• 9.374.305 stemmen

Geregisseerd door: Chris Marker

Met onder meer: Kenji Tokitsu, Nagisa Ôshima en Catherine Belkhodja

Gesproken taal: Engels, Frans en Japans

Plot Level Five

In deze pseudo-documentaire onderneemt de Franse computerprogrammeur Laura pogingen om het laatste werk van haar overleden echtgenoot te voltooien: een video-game over de Slag om Okinawa in Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze zoekt op internet naar informatie en interviewt Japanse experts en getuigen. De buitengewone omstandigheden van de Slag om Okinawa brengen Laura er steeds meer toe diep om na te denken over de invloed die geschiedenis op de mensheid heeft.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

@ stephan73.

Ik zie dat jij deze in je lijst hebt staan van films die je gezien hebt. Geen stem en geen bericht? Missschien te lang geleden gezien, maar ik ben toch erg benieuwd naar deze, zou je er iets over kunnen zeggen?

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Verrek, ik wou hier een dezer dagen over kakelen, maar dat kan ik zeker gelet op het recente heengaan van Oshima beter overlaten aan de Japanse oorlogstrauma/ Oshima buffs, aangezien er ongetwijfeld tijdens de komende retrospectieven ook aan deze film aandacht zal worden besteed, en het Japanse oorlogstrauma dat een van de voornaamste thema's uit de film is nu juist bij sommigen vol in de belangstelling staat ..ik wilde de medewerking van Oshima hieraan eigenlijk afdoen als een soort eerbetoon van de ene filmer aan de ander- Oshima is hier vrij kort en slechts als talking head aanwezig, maar misschien heb ik de pointe wel gemist...buitendien ken ik de Okinawa film van Oshima waaraan wordt gerefereerd en waarvan we flarden zien, niet.

Plus dan nog het feit dat ik de band Resnais- (aan wiens HMA hier natuurlijk het meest wordt gerefereerd)- Oshima ook nog niet geheel heb doorgrond. Om nog the zwijgen over de zgn. landscape theory waar ik sommigen hier over heb gehoord.

[EDIT moderator: grof / beledigend taalgebruik verwijderd]

En piepjonge kijkertjes zullen dan weer gruwen van de algehele web ( hier OWL ) 0.00000001 look, of de typische nineties Gibson referenties.

-edit: sommigen zal het interesseren dat ook Kenji Tokitsu hieraan meewerkte.