• 9.369.475 stemmen

Geregisseerd door: James Gartner

Met onder meer: Josh Lucas, Derek Luke en Jon Voight

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Glory Road

"The incredible story of the team that changed the game forever."

Het waargebeurde verhaal over basketbalcoach Don Haskins, die in 1966 een zwart team naar de overwinning moet leiden in de Amerikaanse Universiteitsbasketbal-competitie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Don Haskins

Mary Haskins

Ross Moore

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Leuk,weer een sport/basketbal film! Zal wel iets weg hebben van Coach Carter denk ik. Maar zulke films bevallen mij altijd wel,dus ben wel benieuwd naar deze.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Geproduceerd door Jerry Bruckheimer.

Ben benieuwd!

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Hele goeie film!, ik had verwacht dat het einde om een vrijeworp ging! net als all die andere, maar dat is dus niet zo:)

Een aanrader!

avatar van Thomaske

Thomaske

Dstalker8 schreef:

Een aanrader!

inderdaad, zeer goede film, ik was ook aardig verrast!!!

ik geef hem ook 5*

avatar van De Knip

De Knip

Mooie film. Vooral de scene, dat coach Haskins besluit de 5 zwarte spelers op te stellen. Ook de coaching tijdens de finale van in dit geval beide coaches viel in de smaak:

****

avatar van rosanni

rosanni

Mooie film die lang niet alleen om het basketbal draait, maar meer over de zware strijd die donkere mensen moesten ondergaan om hogerop te komen. Ik vond hem af en toe wel een beetje langdradig maar zeker een aanrader! 4*

avatar van Grample

Grample

Mooie film en zoals Rosanni zegt is de film niet alleen voor basketbal liefhebbers (ik ben wel een basketballer)

4 *

Macmanus

Waar hebben we dit eerder gezien?

In zowat alle sportfilms. Ik kan best tegen een beetje on-originaliteit maar om nou weer een film te maken over een voornamelijk afro-amerikaans team dat probeert goed te basketballen ondanks de boze blanke mensen, gaat wat ver. Als alles dan ook nog eens op de automatische piloot staat, camerawerk, muziek, acteren. Dan is er bijzonder weinig aan.

1.5* Mocht je nog nooit een sportfilm hebben gezien dan kan je er misschien nog iets mee, maar anders kun je beter kijken naar het basketbalteam bij je in de buurt.

Macmanus schreef:

Mwa, ik kan me niet zo snel een film herinneren met dezelfde raciale/sport insteek. Bovendien is het natuurlijk gewoon een waargebeurd verhaal.

Dat ben ik dan wel met je eens. Het verhaal is niet eens zo onaardig, maar de uitwerking is vrij timide en braaf, typisch Disney natuurlijk.

De film weet door zijn feelgoodgehalte ongeveer hetzelfde te presteren als veel van die andere sportfilms, kijkt redelijk weg, maar is nergens echt goed.

avatar van Skar

Skar

Hele goeie film! 4,5 sterren zulke films bevallen mijn altijd net als Coach Carter!

kos schreef:

Remember the Titans, is uiteraard de eerste die in me opkomt. Maar moet ik nou serieus allemaal sportfilms gaan opnoemen waar (oke misschien niet allemaal met een raciale insteek, maar dat vond je origineel belicht in deze film?) een team/persoon tegen alle kansen in kampioen word. Friday Night Lights, Coach Carter, Tin Cup, Miracle en nog veel meer.

En dat het een waargebeurd verhaal is. Betekend natuurlijk niet dat je zomaar onoriginaliteit mag tonen op het witte doek. Als jij een film wilt maken over een basketbal team en je weet dat er al 1000 soortgelijke verhalen zijn verteld. Dan kun je je uiteraard afvragen of het wel nodig is.

Als je dat dan toch doet, dan moet je het anders doen. Door mooi uitzonderlijk camerawerk, het verhaal op een iets andere manier brengen, mooi belichten, noem maar op. En dat doet deze film niet dus is het weer eens het zoveelste sportfilmpje.

Macmanus schreef:

Dat een team tegen alles in kampioen moet worden is uiteraard wel iets veel voorkomends. Het ging mij er om dat jij expliciet dat afro-amerikaanse aspect noemde als cliche.

Macmanus

Ik bedoelde het meer apart. Het hele rasicme gebeuren heb ik vaak genoeg gezien en het hele sport gebeuren heb ik vaak genoeg gezien. Misschien minder vaak allebei in 1 film, maar dat maakt het niet minder onorigineel.

avatar van The_basser

The_basser

Macmanus schreef:

Ik ga deze zo eens bekijken.

