Genre: Komedie / Familie
Met onder meer: Will Ferrell, Robert Duvall en Steven Anthony Lawrence
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Bekijk via Netflix
Plot Kicking & Screaming
"One man could lead this team to glory... That man was busy."
Phil Weston was een klein voetballertje, die het zwaar te verduren heeft gehad onder de nukken van zijn competitieve vader Buck Weston. Als Phil jaren later wordt gevraagd om trainer te worden van het elftal van zijn zoon, besluit hij dit met veel tegenzin te doen. Ook vader Buck bemoeit zich met de competitie...
Phil Weston
Mark Avery
Hunter
Byong Sun
wendyb
Simpel verhaal, maar ik ben zowiezo fan van Will Ferrell en moet altijd om hem lachen. Redelijk voorspelbaar allemaal, maar toch echt wel leuk om te kijken.
savi_7
Steven Anthony Lawrence weet niet waar ik dat jochie eerder heb gezien maar hij komt mij bekent voor, erg leuke film die mischien wel voorspelbaar is maar mischien daarom ook erg leuk. Will Ferrell is erg goed op dreef in de film.
nickvanzutphen
Steven Anthony Lawrence speelde mee in Cheaper by the Dozen , en ook in The Cat in the Hat.
Ik had er niet veel van verwacht maar de film viel me reuze mee , hij is wederom erg voorspelbaar maar er zitten nog vrij veel leuke stukjes in.
Poisonthewell
Erg flauwe en natuurlijk uiterst voorspelbare formulefilm, maar Ferrell weet vooral in de tweede helft de lol erin te houden. Met als hoogtepunt zijn koffie-avonturen. 2,5*
TnT
Vond het dus niet veel heb hem afgekeken maar kon me geen moment boeien.
Devastation HCT
Om te huilen. Arme Robert Duvall, maar ja. Hij heeft ook wel geld nodig.
Doom
Had dit keer geen zin in een 'zware' film of iets dergelijks, daarom maar gekozen voor Kicking & Screaming (2005). Mijn verwachtingen waren, misschien wel begrijpelijk, laag.
Ondanks dat het een diepte punt voor acteur Robert Duvall moet wezen vond ik het een redelijke komedie. Een erg standaard verhaal, voorspelbare gebeurtenissen met wat flauwe humor zorgt voor een krappe voldoende.
shortneck
Wat een schandalig slechte film is dit zeg, holy sh!t. Sorry dat ik het zeg maar als je hier om moet lachen dan heb je echt geen humor!!
Helaas kom ik tot een conclusie na het zien van deze film± Komedies sterven uit!! Alle grappen zijn nu wel gemaakt en ik was eigenlijk heel erg verrast met het fantastische Wedding Crashers. Maar... ik denk dat het lang gaat duren voordat we weer iets leuk gaan zien op tv.
cijfer 0,0000001
maxcomthrilla
Wederom een redelijk filmpje van Will Ferell, die een leuke rol speelt als voetbalcoach. Nergens hoogstaand of echt dubbel gelegen. Maar de film keek lekker weg en dat kleine `verlegen`Japannertje was wel leuk. Een erg nipte 3*
newG
Man, ik ben echt een fan van die Will Ferrell hoor, dermee dat ik deze film heb bekeken, maar jongens, die kerel moet nog veel goed maken bij mij na deze miskleun, om maar te zwijgen over Bewitched en in mindere maten old school. Gelukkig heeft hij nog Elf op zijn palmares staan. (ik spreek hier alleen over het witte doek he, want deze kerel is echt wel grappig)
Mug
Will Ferrell zorgt voor de meest wanstaltelijke en idiote acteerprestatie ooit in een film....en dan is hij ook nog eens de hoofdrolspeler...
Alle positieve dingen die maar zijn te verzinnen [ze zijn te tellen op 1 hand] aangaande deze produktie, worden geheel overschaduwd door de heer Ferrell. Hij gaat te keer als een spreekwoordelijke olifant in een porseleinkast.
