Ik ben ervoor - en kan na zovele malen nog steeds volop genieten. Ik zal het niet een goede film noemen en door vertaling gaan er vele grapjes verloren - voor mij is het een cultfilm.
sn@ke
- 2077 berichten
Er bestaat hier toch ook een gezelschapsspel van ? Cluedo genaamd volgens mij.
Sparkle
Er bestaat hier toch ook een gezelschapsspel van ? Cluedo genaamd volgens mij.
Daar is de film op gebaseerd. Cluedo heet het spel in Europa, VS en UK noemen het Clue.
R U sure? was het niet zo dat men met rechten geknoei had en de titel moest veranderen ofzo?
Nope:
"Although the film is set in the 1950s, the original Clue game was actually devised by Anthony Pratt, a clerk in Leeds, England, to pass the time during World War II air-raid drills. First released in 1946 under the name Cluedo by British manufacturer Waddington's, Clue was renamed and released in the U.S. in 1949. Today, Clue/Cluedo is marketed in 70 countries around the world and has been adapted into a British game show and an off-Broadway musical"
Deejay©
Weet iemand of deze film ooit op video of dvd is uitgebracht??? Heb hem namelijk 1 keer gezien zo'n 12 jaar geleden, maar ik zou hem graag nog een keer willen zien. Dus als iemand een adresje heeft?? Kom maar op...
Sparkle
Ik was ook al lang op zoek naar deze dvd maar ik vond hem enkel op eBay voor een slordige 30$ (effectief verkocht) in zone 1. Vond ik toch iets teveel geld (kan zeer pinnig zijn). Vandaag op DVD jacht geweest en wat zag ik: Clue aan €14.95 bij Free Record Shop. Weer een succesvolle jacht, kan echt m'n dag maken.
Lizzie J
Als je eens een kijkje gaat nemen op www.vanleest.nl, kan je zien dat Clue daar ongeveer 13€ kost. Je moet misschien wel even wachten tot-ie weer in voorraad is, maar dat is het wel waard denk ik.
Elsje
Ik heb deze film gezien toen ik nog klein was, ik heb er toen erg om moeten lachen.
Angrod_Pallanén
Ik heb verschrikkelijk veel om deze film moeten lachen en eigenlijk was alles wel leuk. Omdat ik nu uitga van de eerste keer dat ik deze film zag en toen bijna de hele tijd op de grond lag van het lachen geef ik hem een 4,5.
Hoog? Niet als je de film gezien hebt en hem grappig vind....
Zombie Crew
Vooral als hij die douche inloopt
"Whats this? Another door? PLENS
Ook Murder By Death en Clue met NL subs
Te samen voor €22, en gratis thuisbezorgd vanuit Engeland. Klasse site, meerdere bestellingen daar gedaan en nooit problemen
illogical
Ik heb hem jaren geleden opgenomen, toen ie een keer op tv was! En ik kijk hem nu nog steeds! De grapjes zijn geweldig en vooral als ze allemaal gaan opsplitsen word het leuk! En de verschillende eindes natuurlijk
illogical
Ik houd van dit soort films.. Weten jullie nog meer films zoals deze? Murder by death ken ik al.
tsjidde
Misschien vind je Gosford Park dan ook wel leuk.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Ik had dus van Gosford Park meer gehoopt...het wie-is-de-dader verhaal kwam pas in de laatste 10 minuten op gang. Maar ik zal het wel weer verkeerd zien. Clue vond ik trouwens erg leuk!
Wel geinige film. Niet echt heel bijzonder, ik had op meer gehoopt.
Het is geen Agatha Christie mysterie en het gaat vooral om hey het licht gaat uit, wie wordt er nu vermoord en wie zou het gedaan hebben. Maar je krijgt eigenlijk de hele film nauwelijks een aanwijzing, ze zouden het allemaal gedaan kunnen hebben. Op de dvd die ik had zaten drie alternatieve eindes, met drie verschillende daders en theorieen.
Ieder personage is een typetje. Tim Curry vind ik het leukst.
Natuurlijk pretendeert deze film niet een serieus misdaadmysterie te zijn, maar ik miste iets. Luchtig vermaak, meer ook niet.
Chainsaw
Heerlijke film! Een simpel, maar hilarisch plot met verschrikkelijk leuke personages en een perfecte sfeer. Vooral Martin Mull en Michael MacKean waren echt geweldig, hoewel de show toch echt wel werd gestolen door de ondergewaardeerde Tim Curry als de butler. Schitterende rol in een film vol hilarische dialogen, one-liners en gebeurtenissen, waardoor de film tevens geen moment weet te vervelen. Waren alle game- verfilmingen maar zo leuk.
4 hele dikke sterren.
Hem hem gekeken..
Vond die toch wat tegenvallen.
En eerlijk gezegd heb ik hem na anderhalf uur uitgezet.
Hij was nogal.. saai!
Quido
Amusante misdaad-komedie, die vooral gedragen wordt door de komische karakters en het goede spel. Vooral het laatste kwartier, waarin Tim Curry als een vrolijke maniak het hele huis op en af rent om de moorden op te lossen, is erg grappig.
alec
Fantastische comedy!
Heb je halverwege de film een vermoeden wie het gedaan zou hebben dan heb je vast gelijk
Jammer dat dit soort genre te weinig wordt gemaakt. Deze klucht laat zien hoe je op een voortreffelijke manier wordt ge-entertained zonder moeilijke technieken. Hilarische rollen van Kahn, Brennan, Colleen Camp, Tim Curry en Christopher Lloyd. Mijn favo scene (the flame):
Een *4.5
Ik heb hem gister gekocht bij de v&d voor 6 euro
illogical
Het is officieel: Er komt een remake! Regie komt van Gore Verbinski (POTC).
dave
Bij momenten erg komische film met originele grappen.
En geef toe, het blijft toch een fantastisch uitgangspunt.. Een groep mensen opgesloten in een oud kasteel op een stormachtige avond.
Leuke komedie.
Ondanks dat de film niet grappen op je afvuurt zitten er toch een aantal goede en geslaagde grappen en idiote dialogen in.
De rollen zijn ook leuk gecast en het is allemaal van een redelijk hoog niveau.
Ik heb de dvd met de in totaal drie verschillende eindes, uiteindelijk snap je dr geen biet meer van. Je krijgt ook te weinig hints in de film, dus die eindes zouden idd allemaal wel kunnen.
Jammer van dit minpunt in de voor de rest vermakelijke film
Mescaline
Zeer vermakelijke film, leuke situaties en een grappige ontknoping (De Originele versie duurt maar een uur en een kwartier, deze versie is met de 3 verschillende eindes zoals deze op de dvd staat)
Heb de film gekeken toen ik best moe was, en de film ging best snel voorbij..(kan zijn dat ik wat dingen gemist heb)binnenkort nog maar eens een kijk beurt gunnen, voor nu hou ik het op een 3,5

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Akai Satsui

Midsommar
Drama / Horror, 2019

The Fountainhead
Drama, 1949
butlerchantageboard gamemysterieherenhuiswhodunithulp in de huishoudingold housebased on gameone by onesecret passageway moord mysteriemurder weapondinner guestmultiple endings wittybased on board game