Spoiler voor een andere film uit post The_basser hierboven verwijderd.

avatar van newG

newG

Sportfilms vind ik steeds leuk om te bekijken. De vergelijking met remember the titans komt er natuurlijk, sommige dialogen in het begin leken zelfs alsof ze gewoon rechtstreeks gekopieerd waren. Dat gevoel had ik toen de coach voor de 1ste keer een speech gaf aan zijn team.

Maar de vergelijking verdween naargelang de film vorderde. Het hele sportgebeuren werd samen met het racisme mooi in beeld gebracht. Het deed me helemaal niet aan disney denken. Wat een meer volwassen uitstraling gaf aan de film.

Het acteren was over het algemeen wel goed.

Knappe film die 3* waardig is

avatar van janssen16

janssen16

Dit is weer een zeer goede film over basketbal. Als je de film kijkt heb je een gevoel dat het op de film Coach Carter (overigens ook een erg goede film) lijkt maar het gaat hier toch ook vooral om het rasicme. Ik vind dat de wedstrijden erg goed verbeeld zijn en de hele cast heeft ook erg goed geacteerd. Aanrader!

avatar van dartviper

dartviper

Goede film weer. Verhaal begint een beetje standaard te worden maar wel weer een topper. Inderdaad deze film lijkt veel op coach carter maar ook wel weer anders hahaha maar wel een aanrader 4*.

avatar van nerdje

nerdje

Zoveelste sportfilm over donkere mensen die het veel moeilijker hebben dan de blanken. Geen sterke dialogen, te weinig drama. 3*

avatar van basketballerke

basketballerke

Komt inderdaad erg vaak voor.

avatar van dennis_n

dennis_n

Macmanus schreef:

[i] Mocht je nog nooit een sportfilm hebben gezien dan kan je er misschien nog iets mee, maar anders kun je beter kijken naar het basketbalteam bij je in de buurt.

Ik geloof niet dat je veel van de film begrepen hebt, deze film gaat helemaal niet over het basketbal, maar om het verhaal erachter.

Erg goed dat deze man zijn eerbetoon gehad heeft met deze film.

5* van mij

avatar van fatihdebest

fatihdebest

Lijkt veel op coach carter... Volgens mij ook echt gebeurd... en meestal zyn zo'n films ook wel goed... Deze ook dus..

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Gewoon een lekker vermakkelijk disney filmpje, maar meer ook niet.

De humor was leuk, en het verhaal heb ik wel meer gehoord maar was goed te doen.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Weer een heerlijke sportfilm, die te vergelijken is met een ander Disney én Bruckheimer productie, "Remember the Titans". Niet dezelfde sport, maar ook een film die de rassendiscriminatie aan de kaak stelde middels een sportfilm. Hier is het basketbal, in RtT was het American Football.

Ook een film die z'n overeenkomsten heeft met "Coach Carter", natuurlijk. Beide basketbal en beide een coach (Hier een degelijke rol van Lucas, in CC was er een ijzersterke rol van Samuel L. Jackson!) die het beste uit een ploeg weet te halen, waar niemand ook maar iets van verwacht.

Zulke films zijn aan mij altijd wel besteed, ook al weet je dat het negen van de tien keer afloopt met een kampioenschap.

Er werd goed geacteerd, met onder andere een goede bijrol van Voight en leuke bijrollen van Deschanel als Haskins vrouw Mary. (Niet bij iedereen bekend waarschijnlijk. Je zou haar kunnen kennen van de serie "Bones".) en Tatyana Ali als vriendin van Bobby Joe Hill (Derek Luke).

Lucas en Luke speelden goed, al was het misschien nog ietwat op de automatische piloot. Ze kunnen beide beter!

Was weer puur genieten met deze film!

avatar van Gehenna

Gehenna

Men neme Remember the Titans, Miracle en Coach Carter en je krijgt Glory Road. Al doe ik de film daar onrecht mee aan want het niet bepaald een samenraapsel maar een waargebeurt verhaal.

Een mooie vertelling over een mooie sport waar huidskleur niets uitmaakt maar zich afspelend in een periode dat rascisme en discriminatie in Amerika nog zijn nadagen vierde. 3.5*

avatar van Dridge

Dridge

Iets te gladjes in elkaar gedraaid.

Wat mij het meest tegenstond waren de gevoelige scenes waar ze dan van die theatrale muziek onderstoppen.......ZUM KOTZEN!!!

toch 3 sterren

avatar van M.M

M.M

cliché kutfilm

avatar van 19DIETER75

19DIETER75

gezien op dvd en met de extras op de dvd en ook iets af te weten van basketbal (uit de usa) toch een sterk verhaal. 4.5*

avatar van basketballerke

basketballerke

Uiteraard net zoals Coach Carter een cliché All-American film, maar hij vermaakte me heel goed. Ik vind dat hij de rasistische kwesties rond die jaren en in sport wel goed in beeld brengt.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk