• 9.374.070 stemmen

Kicking & Screaming (2005)

Komedie / Familie | 95 minuten

Genre: Komedie / Familie

Alternatieve titel: Kicking and Screaming

Geregisseerd door: Jesse Dylan

Met onder meer: Will Ferrell, Robert Duvall en Steven Anthony Lawrence

Gesproken taal: Engels en Italiaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Kicking & Screaming

"One man could lead this team to glory... That man was busy."

Phil Weston was een klein voetballertje, die het zwaar te verduren heeft gehad onder de nukken van zijn competitieve vader Buck Weston. Als Phil jaren later wordt gevraagd om trainer te worden van het elftal van zijn zoon, besluit hij dit met veel tegenzin te doen. Ook vader Buck bemoeit zich met de competitie...

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Wederom een redelijk filmpje van Will Ferell, die een leuke rol speelt als voetbalcoach. Nergens hoogstaand of echt dubbel gelegen. Maar de film keek lekker weg en dat kleine `verlegen`Japannertje was wel leuk. Een erg nipte 3*

avatar van Mug

Mug

Will Ferrell zorgt voor de meest wanstaltelijke en idiote acteerprestatie ooit in een film....en dan is hij ook nog eens de hoofdrolspeler...

Alle positieve dingen die maar zijn te verzinnen [ze zijn te tellen op 1 hand] aangaande deze produktie, worden geheel overschaduwd door de heer Ferrell. Hij gaat te keer als een spreekwoordelijke olifant in een porseleinkast.

Meer dan terechte 0,5*. Wat een marteling.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Normaal gezien kan ik wel genieten van een film met Will Ferrell, maar aan deze vond ik niet zoveel aan. Het verhaal was tamelijk (zoniet heel erg) voorspelbaar en de grappen waren schaars.

Schaarse hoogtepunten: de koffiehistorie en Byong-Sun. Trouwens sterk staaltje kinderarbeid bij de Italiaanse slager... als Amnesty International dat zou zien.

Echte familiefilm als je het mij vraagt, hoewel er toch iets te veel geroepen wordt, maar kom...

Heb wel een paar keer moeten lachen, maar ergerde me ook geregeld aan de sterk overdreven emoties die Phil Weston tentoonspreidt.

avatar van OlafK

OlafK

Kicking and Screaming is geen goede Will Ferell-film geworden. Nergens echt hilarisch, maar ook nergens tenenkrommend slecht. Een tussendoortje dat niemand uit zal kotsen, maar ook maar weinig mensen echt lekker zullen vinden.

Jesse Dylan's vorige film, American Pie 3, kende dan echt veel leukere momenten dan deze. Aardige familiefilm, maar de genreaanduiding 'komedie' niet volledig waardig. Jammer!

Nopes.

Volgens mij geen subgenre in heel filmland dat zo rigide is als de sportfilm. Zijn er eigenlijk wel films in dat genre die afwijken van de norm?

Vond Ferrell ook helemaal niet passen in deze film. Echt een kinderfilmpje waar Ferrell af en toe nogal zwaar doorheenboomt. Op zich wel leuk, maar niet tussen dit kinderlijk gedoe in. En wat Duvall hier in hemelsnaam doet is mij al helemaal een raadsel.

Film kent één of twee grappige momenten, verder is het vooral kijken naar een film die je al 100 keer eerder gezien hebt, alleen dan met een nogal vreemde pletwals in de mix.

Ferrell is niet echt een one-trick pony, des te erger als ze hem dab zo proberen opvoeren in een film waar hij totaal niet in thuishoort.

avatar van Joan D.

Joan D.

Een film over Voetbal, en dan nog wel een komedie. Een nogal leuk onderwerp, niet dat ik nou een fan ben van deze sport maar aangezien er nog niet al te veel in deze categorie zijn. Ferrell is leuk in zijn rol, maar hij was een van de weinige dingen in de film waarom ik echt heb kunnen lachen. De grappen zijn erg flauw, en deze zijn dus wél vaker in andere films gebruikt. Ach.. hij was wel vermakelijk voor een keertje gezien te hebben. Een aanrader is het in ieder geval niet.

avatar van rep_robert

Bijzonder voorspelbaar en standaard sportfilmpje, waarbij een nieuwe coach voor een stel losertjes komt te staan en uiteindelijk na een goede periode, een slechte periode in de finale en uiteindelijk een come back in de finale kampioen wordt.

Wat deze film gelukkig nog anders maakt is Will Ferrell, wat is deze man toch een lekker prettig gestoorde idioot en zorgt toch voor een aantal dwaze situaties en leuke grappen voor een hoger vermaak gehalte. Moet zeggen dat de rollen van Ditka en Duvall ook erg leuk waren.

Helaas waren de kids zelf een beetje anoniem, ondanks de verscheidene typetjes. Heb me gelukkig dankzij een idiote Ferrell nog aardig weten te vermaken met dit lopende band productje.

avatar van Shadowed

Shadowed

Simplistisch, chaotisch product dat de indruk wekt dat Will Ferrell de verkeerde set op is gelopen. Zijn lompe gedrag is misschien effectief in films voor volwassenen, maar in dit soort kinderlijke verhalen zit het elke voortgang in de weg. Echt heel lollig is zijn expressionistische, overdreven gevoel voor humor bovendien niet, maar regisseur Jesse Dylan en zijn scenario lijken af en toe oprecht een goede boodschap door te willen duwen en dat gaat op deze manier natuurlijk niet. Verder moet je een hoop eenvoudig doordachte uitkomsten en inhoudelijke gaten volledig wegdenken als je hier enige voldoening uit poogt te halen, maar het duurt niet lang en vermaakt voor wat het is.