• 9.370.277 stemmen

Oorsprong: Vietnam / België / Frankrijk

Geregisseerd door: Minh Nguyen-Vo

Met onder meer: Zan Sram Kra, The Lu Le en Huu Thanh Nguyen

Plot Mùa len Trâu

Kim is een jongen van vijftien. Hij leeft met zijn al bejaarde ouders op een stukje land dat gedurende de lange regentijd overstroomt. Het grootste en onmisbare bezit van het gezin, twee buffels, moeten naar hoger gelegen weiden worden gebracht om te overleven. De beroepsherders, een ruig soort mafiose cowboys, vragen daar teveel geld voor, waardoor Kim alleen met de buffels op pad wordt gestuurd.

avatar van Kibabu

Kibabu

Aanstekelijke film over opgroeien in de keiharde realiteit van het bedreigde bestaan. Een van mijn hoogst genoteerde films op het filmfestival van Rotterdam van 2005. Waarom? Humor, drama, liefde, actie en spanning komen samen in dit vermakelijke dus onderhoudende verhaal. Vier sterren want een erg mooie film.

avatar van Freud

Freud

Interessante, onconventioneel vertelde film met geweldig mooie beelden van water, regen, rivieren, overstromingen, opnieuw water, weer regen en nog veel meer overstromingen. Opvallend zijn de vele grote sprongen die het verhaal maakt en het niet altijd even duidelijk maken, ik ben er nog niet over uit of dit nu een kwaliteit is of juist niet, maar het maakt de film wel wat bizar om te bekijken. In Belgie trouwens uitgebracht door Jekino, ik vraag me wat af welke kinderen ze hiermee willen bereiken . Maar ik vond het zeker een goede film, het hele verhaal is haast absurd, op het apocalyptische af, en tegelijk toch de jaarlijks terugkerende realiteit voor de mensen ginder.

avatar van Chr.s

Chr.s

Ik ervaarde het niet als kwaliteit, dit van de hak op de tak springen. Als het een bewuste keuze geweest was dan zou ik graag willen weten waarom.

Buiten dit minpunt een prettige film om te kijken, het drama is goed verzorgt evenals de muziek en het visuele aspect. Verder niet meer dan een vrij typisch arthouse filmpje. 3/3,5*

avatar van gauke

gauke

Voor mij werkte de onduidelijke sprongen in de tijd uiterst verwarrend (het werd zo teveel een puzzel); zij deden eerder afbreuk aan deze trage, mystieke film over de cyclus van het leven en een vader-zoon relatie, spelend eind jaren dertig. De opnames van de gevaarlijke wateren en de ondergelopen landerijen van de Mekong Delta waren oogverblindend mooi. Met de ongelooflijk hoeveelheden regen was de muziek overeenkomstig stemmig.