Meer dan terechte 0,5*. Wat een marteling.
g_unitboy
saaie film verdiend van mij een 1.5*
Big_boi
allé zo slecht was het toch ni, Bing bong in plaats van byong sun hillarisch!!! voor de rest ja een beetje teleurstellend als je weet hoe grappig will ferrell kan zijn (vooral talladega nights en anchorman moet je checken)
The_Game
Een wat te zoete film. Ik moest hem wel gewoon kijken, omdat Will Ferrell erin zit. Verder was de film niet boeiend en vooral erg voorspelbaar.
sam007
redelijk en luchtig , een echte feelgood movie , niet meer en niet minder
Will Ferrell is een grappige acteur ,i like it
Sportingerke
Normaal gezien kan ik wel genieten van een film met Will Ferrell, maar aan deze vond ik niet zoveel aan. Het verhaal was tamelijk (zoniet heel erg) voorspelbaar en de grappen waren schaars.
Schaarse hoogtepunten: de koffiehistorie en Byong-Sun. Trouwens sterk staaltje kinderarbeid bij de Italiaanse slager... als Amnesty International dat zou zien.
Echte familiefilm als je het mij vraagt, hoewel er toch iets te veel geroepen wordt, maar kom...
Heb wel een paar keer moeten lachen, maar ergerde me ook geregeld aan de sterk overdreven emoties die Phil Weston tentoonspreidt.
Diesel
Matige komedie. De film bevat slechts één of twee grappige momenten en de meeste personages zijn niet grappig. De voetbalscènes zijn hilarisch slecht. 1.5*
GinolaEHV
Aardige comedy, met een aantal leuke grappen en een onderhoudend verhaal.
Will Ferrell blijft een zeer goed comedy-acteur. Wel vreemd om Robert Duvall in zo'n type film te zien, als je The Godfather hebt gezien. Die gast heeft ook een gigantisch oude kop gekregen.
De beelden van de voetbalwedstrijden zagen er wel ontzettend nep uit. Bij elke actie van die Italiaanse kids was het overduidelijk dat de spelers van de tegenstander opzij sprongen of iets dergelijks. Jammerlijk dat dat zo overduidelijk was.
3*.
Thomas83
Erg matige, eigenlijk gewoon echt slechte familiefilm/komedie, met ook het blijkbaar onvermijdelijke formulewerk en de nodige cliché's. Het plot natuurlijk erg voorspelbaar en de personages zijn ook erg standaard en slecht verzonnen, en de grappen al helemaal.
Maar toch, op een of andere manier vond ik de film nog wel wat prettigs hebben, vandaar dat ik geen zware onvoldoende geef. Voor Will Ferrell heb ik nog een beetje een zwak, al wil hij helaas de boel steeds verpesten met zijn overacteren. Hij is het leukst (en grapppigst) als hij zich een beetje inhoudt vind ik.
Het plot is natuurlijk alleen bedoeld om naar de climax op te bouwen, maar toch wil ik nog wat kritische opmerkingen maken. Uit het niets veradert Phil eigenlijk in de rol die zijn vader altijd op zich neemt, die van extreem competitieve man die koste wat kost wil winnen, overigens wel zijn leukste "rol" in de film. Maar die verandering komt zo goed als uit het niets, niet echt vlot uitgewerkt. Ook de uitwerking van de personages is niet leuk. Die kinderen hadden heel leuk kunnen zijn en met hun onvolmaaktheden toch je hart kunnen stelen. Nu zijn ze alleen maar zo debiel mogelijk gemaakt zo'n beetje, want dat is blijkbaar erg grappig.
Verder is er ook nog een andere plotwending uit het niets. Die kwam al helemaal uit de lucht vallen. Op een gegeven moment komt Phil tot de in dit soort films onvermijdelijke inkeer, en hij zet zijn twee Italiaanse sterspelertjes op de bank. En dan opeens kan het team dat eerder nog uit klunzen bestond super goed voetballen, en het zoontje van Phil scoort de winnende. Dat laatste zag ik al na een minuut of twee aankomen. Zal vast niet de enige zijn geweest.
Jammer trouwens hoe kinderen in Amerikaanse films altijd totaal niet kunnen voetballen. Het is echt geen gezicht, ook niet bij dat zogenaamde superteam van vader Buck. Die rol, van Robert Duvall, is trouwens de leukste en het leukst gespeeld. Mike Ditka beviel me ook aardig moet ik zeggen. Jammer dat ze maar weinig screentime kregen.
Maar dat plot blijft een beetje aan me knagen, omdat de uitwerking zo slecht is dat ik me soms afvroeg of ik de humor niet doorhad, en het expres was gedaan als een soort subtiele parodie op de formulefilms. Het is dat de sfeer op een of andere manier wel leuk is in de film en de belangrijkste personages, de kinderen niet meegeteld, wel leuk zijn. De (bij)personages zijn essentieel in dit soort films. Dat compenseert zelfs nog grotendeels de wel erg slecht bedachte grappen, die vaak wel erg flauw zijn. De enige keer dat ik nog echt moest lachen was toen Ditka een handtekening zette voor de moeders van dat Aziatische mannetje, wiens enige functie in de film was om erg klein te zijn en erg stil. Dat geeft gelijk treffend weer wat voor soort humor je ongeveer in de film kunt verwachten.
tommykonijn
Een komediefilm waar nog best wel om te lachen viel en nog best wel te pruimen was, al moet ik toegeven dat er stukken betere films zijn in het genre, Will Ferrell doet erg z'n best en zorgt samen met Robert Duvall nog voor wat leuke momenten, aardige vermaak film voor een keertje maar absoluut geen hoogvlieger.
De enige redenen om deze inferieure komedie te gaan kijken zijn de aanwezigheid van Ferrell, Duvall en uitvoerend producent Judd Apatow, maar dat is helaas geen reden genoeg. De film komt kortstondig tot leven wanneer Ferrell halverwege doordraait, maar overwegend is de humor zeer flauw en het sentiment tenenkrommend. Visueel verzorgd in elkaar gezet, maar verder op ieder vlak teleurstellend.
The Movie Meter
Simpel filmpje met een aardige Will Ferrell en een paar leuke lach momenten maar om dit nou een komedie kaskraker te noemen : nou nee. Gewoon leuk voor een keertje maar verwacht absoluut geen top komedie.
OlafK
Kicking and Screaming is geen goede Will Ferell-film geworden. Nergens echt hilarisch, maar ook nergens tenenkrommend slecht. Een tussendoortje dat niemand uit zal kotsen, maar ook maar weinig mensen echt lekker zullen vinden.
Jesse Dylan's vorige film, American Pie 3, kende dan echt veel leukere momenten dan deze. Aardige familiefilm, maar de genreaanduiding 'komedie' niet volledig waardig. Jammer!
Nopes.
Volgens mij geen subgenre in heel filmland dat zo rigide is als de sportfilm. Zijn er eigenlijk wel films in dat genre die afwijken van de norm?
Vond Ferrell ook helemaal niet passen in deze film. Echt een kinderfilmpje waar Ferrell af en toe nogal zwaar doorheenboomt. Op zich wel leuk, maar niet tussen dit kinderlijk gedoe in. En wat Duvall hier in hemelsnaam doet is mij al helemaal een raadsel.
Film kent één of twee grappige momenten, verder is het vooral kijken naar een film die je al 100 keer eerder gezien hebt, alleen dan met een nogal vreemde pletwals in de mix.
Ferrell is niet echt een one-trick pony, des te erger als ze hem dab zo proberen opvoeren in een film waar hij totaal niet in thuishoort.
Joan D.
Een film over Voetbal, en dan nog wel een komedie. Een nogal leuk onderwerp, niet dat ik nou een fan ben van deze sport maar aangezien er nog niet al te veel in deze categorie zijn. Ferrell is leuk in zijn rol, maar hij was een van de weinige dingen in de film waarom ik echt heb kunnen lachen. De grappen zijn erg flauw, en deze zijn dus wél vaker in andere films gebruikt. Ach.. hij was wel vermakelijk voor een keertje gezien te hebben. Een aanrader is het in ieder geval niet.
mahouopenzo
Meer dan terechte 0,5*. Wat een marteling.
Is Ferrell soms ook de postbode met de losse handjes in je vrouw's omgeving? Als er iets is wat deze film nog draaglijk maakt, is het Will Ferrell wel!

The Greatest Game Ever Played

Invincible
Sport / Biografie, 2006

Firehouse Dog
Familie / Komedie, 2007
ouder-kindrelatiegenerations conflictsportamateur football (soccer) voetbalfootball (soccer) coach